maanantai 27. heinäkuuta 2015

Melkein rakettitiedettä

Kesäloman puoliväli on ohitettu ja vuorossa on ihana marja-aika. Kyllä me ollaan onnekkaita, kun saadaan taas tänä vuonna mahtavat sadot herkullisia mansikoita, mustikoita, vadelmia ja muita marjoja. 


Viime viikolla aloittelimme pakastusurakkaa mansikoista. Meillä syödään ahkerasti marjoja läpi vuoden ja siksi laitankin niitä aina kohtalaisen satsin (10kg) pakkaseen talven varalle. Aiempina vuosina kauniista lupauksista huolimatta perkausurakan alkaessa apujoukot ovat aina kummasti kadonneet jonnekkin ja olen saanut itsekseni perata mansikat.


Tänä vuonna - ensimmäistä kertaa ikinä - sainkin paljon kavereita perkuu-urakkaan. Itseasiassa tällä kertaa kaikki kolme olivat innolla mukana ja suorastaan riitelivät siitä, kuka pääsee hommaa tekemään. 


Syynä intoon oli Mammalta lahjaksi saama mansikanperkuuhärveli -raketiksi nimetty laite, joka osoittautui erittäin näppäräksi laitteeksi. 


Raketissa on piikit, jotka avautuvat päässä olevasta napista. Piikeillä kanta nousee näppärästi ja siististi pois. Nopsaa ja todella kätevää. 


Neidistä raketti oli hauskan näköinen, ihan kuin pieni mansikka ja poikia kiinnosti tietysti sen tekniikka, melkein kuin rakettitiedettä..


Äitiä tietysti kiinnosti näppäryys, raketti oikeasti toimii (toisin kuin suurin osa ainakin meidän keittiön kaapeista löytyvistä muka-näppäristä hilavitkuttimista..). Raketin kanssa perkuu sujuu nopsaan käsiä likaamatta ja perkuujälki on hyvää. 


Ainoa ongelma on nyt se, että Mammakin oli saanut härvelin lahjaksi, emmekä ole onnistuneet löytämään mistää samanlaista. Niitä pitäisi nimittäin meillä olla jokaiselle omansa :) Nyt apureiden suurin energia meni raketista taisteluun. Onko muilla kokemusta raketista? 

Ja onkos joku nähnyt niitä jossain myytävänä?


15 kommenttia:

 1. En ole nähnyt tuollaista härpäkettä ennen, mutta haluan kyllä samanlaisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ollut minäkään, mutta on kyllä tosi näppärä ollakseen tuollainen "härpäke"!

   Poista
 2. Ostin oman rakettini Chez Mariuksesta Helsingistä. Heillä taitaa olla myös verkkokauppa, kokeilkaa sieltä :) Toimii muuten myös loistavasti tomaatin kantoihin!
  t. Sannikaarina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, heiltä tosiaan tuotetta löytyy ihan verkkokaupastakin, tässä vielä linkkikin siihen http://kauppa.chezmarius.fi/naytatuote.php?lTuoteTunniste=2986
   Tomaatinkantoihin en ole vielä kokeillut, pitääkin testata!

   Poista
 3. Itse en kyseisestä laitteesta välitä, mutta omani ostin Paimiosta Kajanojan tilalta 5€ hintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä kokeilla, oli tosi näppärä. Aika loistavaa, jos vilejlijä on ottanut myytäväksi noita;)

   Poista
 4. Ensimmäistä kertaa kuulin moisesta laitteesta. Minulla on jo mansikat pakasteessa, mutta voisin hankkia tuollaisen seuraavaa satokautta varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tähön mansikkasesonkiin ei tuosta enää monellekaan taida apua olla, mutta ensi kesään kannattaa hankkia;)

   Poista
 5. Wikkellä on noita ainakin ennen ollut myynnissä. En tiiä onko enää. Ja toinen liike mikä tulee mieleen on Idelli Yliopistonkadulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saija vinkistä, kävin siellä katsastamassa tilanteen eikä ainakaan nyt ollut valikoimassa. Idellistä en ole ehtinyt käydä tarkistamassa tilannetta.

   Poista
 6. En ole tuollaista vempainta nähnytkään, mutta mielelläni sen hankkisin jos jossain vastaan tulee :)

  VastaaPoista
 7. Hauska ja niin kätevä härpäke tuo mansikkaraketti! Tuollaiselle olisi
  meidänkin huushollissa tarvetta.
  Aurinkoista loman jatkoa Riikka! Tapaammeko blogikirppiksellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska se nimnomaan on ja todella kätevä!
   Emme tavanneet valitettavasti blogikirppiksellä, koska olimme rippijuhlissa (taas), teillä oli onnistunut päivä, ihanaa!!

   Poista
 8. Enpä ole tuollaista rakettia edes ennen nähnyt. Itse otan kannan pois lusikan varsipuolella, jonka avulla kuopaisen kannan pois.

  VastaaPoista