sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Lahjoja kavereille

Lapsilla on paljon kavereita
se on tietysti tosi ihanaa

kavereilla on synttäreitä
sekin on tietysti kivaa

Lapsilla on siis paljon kaverisynttäreitä

Ja äidillä on paljon kaverilahjoja ostettavana
se ei olekaan aina niin kivaa

Joskus ostin paljon juttuja jemmaan, kun edullisesti sattui silmään.
Legoja, kyniä, vihkoa, pelejä, kirjoja, pinnejä..

Nykyään en oikein enää uskalla
mieli muuttuu
tänään halutaan antaa tätä
huomenna tuota

Lahja ostetaan nykyään aina yhdessä
Neidin tai Isoveljen kanssa
onneksi vielä Pikkuveli ei ole kaverisynttärikutsuja saanut..
yhdessä mietitään
mitä lahjan saaja haluaisi
mitä voidaan ostaa
mitä kaikki maksaa

Kuvan pakettiin käärittiin viime viikolla tällä hetkellä meillä neitien suosiossa oleva Zhu Zhu pets


Ja paljonhan ne kaikki maksaa
10e on pieni raha lelukaupassa
tai kirjakaupassa
jopa henkkamaukassa
(pinnit olivat viime keväänä suosiossa neideillä)

Ja eihän se 10e olisi niin paljon
silloin tällöin
mutta meillä on kaverisynttärit
lähes joka viikko
parhaimpina neljät.

Mitä teillä kääritään kavereiden synttäripaketteihin?

Oma lukunsa on tietysti vielä
kilpavarustelu
synttäreiden järjestämisessä
on eri teemoja kotisynttäreillä
on HopLop
on Hesburger
on leffasynttärit
on kiipeilysynttärit
on keilasynttärit
on sirkussynttärit
ja on jopa festariteltta koko luokalle
jossa julkkis juontajana,
bändi soittamassa ja taikuri esiintymässä
Siinä on vaikea enää panna paremmaksi..

8 kommenttia:

 1. Kuulostaa hurjalta!
  Meillä ei ole ollut vielä varsinaisia kaverisynttäreitä, mutta olen paljon kuullut tästä kilpavarustelusta ja lahjoista joita jaetaan vieraille, jään mielenkiinnolla lukemaan millaisia vastauksia tulee kun meilläkin varmaan ensi vuonna edessä!

  VastaaPoista
 2. No onpa juhlia! Jos joka viikkokin on synttärit, niin ei se halpaa ole!

  Varmaan aika hurjaa tuo kilpailu, että kuka järjestää parhaat synttärikemut. Festariteltta + julkkisjuontaja + bändi jne. vaatiikin jo hieman enemmän rahaa... Mikäs siinä, jos on mahdollisuus järjestää. Mutta, eiköhän ne lapset nauti sitten niistä ihan normi synttäreistäkin?

  VastaaPoista
 3. Hurjan paljon synttäreitä.

  Meidän kokemukset on toistaiseksi aika perus kotisynttäreistä ja hyvä niin. Ehkä se kilpavarustelu yltyy sitten vähän isompien kanssa. Se mitä ihan en ymmärrä on lahjojen jakaminen kaikille juhlijoille. Sinähän ne lahjamäärät moninkertaistuvat.

  VastaaPoista
 4. Meillä ei ole vielä itsellä ollut ajankohtaista, mutta tuttavien kanssa tätä ollaan monesti mietitty. Hurjaksi on mennyt tämä synttäreiden järjestäminen. Ja sitten niistä syntymäpäivistä on koulumaailmaan tullut yksi kiusaamisen ja kiristämisen väline lapsille. Aika kurjia juttuja olen kollegoilta tästä kuullut.

  VastaaPoista
 5. -Anni-: Aika hurjaa se viime aikooina on ollut kyllä! Unohdin vallan mainita tuon juhlijoille annettavat lahjat..oma lukunsa sekin! Tuntuu olevan enemmän kyllä tyttöjen juttu, ainakin meidän Isoveljellä ei juurikaan sellaisia ole onneksi enää tullut tuomisina. Neidillä senkin edestä:( Siitä voisin vaikka joskun tehdä ihan oman postauksen, sen verran on siitäkin sanottavaa..

