sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Ekat ikiomat

..kaverisynttärit
Siis Pikkuveljellä 3vee.

Pikkuveli sai pari viikkoa sitten kutsun päiväkotikaveriltaan.

Voi sitä pienen onnea!

Mä pääsen X:n synttäreille, ihan itte.
Ihan yksin.
Eikä muut pääse.

Aika kauan
on Pikkuveli kateellisena sivusta seurannut isompien sisarusten lähtöjä
ja AINA halunnut mukaan.

Aika monta kertaa on
kaupassa tullut harmi, kun hän ei ole saanutkaan ostaa lahjaa.

Aika monta kertaa on itketty,
kun isommat sisarukset ovat tuleet kotiin juhlista pikku pussukoidensa kanssa.

Huomasi kyllä, että nämä kerrat olivat jääneet mieleen,
sen verran antaumuksella Pikkuveli antoi sisaruksille takaisin :)

MUN synttärikutsu
joka viikon aikana luettiin ainakin tuhat kertaa, lopussa hän - ja kaikki muutkin- osasi sen jo ulkoa:)
MUN synttärit
sinne ei saa kukaan muu tulla, paitsi tietysti äiti
MUN lahja
tosin lahjan kanssa tuli välillä vähän epäselvyyttä kenelle se oikein onkaan..
MUN kortti
okei, sisko sai sen tehdä..
MUN paketointi
siinäkin sai Sisko vähän auttaa, vaikka ne Siskon laittamat nauhat piti repiä pois
MUN kaveri
kaikkien muiden kaverit on ihan tyhmiäLuulin, ettei se rumba ihan vielä ala:)
Postasin joskus kauan sitten noista kaverisynttäreistä,
tai pikemminkin kaverilahjoista.

Toivoin jo hetken, että kaverisynttäririntamalla olisi vähän aikaa rauhallisempaa.
Isoveljellä kaverisynttäreitä alkaa olla nykyään yhä harvemmin,
Neidillä jatkuu entinen meno, aina roikkuu jääkaapin ovessa ainakin yksi kutsu.
Ja nyt sitten alkoi Pikkuveljenkin kaverisynttäriura:)

Ja samalla alkoi myös sitten pohdinta,
pitäisikö keväällä järjestää hänellekin omat kaverisynttärit..
Ainakin sellaiset jo tilattiin:)

Milloin muilla on pidetty ekat kaversynttärit?

Ihanaa alkavaa viikkoa!

9 kommenttia:

 1. Meillä esikoisella oli ekat kaverisynttärit 4-vuotiaana. Keskimmäisellä 3-vuotiaana. Kun keskimmäisen synttärit lähestyi, hän aloitti argumentoinnin, että hänen on saatava kaverisynttärit, koska isoveljelläkin oli. Ja hän haluaa omat kaverinsa omille synttäreilleen. Muutenhan touhu olisi ihan EPÄÄ (siis epäreilua).

  Nyt olen ajatellut, että kuopus saisi ekat kaverisynttärit 4-vuotiaana. Kuopuksella ei samalla lailla ole omia kavereita kuin keskimmäisellä oli 3-vuotiaana. Ja jonkinlaiset kemut pidän naapurien lapsille, joten ne voivat olla sitten kuopuksen juhlat.

  Olin kyllä aikoinaan aika shokeerautunut, kun keskimmäinen sai ekan kaverisynttärikutsunsa, kun oli juuri täyttänyt 2v itse. Ja tietenkin nuori mies ilmoitti menevänsä sinne ilman äitiä.

  VastaaPoista
 2. Uskon, että toinen on ollut innoissaan :D

  Itse en Kiille järkkäisi kaverisynttäreitä ilman vanhempia vielä... vaikka kolmevuotissynttärisuunnitelmat alkavat päässä surrata :) Vielä mennään siis sillä linjalla, että kavereita kyllä kutsutaan synttäreille, mutta vanhempien kera.

  Mielenkiintoista siis seurata tänne syntyvää keskustelua, koska asia tulee meillekin ajankohtaisesti (ehkä) vuoden päästä...

  Iloa töihinpaluuseen!

  VastaaPoista
 3. Rva Kepponen: Meillä on noilla isommilla ollut kaverisynttäreitä vasta 5-vuotiaana ja siksi olen kai vähän hämilläni täällä:)Mutta kaipa se niin menee, että mitä isommat edellä, sitä pienemmät perässä:) Ja aika paljon taitaa vaikuttaa myös tosiaan tuo kaveripiirin laajuus.
  Tuo 2v on kyllä tosi pieni minusta vielä menemään itsekseen kutsuille!

  SiniK: Juu, täällä oli kyllä aika täpinöissään oleva pieni mies:)
  En minäkään 3-vuotissynttäreitä vielä kavereille järjestäisi, vähän mietin haluanko järjestää edes nelivuotiaille. Ja jotenkin tuo vanhempien kutsuminen mukaan ei ihan kaikilta osin valitettavasti kuulosta kovin innostavalta.. Olisi kyllä mielenkiintoista kuulla, kuinka muilla nämä hommat menee!
  Kiitos, sitä samaa! Oliko teillä mukava loma?

