sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Välikauden välikausi

Koitin vähän kuvailla Neidin välikautta in action,
mutta eipä nämä kovin kaksisia kuvia ole..
Joko poseerataan liikaa tai sitten ei ollenkaan..
Kuvaajassa siis ei ole mitään vikaa..

Tässä nyt kuitenkin vähän ajatusta yhdestä setistä.
Pinkki rusettitakki
on kevyesti topattu
ja onkin ollut loistava viime viikkojen kylmiin keleihin,
välikauden välikauteen.
Topat on jo liian kuumia ja ohuet välikausivaatteet liian ohuita.

Takin koko on 10 ja Neiti on viimeisen mittauksen mukaan 125cm pitkä
(tai pikemminkin pätkä)


Hihoissa on vähän turhaa pituutta,
mutta selästä mitta ei saisi olla yhtään lyhyempi.
Leveydestä takki on äidin mielestä sopiva,
 mutta Neiti itse säätää tuon takarusetin joka päivä tiukempaan..


Housuiksi valikoitui kovan sovitusrumban jälkeen
Name It:in kuorihousut.
 Housut ostettiin Name It:in omasta liikkeestä
ja kovasti siellä niitä kehuivat.

Materiaali on vedenpitävää ja hengittävää,
 saumat teipattu
 ja kulutuksenkeston luvattiin olevan huippuluokkaa.
Materiaali tuntuu käteen mukavan jämäkältä olematta kuitenkaan tönkkö.

Malli on sopiva hoikalle ja kivana lisänä on irroitettavat henkselit
Meillä ainakin niitä välillä inhotaan ja välillä kaivataan..
Ja mikä parasta, hinta oli muistaakseni 39.90e.

Katsotaan nyt, kuinka näiden kanssa käy..

Tällä setillä Neiti on siis nyt viime viikot pärjännyt.
Kovasti odotellaan jo niitä kelejä, kun pärjäisi vähän ohuemmallakin.

Vaikka tosin neidit ovat ihan omatoimisesti siirtyneet monena päivänä kevyempään linjaan,
ulkohousut ovat löytyneet eräitä kertoja repun pohjalta, löytyipä ne kerran iltapäivällä eteisestäkin ennen tyttöä..
Mielenkiinnolla odotan, kuinka kauan hän niitä ylipäätään suostuu pitämään..


IHANAA SUNNUNTAITA KAIKILLE,

toivotaan, että päästään jo siirtymään ihan oikeaan välikauteen:)!
Täällä ainakin paistaa aurinko ja mittari näyttää varjossa +6.
Me tosin suunnataan jäähallille..

23 kommenttia:

  1. Meillä esikoinen käyttää samaa takki 8 koossa ja on sopiva sekin. Meillä ulkohousut puetaan vielä tunnollisesti. Aluksi käytettiin takkia toppahousujen kanssa, mutta viime viikolla siirryttiin reimatecin harmaisiin välikausihousuihin. Aika samoilla siis mennään. ;-)

    Kengät tuottavat hieman päänvaivaa. Talvikengät on turhan paksut, kumpparit tylsät kuivilla keleillä ja gorelenkkarit eivät riitä hangessa, jota vielä koulunkin pihalta läytyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näissä VdT mitoituksissa taitaa olla vähän heittoja, meillä on kevään kolme takkia kaikki eri kokoisia ja kaikki sopivia:) Ulkohousuja ollaan tähän asti pidetty tunnollisesti, tämä vaihe on nyt ihan uusi..kun yksi päätti olla pitämättä, kaikki seuraavat tietysti perässä.
      Kengät meilläkin on iso ongelma (kuten kuvassa näkyy, talvigoret on HIEMAN loppuunajetut). Neiti haluaisi käyttää vain Converseja, mutta ihan ei niillä vielä pärjää.

      Poista
  2. Kiva setti! Meillä nuo ulkohousut ovat nykyään ainaisen tappelun aihe. Viime syksynä (3.lk) oikeastaan alkoi kunnolla, mutta talvella onneksi sai topat menemään vielä. Nyt taas heti kun tuli vähän lämpimämpää, pitäisi saada mennä pelkissä farkuissa (onneksi välillä kelpaa trikoot alle). Nooh, en jaksa tapella enää niistä (kun kaikesta muustakin jo väännetään :)), mutta yhtenä aamuna oli sitten vetänyt vain ohuet trikoot ja shortsit!!! Että silleen, näin ne (melkein) 10-vuotiaat on tosi osaavia ja järkeviä jo! Aamulla lämpötilä n. +3 astetta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Meillä Neidin kohdalla ulkohousuepisodit ovat vasta alkaneet, Isoveljelläkin meni 4. luokka vielä ihan ulkohousuissa, vasta tämän vuoden on ollut ilman pahimpia pakkasia lukuunottamatta.
      Juu, kaikesta ei aina vaan jaksa vääntää, täällkin tuntuu, että koko ajan saa vääntää milloin mistäkin..Kaipa se "ppieni lapsi-pienet murheet-iso lapsi isot murheet" pitä ihan paikkansa:)

      Poista
  3. Hyvä setti teillä! Meillä Neiti ekaluokkalainen on nyt mennyt kevyesti topatuilla housuilla ja vk-takilla (alla huppari lisälämmöksi). Softshell olisi kyllä kivä näille säille, mutta jäänyt hankkimatta (kun sitä paitsi on se ostolakko). Meillä ei onneksi ole tinkaamista ulkohousujen kanssa - kaipa tuo hurpulahelma ymmärtää itsekin, että pelkillä sukkahousuilla ja helmat hulmuten on huono lähteä hankeen ja kuraan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:)
      Meillä on nyt menty tällä setillä nämä vähän kylmemmät kelit. Softshellkin ostettiin, mutta sitä en ole antanut vielä laittaa, kun sinne ei haluta laittaa mitään hupparia tms. alle. (mä voisin ryhtyä sun ostolakkoon kaveriksi;)
      Meillä on taas meneillään housukausi ja siksi ne ulkkarit kuulemma on NIIN kuumat..Ehkä hameen kanssa ne ymmärrettäisiin pitää päällä(?)