  Maria: Halpaa ei todellakaan ole:( Meillä tuntuu olevan täällä ainakin ilmassa vähhän sellaista kilpailun tuntua, mikä minusta on kyllä ikävää:( Kaikille ei ole tosiaan tuollaisiin spektaakkeleihin varaa eikä kyllä haluakaan. Varmasti lapset nauttivat ihan normaaleista synttäreistäkin, mutta kyllä odotukset ovat aina kovat, kun jonkun synttärit lähestyvät, "mitähän se ja se mahtaa keksiä, mihin me nyt päästään.." ja se tietysti luo ikäviä paineita lapsille.

  PikkuSanna: Kyllä, ihan likaa minusta!
  Ikä varmasti vaikuttaa noihin kaikkiin juttuihin, Neidillä ei ole ollut vielä ihan niin suuria spektaakkeleita mitä Isoveljellä.
  Tuo vieraiden lahjominen on tosiaan minustakin aivan käsittämätöntä ja siitäkin on tehty vähän kilpailua..ja krääsää tulee:(

  Saija: Meilläkin o vielä Pikkuveli säästynyt kutsuilta, joskin kollegan lapsi 2v kutsuttiin jo tarhakaverin synttäreille -ilman vanhempia! Eli odotas vaan, kyllä se teilläkin pian alkaa;)

  En ole onneksi vielä kuullut tuollaisesta kiusaamisesta, mutta kyllä voin hyvin kuvitella, että sellaistakin tapahtuu -valitettavasti! Isoissa kaupungeissa tilanne varmaan vielä saattaa kärjistyä, kun lapsia on paljon ja erilaisista kodeista. Kuten tuossa Marialle jo kommentoin, kyllä meilläkin etukäteen jutellaan ja jännitetään, mitä kukakin järjestää milloinkin. Joskin oli ne synttärit millaiset tahansa, aina sieltä ollaan iloisina kotiin tultu ja aina on ollut hauskaa!

  VastaaPoista
 6. Meillä pojalla oli kyllä melko isot 1v. juhlat. Paikalle kutsuttiin kaikki meidän lähimmät ihmiset. Kunhan vaan herkuteltiin porukalla ja juteltiin. Lapsille riitti viihdykettä valtavasta ilmapallomäärästä :D Ei siihen muuta tarvinnut. Minusta on ihana, että juhlia järjesteään, mutta ei niin, että siitä tehdään kilpajuoksua. Ja lapset voivat siinä joutua ikävään tilanteeseen :(

  VastaaPoista
 7. Kaunis paketti teillä lähti kaverille!
  Meillä myös varsinaiset kaverisynttärit vasta edessä, katsotaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan... :)

  VastaaPoista
 8. Maria: On todellakin ihanaa, että juhlia järjestetään, eihän sitä pelkkää arkea jaksaisi;) Meillä on myös "aikuisten synttärit" (joissa siis mukana sukulaislapsia ja perhetuttujen lapsia) menty samalla kaavalla ja kaikilla on aina ollut hauskaa. Todellakin ne ilmpallot riittävät jopa noille vanhemmillekin lapsille. Jotenkin ne synttärit muuttavat luonnettaan, kun lapset kutsuvat niitä omia kavereitaan, joiden vanhempia ei välttämättä itse tunnekaan niin hyvin. Ja suurimmaksi osaksi nämäkin ovat ihan perussynttäreitä, mutta joukkoon mahtuu tosiaan vähän extremempääkin..Suurin syy varmasti siihen, että noita erilaisia teemasynttäreitä milloin missäkin järjestetään, on se, että kukaan ei välttämättä halua kotiinsa viittätoista kikattavaa ja riehuvaa neitiä tai riehuvaa poikaa:) Tästä se kilpavarustelu sitten alkaa..

  SiniK: Kiitos:) Tykkään askarrella ja näprätä, mutta sitä ehtii tehdä nykyään liian vähän. Koitan aina satsata paketointiin, minusta kaunis paketti on osa lahjaa. Periaatteessa inhoan niitä lahjakasseja, ne on niin mielikuvituksettomia:( Joskin tämänpäiväisiin synttäreihin mentiin ko. kassilla, käytiin ostamassa lahjakirja Myllystä 15min ennen synttäreiden alkua, eikä saatu kirjakaupasta sitä pakettiin:(

  VastaaPoista