  VastaaPoista
 4. Meillä oli 3-vuotiaalla viime vuonna synttäreillä kaksi kaveria naapurustosta ilman vanhempia - tosin kaverit olivat kaksi vuotta vanhempia. Samoin 3-vuotias oli viime syksynä ensimmäistä kertaa (ja toistaiseksi ainoan kerran) 5-vuotiaan kaverisynttäreillä. Hyvin meni ja oli ihan innoissaan. Tänä syksynä 4-vuotis synttäreillä oli sitten kolme kaveria ikähaitarilla 3-5 v. Tuossa iässä ei vielä kaipaa noille synttäreille (äiti ainakaan) tuon enempää noita pieniä vieraita, kun samanaikaisesti oli vielä kaksilapsinen tuttavaperhekin synttäreitä juhlimassa. terveisin Aake07:n äiti

  VastaaPoista
 5. Uskomatonta; L nimittäin jostain keksi viim viikolla kaverisynttärit ja niitä suunnitellaan innolla ensi kevääksi. Hän ei siis ole ollut vielä yksin yksilläkään (on sisarusryhmässä pk:ssa missä suurin osa on 1,5-2,5 vuotiaita ja vain muutama vanhempi) kaverisynttäreille, mutta jostain nyt homman keksi. Tulee kuulemma ilmapalloja ja jokainen saa yhden kun lähtee, näin oli kyllä yksillä synttäreillä missä oltiin hiljan yhdessä. Meillä isi kyllä jo ehdotti tytöille yhteissynttäreitä ensi vuoteen, mutta sanoin ettei onnistu, kerran sitä vaan 4 ja 1 täytetään ja lapsena oli tylsää kun mulla oli siskon kanssa aina, kun ollaan perättäisinä päivinä synnytty.

  VastaaPoista
 6. Ihana synttäri-intoilija :)

  Meillä oli isommilla pihan tuttuja kavereita vanhempineen sekä tuttavaperheiden lapsia noilla isommilla muistaakseni juuri kolmevuotissynttäreillä, mutta varsinaisia kaverisynttäreitä taidettiin viettää vasta 4-5-vuotiaina. Meillä kuopus ei ole vielä tajunnut kysellä kavereiden perään. On synttärit niin lähellä joulua, että on siinä sitä hulinaa muutenkin :)

  VastaaPoista
 7. Aake 07:n äiti: Mukava kun kommentoit! Naapurin lapset jotenkin ymmärtää jo vähän pienempinäkin, koska ollaan varmasti aika tiiviissä kanssakäymisissä perheenkin kanssa. Kyllä minäkin ajattelin noita naapurin samanikäisiä ensi keväänä 4-vuotissynttäreille kutsua:) Pari on kyllä ihan riittävä määrä, ainaikn meillä:) Tarhakavereiden kanssa ei kuitenkaan olla ihan niin tuttuja, vaikka päivät yhdessä vietetäänkin. Vai onkohan tämä tällaista äidin ahdistusta, kun en tunne tarhakavereiden vanhempia..

  -Anni-: Ai siellä on samat puuhat ja jutunaiheet:) Kaipa tämäkin on niitä ikäkausijuttuja;) Meillä synttäreistä on puhuttu jo pitkään, kun mallia saadaan noilta isommilta siaruksilta.
  Mä sitten taas haaveilen niistä yhteissynttäreistä, mutta lapset on kivasti kahden kuukauden välein, joten ei onnistu:( Kaipa niistä siksikin haaveilen, kun olen itse ainut lapsi ja minusta parin kaverin yhteissynttärit olivat pienenä ainakin näin vieraasta ihania:)

  Johanna: On hän kyllä aika liikkis intoiluineen:)

  Pihan kaverit ja tuttujen paset ovatkin minusta ihan ok vähän nuorempanakin, mutta jotenkin olen sitä mieltä, että kyllä tuo meidän pikkumies on vieä liian nuori menemään yksin..vai onkohan tosiaan jotain äidin ihan omaa ahdistusta:) Reipas poika hän kuitenkin on! Meillä taitaa pakko olla keväällä vaan järjestää suosiolla ainakin parille tarhakaverille ne omat kaverisynttärit..
  Kiitos muuten kovasti viestistäsi!!

  VastaaPoista
 8. hei, olisin tiedustellut minkä kokoinen neidin ice fairy-puku on?
  aivan upea ja onnea kisoihin =)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi: kiva kun kommentoit. Meillä on 130cm kokoinen puku ja Neiti on viimeviikkoisen mittauksen perusteella 123cm (pitkäselkäinen kylläkin). Annan mielelläni muitakin mittoja;)
  Kiitos, onnea niissä kyllä rutkasti tarvitaankin!

  VastaaPoista