      Poista
  4. Toi takki on aivan hurjan nätti :) Mä olen sitä millille monta kertaa miettinyt mutta hinta on aika kova ja kun varsinaista tarvetta ei ole...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Minäkin oli mieltänyt VdT:n takit jotenkin kalliiksi, mutta yllättäen rusettitakki maksoi saman, mitä esim. Ticketin välikausitakit. Toki, jos ei ole tarvetta, on hinta kallis:)

      Poista
  5. Meillä on kans noi Name it:n housut pienemmälle ja ostin ne -50 % alesta joten hintaa sille koolle jäi jotain 15 egee :) Ihan hyviltä ne vaikuttaa näin päälle päin, vielä ei tosi toimissa olla oltu.

    Toi rusettitakki on niin kaunis! Me saadaan yhdeltä ihanalta lukijalta toi sama meille kevään jälkeen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, sä saitkin housut halvalla!! Minustakin ne vaikutti tosi hyviltä, katsotaan nyt sitten, miten tuon meidän kuraprinsessan vauhdissa kestää:)
      Minustakin se on kaunis! Kiva, jos teillekin tulee samanlainen, minkä värisen saatte?

      Poista
  6. Oi miten KAUNIS takki. Sopii housujen kanssa hienosti! Meillä otettiin nyt tiksun välikausitakki koulukäyttöön. Housut vaihtelee vähän mielen mukaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sanna:) Meillä on mustatkin houstu, mutta harmaa matsaa paremmin tuo pinkin kanssa, vaikka ei nyt olekaan ihan samaa harmaat, kuin nuo vetoketjut.. Kyllä täälläkin taitaa tuou housupolitiikka olla mielialasta (ja kavereista) olla kiinni, tänään Neiti lähti iloisena kouluun, eikä mitään kitinää housuista.

      Poista
  7. Kiva setti! Ja eiköhän ens viikolla päästä jo kunnon välikauteen :) Me ollaan menty välikausivaatteissa jo pääsiäisen jälkeen, väliin vaan fleeceä. Mutta noilla isoilla se ei tietty ole niin helppoa... Töissä aina katson, kun näihin aikoihin alkavat ekat uhkarohkeat juosta välkällä t-paita päällä... Yritä siinä siten sanoa, et hei, ei vielä ole kesä... Mutta jos se olis jo ihan pian, eikö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Kyllä tänään näytti jo lupaavalta tuon kevään suhteen! Meillä on koko porukka vähän huonoja pukemaan montaa kerrosta ja siksi olen vähän jarrutellut vielä välikauteen siirtymistä (ja pikkuveli on rakastunut talvitakkiinsa, eikä suostu vaihtamaan sitä välikausitakkiin..). Juu, koulussa se taitaa kevät aika nopsaan näkyä, meilläkin raportoitiin tänään, että jotkut pojat (mutta ei siis meidän poika..?..) olivat jo olleet t-paitasillaan, mutta onneksi opet olivat siihen puuttuneet:) Kyllä se kesä on ihan pian :)

      Poista
  8. Nätti takki! näitä Ver de Terren takkeja olen ihastellut nyt monissa blogeissa. Tän väristä en ole vielä nähnyt ja täytyy sanoa, että tosi kaunis ja raikas väri. Ja kiva kun on jotain muuta kuin vaaleanpunaista.:)
    Eilen lenkillä ihan yllätyin kun huomasin että meidän lähipuistosta olikin lumikasat slaneet, ihanaa, että pääsee puistoon taas. Nyt kun tulisi vielä vähän lämpimämpää..;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Minäkin tykkään väristä, juuri kivan raikas, ei ollankaan sellainen ällön hempeä, mitä monella merkillä on.
      Meillä on ollut jo hyvän aikaa ihan lumetonta, mutta vesisadetta ja kylmyyttä vielä liikaa:(

      Poista
  9. Ihana tuo takki! Nämä Ver de Terret ovat kyllä niin kauniita, että meillä siirrytään näihin ensi keväänä. Kiva tosiaan, että niistä löytyy isompiakin kokoja. Kiitos vinkistä! Meillä tuo sama juttu ulkohousujen kanssa, en enään jaksa niistä edes huomauttaa :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) VdT:llä on kyllä tosi kauniita malleja ja ihania värejä! Ja näitä ihanuuksia löytyy talveksikin;) Ja tosiaan kokoja löytyy aina 16 asti, eli han heti ei jää pieneksi.
      Kyllä tuo ulkohousu-asia taitaa olla sellainen, että kun sen pelin menettään, niin sen menettää, sanoi mitä tahansa:)

      Poista
  10. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  11. Muistatko mikä tämän värin nimi on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Väri on Teaberry ja takki tuli Livarosasta Tanskasta. Siellä ainakin jotain kokja vielä näytti olevan.

      Poista
    2. Kiitos avusta :-)
      Mä sattumalta löysin tämän takin Huuto.netistä Saran (seuraavassa) koossa UUTENA puoleen hintaan! JEE!!!

      Poista
    3. Kiva jos löytyi, ja aika hyvä tuuri olikin, jos puoleen hintaan sait:)

      Poista