torstai 9. kesäkuuta 2011

Uusi maailma

Olen tuon kirpparihurahduksen lisäksi
kehittänyt itselleni tänä keväänä toisenkin addiktion.
eBayn.

Siitä turkoosista pikeemekosta kaikki lähti.

Sitä ei mistään meinannut löytyä oikeassa koossa
joku oli jossain blogissa jotain ihanaa löytänyt eBaysta
ja sen innoittamana menin sinnekkin kurkkimaan.
Sieltä löytyi mekko
ja jäin heti koukkuun.

Miten ihmeessä en ole aiemmin moista keksinyt..?

Sieltä löytyy vaikka mitä kivaa, mitä ei edes tiedä haluavansa:)Huutista olen käyttänyt jo monta vuotta säännöllisen epäsäännöllisesti,
mutta jotenkin olen kokenut se aina vähän hankalakäyttöiseksi.
EBay tuntuu paljon helppokäyttöisemmältä, hakutoiminnot ovat loistavat ja maksukin hoituu näppärästi PayPalin kautta.
Tykkään eBayssä myös siitä, että hakulistauksissa on kuvat kaikista kohteista,
ei mene turhaa aikaa klikkaillessa kaikkia kohteita auki:)

Postarit ovat kyllä sielläkin aikamoista salatiedettä,
välillä on tullut niiden kanssa ikäviä yllätyksiä, nyt osaan jo etukäteen kysellä
Ja valitettavasti ne kuuluisat brittiläisten hajustetut pesu/huuhteluaineet ovat tuleet tutuiksi:)


Nyt kunTiinalta UNQ:sta ei enää  meidän suosikkia Monnalisaa saa,
olen sitäkin vähän katsellut tuolta eBaystä.
Siellä onkin Monnalisaa pilvin pimein tarjolla.
Monesti on meille mieleisten juttujen hinnat nousseet aika koviksi
ja mitään ei ole vielä kotiutunut.
Olen pistanyt merkille,
että siellä pyörii paljon myös uutta Monnalisaa todella halvalla.
Paria juttua olen katsellut, mutten ole uskaltanut tilata.
Onko jollain kokemusta,
voiko hyvää (siis aitoa) saada halvalla,
vai ovatko nuo jotain halpoja, huonoja kopioita..?


HELTEISTÄ LOPPUVIIKKOA KAIKILLE:)


Millaisia eBay -kokemuksia tai vinkkejä Sinulla on?
9 kommenttia:

 1. Voi apu :) Mä olin kanssa viime kesänä ihan koukussa ebayhyn, mutta onneksi sain "parannettua" itseni. Itse olen tilannut pojille vaatteita ja sitten leivontajuttuja. Crocsit olen myös tilannut ihan sika halvalla. Tulivat kiinasta, mutta jos olivat kopiot niin erittäin hyvät sellaiset :D

  VastaaPoista
 2. Olen osatnut Monnalisan hameita juuri eBaysta :) Nykysin isommat tytöt ei moisia pue mutta pari vuotta sitten vielä semmosetkin söpöstykset oli kaapissa.

  Todellakin, postarit kannattaa aina kysyä etukäteen. Postareissa on yleensä aina myös "paketointi ja vaivannäkökulut". Jotkut ottaa punnan jotkut ihan tajuttomasti.

  VastaaPoista
 3. Joo täällä myös yksi koukussa oleva jonka piti mennä lakkoon vieroittuakseen ;).

  Ne halvat Monnalisat on Aasian mallistosta. Joku myyjä ainakin myy siis ihan aitoja, mutta tästä Aasian mallistosta. Välillä tuotteet ovat identtiset ja välillä niissä on pieniä eroja Euroopan mallistoon. Meille on joskus sukulaiset tuonut työmatkoilta näitä Aasian versioita ja oikein hyviä ovat olleet.

  VastaaPoista
 4. Monalisa: Aika huima paikka, kun aiheuttaa tällaista riippuvuutta:) Mitenkäs sait itsesi "parnnettua"? Leivontajuttuja olen vähän katsellut, mutten vielä tilannut..

