maanantai 28. marraskuuta 2011

Olin ihan unohtanut..

että osaan kutoa..


Taas tarvittiin Mammaa,
tällä kertaa kertomaan,
että kutominen sujuu minultakin.

Olen kuulemma nuorempana paljonkin kutonut.
Viimeksi silloin, kun odotin Isoveljeä.

Piti tehdä villatakki, mutta poika syntyi etuajassa ja villatakki jäi syntymättä.
Palat sain kudottua, mutta viimeistely jäi vaiheeseen..

Ehkä tämä jalostuu valmiiksi sitten lastenlapsille..

Olin myös unohtanut tuon,
 etten erityisemmin pidä siitä viimeistelystä..


Nyt tuolla odottaa pino valmiita töitä, joissa roikkuu langat.
Uusi työ on taas puikoilla,
vielä tarvittaisiin henkilökuntaa
tai ainakin intoa tuohon päättelyyn..

9 kommenttia:

 1. päättelyä varten tarvitaan joku tosi hyvä jakso jostai lempparisarjasta. tai joku muu houkutuspalkinto :D nimim lapasia neuloessa tulee 4 langanpäätä, lapassäät on ohi ja lapaset seisseet kuukauden jo..

  VastaaPoista
 2. Minä tykkään kanssa neuloa siinä määrin että teen eräälle liikkeelle neulejuttuja tilauksesta,mutta virkkaus.....huoh...niin kauheasti haluaisin osata mutta kun ei vaan luonnistu ei sitten mitenkäänpäin ei edes yksinkertaiset isoäidin neliöt :)

  VastaaPoista
 3. Wooh, sä oot ollut todella ahkera, mut eks oo kivaa puuhaa ja kun säkin joudut harrastuksissa "kökkimään" niin mukavaa puuhaa! Ja ihan sama juttu, mulla jää päättelyt aina vaiheeseen, pitäisi aina tehdä ihan heti!

  VastaaPoista
 4. Pitäisi kyllä itsekin kutoa syksyn pakollinen pipo tai kaksi. Mulla on tuollaisia viittä vaille valmiita ompeluksia jonkin verran. Joskus on kopa käynyt niin, että ovat käyneet pieneksi ennen valmistumistaan.

  VastaaPoista
 5. Zallaah: Ihanaa kuulla, etten ole ainoa, jolla nuo päättelyt jää vähän roikkumaan:) Tuo houkutuspalkinto kuulostaa aika hyvältä:)En nykyään juurikaan ehdi telkkaria katsella, joten se vaihtoehto jää pois.

  Anne: Vautsi, olet siis ihan pro, jos ihan tuotantoon asti jaksat ja osaat kutoa! Olenkohan missannut kokonaan, vai oletko esitellyt aikaansaannoksiasi koskaan? Ehdottomasti halutaan nähdä niitä!! Virkkaus on minulle myös ihan nou-nou. Mamma kaivoi samalla myös sen ainoan virkkausprojektini esille, verhokappa, aloitettu noin vuonna 1985, edennyt noin 20cm.. Ja sen perusteella Neiti pyysi kovasti opettamaan virkkausta:) Annan sen homman kyllä ihan suosiolla muille;)

  -Anni-: Sä olet kyllä kovasti innoittanut minua jo viime vuonna, taisin joskis manita, että silloin ostin langatkin, mutta ajatusta pidemmälle en muuten päässyt:)Homma on kyllä ihan superkivaa ja rentouttavaa! Ja todella, jäähallilla kökitään ja nykyään kudotaan. Tosin nyt on lenkkeily vähän kärsinyt.. Nyt kun alkuun pääsin, ei loppua taida tulla:) Pari pipoa olen jo luvannut kummilapsille, kun omat päät on nyt aika hyvin varusteltuja tähän talveen:) Tai siis katsotaan nyt mihin talveen nämä valmistuvat..Pikkuveli kyllä oli yksi aamu sitä mieltä, että lähtee pipolla lankoineen päivineen tarhaan:) Pitää nyt kotaa ryhdistäytyä.

  Rva Kepponen: Lohduttavaa kuulla, että joku muukin jättää viimeistelyn vähän myöhemmäksi..Vähän pelkään, että joku pipo saattaa jäädä pieneksi, ennenkuin jaksan nuo kaikki päätellä..

  VastaaPoista
 6. Kutominen on kyllä kivaa, kunnes iskee se totaalinen kyllästyminen, niin kuin mulla nyt. Ja en mäkään saa niitä pääteltyä. Se on jotenkin uskomattoman vaikeaa.

  VastaaPoista
 7. Saija: kutominen on tosiaan kivaa. Mulla on nyt tällainen tuore into tähän hommaan, joten luulen, että muut ehtii kyllästyä tuotoksiin, ennekuin minä kutomiseen. Siis olettaen, että saan intoa jostain päättelyyn..Miten se voikin olla niin vaikeaa ryhtyä siihen, itse hommahan ei ole kummoinenkaan?

  VastaaPoista
 8. Etpä ole missannut kun ei ole koskaan tullut mieleen niitä kuvaillakaan,mutta hyvä idea jospa vaikka toteuttaisin joulun jälkeen neule postauksen
  En nyt menisi ehkä tuotannosta puhumaan kun on kyse yksittäis kappaleista mutta kyllä mun täytyy myöntää että olen siitä pikkaisen ylpeä että joku pitää niitä niin hyvinä :)

  VastaaPoista
 9. Anne: No ajattelinkin, etten ollut töitäsi nähnyt! Postaa ihmeessä, olisi tosi ihana nähdä! Ja todella on syytä olla ylpeä!!

  VastaaPoista