lauantai 12. marraskuuta 2016

Onnea on kotitalousläksyt :)

Meiltä löytyy kaksi teini-ikäistä ja monesti olen saanut kuulla kauhistuksia, kuinka oikein pärjään teinien kanssa. Juuri nyt, tässä hetkessä, teinien äitinä on oikeastaan ihan superkiva olla. Lauantai-illan herkullinen päivällinen on syöty, koti on siisti, maljakossa tuoreita kukkia ja kynttilät palaa. 


Erityisen ihanaa olotilasta tekee sen, että teinit ovat hoitaneet siivouksen (ainakin suurimman osan siitä) ja ruuanlaiton. Itselle jäi huoleksi kukkien osto ja kynttilöiden sytyttäminen. Ruokalistalla oli tänään lohkoperunoita ja lihapullia, kotitalouden läksyt. Siivous ei tällä kertaa ollut läksynä, mutta sekin on alkanut sujumaan läksyjen ansiosta. Ja vähän saa kiittää myös pientä teinien välistä kilpailuhenkeä, kun toi tekee, niin onhan munkin vähän pakko koittaa..


Keskimmäisellä alkoi yläkoulun myötä kotitalous ja se on kyllä näkynyt ja maistunut meidän arjessa. Neiti on saanut myös innostettua isoveljen mukaan keittiöhommiin. Isoveljen oma kotitalous ei sitä saanut aikaan, mutta ehkä nyt lukiolaisen järki on sen verran ehtinyt kehittyä (tai sitten into menee vain sisarkateuden ja kilpailuhengen piikkiin..), että nyt sujuu jo monenmoinen kokkailukin. Ja isoveljen tärkeä rooli on käydä mopolla lähikaupassa, kun kaapista ei aina löydy kaikkia tykötarpeita kaksikon kokkailuihin. 


Syksyn aikana on kaksikko ehtinyt kokeilla kaikenmoista, tosi usein välipaloiksi valmistuu makeita herkkuja, mutta kyllä ihan oikeaa ruokaakin välillä saadaan. Kuten tämänpäiväisiä lihapullia tai kasvissosekeittoa.


Suosikkeja ovat kuitenkin mukikakut, smoothiet, vohvelit ja muut leipomukset. Äidin suosikki oli itsepoimituista puolukoista tehty vispipuuro. 


Leipomuksista ja herkuista teinit ottavat tyylikkäitä kuvia someen, mutta ruuat katoavat nälkäisiin suihin sillä tahdilla, että eipä niitä juuri kuvata ehdi. Tänäänkin lohkoperunat katosivat kaikki ja lihapulliakin jäi isosta satsista vain pari huomiseksi, ellei niitäkin joku käy illalla napsimassa jääkaapista huikopalana parempiin suihin..


Olen tosi iloinen teinien kokkailuinnosta, vielä kesällä nuo kaksi riitelivat vähän turhan usein. Nyt ova lyöttäytyneet tiiviiksi tiimiksi ja samalla saavat tärkeitä perustaitoja tulevaisuuteen <3 font="">


Ihanaa isänpäivää kaikille!

2 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Todella kiva lukea teinien elämästä ja varsinkin positiiviseen sävyyn eikä niiden tarjolla olevien haasteiden näkökulmasta. Hauska kuulla, että arjen taitojen harjoittelu yhdessä on vielä lähentänyt sisaruksia, wau!

  Meillä vanhin (19v) tekee sujuvasti kaikkea ja varsinkin kasvisruokaa, mutta on omilta kiireiltään tosi harvoin kotona niitä laittamassa. Nuoremmat siskot eivät vielä ole yläkoulussa, mutta kokkailevat silti innolla (makeita) herkkujaan. Viime perjantaina minulle kerrottiin keittiön olevan varattu, mutta päivällisen sijaan sieltä kannettiinkin ulos 5 pellillistä pipareita :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Julis <3 Kyllä meillä nämä teinit pääösin ovat ihan ihania :)
   Meillä Neiti on aiemmin jo noita makeita herkkujaan leiponut, mutta nyt kotitalouden alettua on valikoima laajentunut ja tosiaan kuvioihin tullut tuo ihana yhteistyö. Toivottavasti kantaa pitkälle :)

   Poista