  Sokrutin: Monnalisoja tosiaan tuntuu sieltä löytyvän vaikka ja kuinka. Ehkä nyt uskallan tilata, kun sinäkin..Meillä vielä ne Neidille kelpaavat, katsotaan sitten, kuinka kauan:) Postarit olivat ekoissa tilauksissa kyllä epämiellyttävä yllätys..ja ihmeen iso haitari niissä on, johtuu varmaan tosiaan noista vaivannäkökuluista:(

  Saija: Sinulla olen monesti mahtavia eBay-löytöjä katsellutkin:) Onkos lakko onnistunut? Mulla alkaa kylä olemaan lähellä, että pitää lakkoa alkaa miettiä:) Kiva kuulla, että niitä halpoja Monnalisoja uskaltaa ehkä tilata, välillä siellä on ollut sellaisia juttuja, jotka aiemmilta vuosilta on mennyt ohi. Ja välillä on ollut jotain Neidin mielestä kivoja teeppareita tosi halvalla.

  VastaaPoista
 5. No lakko sujuu ihan hyvin, mutta on aika tuore juttu vielä :). Monnalisa kyttäys mulla on aina siellä päällä ja jos joku pitkään etsitty hitti tulee vastaan, niin sitten kyllä sorrun. Mäkin tykkään niistä vanhempien mallistojen jutuista, joten ainoa keino saada niitä on kierrätys.

  VastaaPoista
 6. Itsekin olen Ebay-fani, kaikenlaista mahtavaa on löytynyt. Ilmeisesti yli 2 kg paketin lähettäminen Britanniasta on tosi kallista, joskus tuli sen takia järkyttävät pk:t. Muutenhan tuntuu että tuolta ostaminen on helpompaa kuin huutiksesta ja pk:tkin ovat usein pienemmät.

  VastaaPoista
 7. Mä en ole uskaltanut ostaa ebayn kautta koskaan. Ihania juttuja siellä näyttää olevan tarjolla.

  Epäilisin kyllä uusien halpojen Monnalisojen aitoutta. Kyselin Monnalisalta kerran näistä Aasian Monnalisoista ja vastasivat, että ovat feikkejä...

  VastaaPoista
 8. Jotain on meillekin kotiutunut Ebaysta vuosien varrella ja varsin vaivaton ja koukuttava on:) Tosin aika usein tulee kyllä epäiltyä merkkituotteiden aitoutta, jos kovin halvalla ja sarjatuotantona myydään. Mutta taas toisaalta mahtavia löytöjäkin on tullut tehtyä!

  Postarit kannatta tosiaan aina kysyä etukäteen, jos ei ole mainittu, sillä hintahaitari on kovin lavea. Halvastakin vaatteesta voi tulla äkkiä kovin kallis!

  VastaaPoista
 9. Saija: Hyvä, että lakko sujuu, koitetaan yhdessä tukea sinua siinä;) Ne vanhat mallistot ovat kyllä osa ihan superihania, joskin tämä uusi mallisto, josta eilen postasit on kyllä aika ihana..sieltäkin löytyy niitä klassikkojuttuja.

  Roosa: Kiva kuulla, etten ole ainoa hurahtanut:) Muistelen aikoja, jolloin Briteissä asustin ja tosiaan, postarit pomppaavat jossain kohtaa ihan tolkuttomiksi. Mutta välillä voi postarit olla yhdestä t-paidasta £16, joten siinä kyllä ei Royal Mail ihan kaikkea taida saada.. Ja todella, ostaminen on kyllä tuolta helpompaa ja tarjonta hurjasti laajempi ja välillä ne postaritkin jopa halvempia:) Eli summasummarum; oikein kannattava paikka:)

  - M -: No kyllä minullakin meni tovi, ennekuin uskaltauduin, mutta tuntuu olevan aika helppoa ja turvallista, kun maksaa PayPalilla (esim. jos tavara katoaa, PayPal korvaa summan..) Monnalisojen aitoutta minäkin vahvasti epäilen, eihän kukaan voi oikeasti aitoa myydä uutena murto-osalla normnalihinnasta! Ehkä pitää kokeilla kuitenkin..utelias kun olen:) Eipä siinä paljon häviä, jos parillakympillä kivan pihamekon saa, vaikkei aito olisikaan:) Tosin, BBY:lläkin on halpismallistoja Aasiaan ja ovat kyllä ihan aitoja, itse olen asian kerran aikoinaan niiden omasta outletistä Hackneystä asian selvittänyt.

  MammaMia: Aika hyvin kiteytit, vaivaton ja koukuttava:) Sitä se todellakin on..Selkeästi joillain myyjillä on tuota uutta tavaraa halvalla ja se kyllä pistää miettimään aitoutta todella. Mutta löytöjä kyllä tuolta voi tehdä, jos oikeaan aikaan sattuu olemaan paikalla. Postarit olen nyt kantapään kautta oppinut kysymään, se on erittäin suositeltavaa!

  VastaaPoista