maanantai 6. tammikuuta 2014

Perinteinen

Lomat on nyt valitettavasti tältä erää ohi ja huomenna alkaa taas ihana-kamala arki. Toisaalta sitä jo vähän odottaakin, pääsee elämä taas normaalirytmiin. Meillä ainakin on taas loman aikana uni-, ruokailu- ja vähän muutkin rytmit heittäneet häränpyllyä.

Lupasin aiemmin vähän kertoa meidän loman lähimatkailusta, joka on jo muodostunut meille perinteeksi. Olimme heti uuden vuoden jälkeen päivän visiitillä Tukholmassa. Olen lapsesta saakka käynyt oman perheeni kanssa alkuvuodesta Tukholmassa pienellä shoppailumatkalla ja samaa perinnettä olemme meidän perheen kanssa jatkaneet.


Turusta on helppoa lähteä matkaan laivalla, mutta lasten kanssa Turun linjojen aikataulut ovat turhan haastavat; perillä ollaan kukonlaulun aikaan ja laiva lähtee kotiin ihan liian myöhään. Lentämistäkin olemme monesti miettineet, mutta koska lapsista laivamatkailu on kivaa ja sitä muuten emme juurikaan harrasta, olemme päätyneet jo monena vuonna varaamaan päivän Tukholmassa Helsingin laivoilla.  Lähtö on inhimilliseen aikaan, samoin Tukholmaan saapuminen ja laiva on koko ajan käytössä, jos sattuu iskemään väsy kesken päivän. Olemme monesti menneet Siljalla ja todenneet vielä Olympiaterminaalin alla olevan Special-paikoituksen näppäräksi keksinnöksi. Melkein voisin sanoa, että reissu on sujuvampi kuin että lähtisimme tuosta jonkin matkan päästä Turun satamasta.


Keli oli tällä kertaa Tukholmassa harmillisen sateinen ja sumppuinen, joten emme ihan koko päivää jaksaneet kävellä. Kuviakin tuli otettua luvattoman vähän ja nekin vähät olivat luvattoman huonolaatuisia, oli säädöt VÄHÄN vinksallaan..

Tällä kertaa meillä ei ollut mitään erityistä kohdetta, kävelimme keskustassa ja vanhassa kaupungissa ja kiertelimme kauppoja. Monesti olemme suunnanneet aamupäivällä jonnekkin kivaan kohteeseen, kuten Junibacken, Vasa-laiva, Kuninkaanlinna jne.  ja iltapäivä on kierrelty sitten kaupoilla. Meillä lapset ovat olleet aina aika reippaita kävelemään, joten vaikka heidän tahtiin matkaa ollaankin tehty, ollaan jaksettu pitkiä pätkiä reippaasti kävellä. Ja tunnelbanalla ajelu on heistä aina tietysti kivaa :)


Alennusmyynnit eivät olleet vielä Tukholmassa oikein kunnolla päässeet vauhtiin ja ostosaalis oli aika laiha tällä kertaa. Neiti olisi löytänyt itselleen vaikka mitä kivaa ja vähän uusia kouluvaatteita ostettiinkin. Heti laivalle takaisin päästyämme käyttöön pääsi hopeiset farkut ja kaupunkisilhuetti -tunika.


Laivamatka oli tällä kertaa poikkeuksellisen vauhdikas, Pikkuveli on nyt herännyt toden teolla ympäröivään maailmaan ja innostuu kaikesta. Nyt oli vuorossa pallomeri. Menomatkalla poikaa ei menannut saada pallomerestä pois nukkumaan ja siellä piti käydä aamullakin. Pitkän päivän jälkeen kuvittelin, että poika nukahtaa nopsasti, mutta se oli turha luulo, energiaa riitti vielä pallomereen moneksi tunniksi. Ja aamulla jatkui sama meininki laivan satamaan tuloon asti.


Pallomeren lisäksi Muumit ihastuttivat kovasti.
Neidin mielestä promenade oli cooli shoppailupaikka..
 

Eikä se äidinkään mielestä ollut mitenkään huono, tax freessä oli koko matkan ajan nimittäin kaikki tuotteet -50%. Nyt on meikit ja rasvat kunnossa vähäksi aikaa;)


Niin, ja mainitsinko jo, että pallomeri oli suosikki..


Tukholma on jotenkin aina yhtä ihana ja laivamatkailu aina yhtä.. niin laivamatkailua.
Pääasia kai, että lapset tykkää:)

Mukavaa alkavaa työviikkoa kaikille,
onneksi viikko on sentään lyhyt :)

6 kommenttia:

 1. Onneksi päivän lyhyempi joo. Voikun voisi vielä lomailla..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, ehkä se kevät ja valo sieltä joskus tulevat.. Täällä etelässä ainakin on NIIN synkkää, kun on vaan märkää ja mustaa:(
   En minäkään panisi pahitteeksi pientä lisälomaa (tosin sen voisin huolia vaikka ilman lapsia:))

   Poista
 2. Päivä Tukholmassa on hyvä ja helppo lapsiperheen viihdepaketti, me tykätään!

  Vau, aika hyvä tarjous tax freessa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri sopiva reissu kaikkien makuun ja silti siihen yleensä saa mahdutettua kivaa ihan kaikille. Meillä tykätään myös kovasti:)
   Tax free -tarjous oli kyllä kieltämättä aika hyvä ja varastot täydennettiin aika kiitettävästi. Ei tarvinnut mennä Tukholmassa edes Sephoraan:)

   Poista
 3. Meillä on vierähtänyt aivan liian pitkä aikaa laivareissusta. Tukholmassa on aina kiva käydä, mutta nuo aikataulut ovat tosiaan välillä vähän ongelmalliset, kun oikein mikään ei ole auki niin aikaisin. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukholma on kyllä aina yhtä ihana! Nuo Turun laivojen aikataulut on kyllä tuohon Tukholmanreissuun aika kamalat, mutta tuo Helsinki on kiva, kannattaa kokeilla!

   Poista