tiistai 4. maaliskuuta 2014

Kevätideoita etsimässä

Kevät näyttää nyt uhkaavasti saapuvan ja lasten välikausivaatetus on vielä täysin miettimättä. Olen keskittynyt nyt enemmän omaan vaatekaappiini. Kuten viime keväänäkin, olen taas päättänyt päivittää sitä vähän toimivammaksi.


Projekti on vuoden aikana edennyt vähän. Lista on ollut ahkerassa käytössä ja osoittautunut aika toimivaksi. Kevään listaa olen aloittanut jo vähän päivittämään.


Vaatemääräkin on vähentynyt aika reippaasti, vaikka uuttakin on tullut ostettua. Bongasin viime keväänä jostain blogista idean, jolla saa vähän kiertoa vaatekaappiin ja tulee käytettyä vähän useammin sellaisiakin vaatteita, joita ei muuten tulisi edes muistettua arjen kiireessä. Ja ennen kaikkea tulee laitettua vihdoinkin pois ne vaatteet, joita ei ole vuosiin käyttänyt, sellaiset juuri, joihin ei edes ensimmäisen raskauden jälkeen ole mahtunut..
Sellaisia löytyy nyt iso liuta huutiksesta;)


Inspiraatio on ollut kuitenkin vähän hukassa. Vaikka luen  aika paljon muotilehtiä ja seuraan muotiblogeja, tuntuu, että en oikein ole löytänyt sitä omaa tyyliäni ja juttujani millään. Enää ei tässä iässä voi ihan pintamuodin mukaan pukeutua.


Lattemamman inspiroimana ostin jokin aika sitten Paris Street Style ja Parisian Chic -kirjat inspiraationnälkään. 
 
Molemmat kirjat olivat hyviä ostoksia ja olenkin uppoutunut niiden ääreen useampana iltana. Tyyli on molemmissa juuri sitä, mitä etsin ja tavoittelen. Työvälineitä tyylin rakentamiseenkin on löytynyt paljon. Samoin sitä inspiraatiota.
 
 
Mies on parina iltana huvittuneena katsellut lukemisiani ja kaiveli kirjastomme perukoilta esille vähän enemmänkin aiheeseen liittyvää kirjallisuutta (jostain syystä MINUN kirjani ovat ajan saatossa jotenkin hävinneet jonnekin takanurkkaan piiloon..eivät ole kuulemma ehkä kovin  älykästä luettavaa..). Unohdetut aarteeni. Olen 90-luvulla ostanut aikoinaan mahtavan Chic Simple -sarjan kaikki kirjat.
 
 
Miten olinkaan voinut unohtaa ne?
 
 
Chic simple -kirjoissa on se kaikki tieto, mitä toimivan, tyylikkään ja ajattoman vaatekaapin rakentamiseen tarvitsee. Yllättävän paljon löytyi samoja asioita, mitä noissa uusissa kirjoissakin. Ja aika vähän se tyyli on parissakymmenessä vuodessa muuttunut. Kirjoja lukiessa huomaa hyvin kliseen tyylin pysyvyydestä. Suurin osa 90-luvun vinkeistä on edelleen ajankohtaisia ja jopa vaatekuvat ovat suurelta osin sellaisia, että niitä voisi luulla tänään otetuiksi. Tai sitten minä olen vaan jumahtanut 90-luvulle... 


Oli miten oli, ainakin 90-luvulla oltiin jo niin viisaita, että tajuttiin että laatu korvaa määrän.


 Onkos muilla oma vaatekaappi valmiina kesään?6 kommenttia:

 1. Haha, olen ostanut kolme teepaitaa, aion käyttää jo monta vuotta palvelleita shortseja ja pellavahousuja. Tuohon "kestävään vaatekaappiin" minäkin pyrin, hitaasti ja joskus suuntakin on pahasti hukassa, mutta matka on kuitenkin alkanut. it's not about the destination, it's about the journey :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on siis kevätvarustelu käynnissä;) Pitäisi aina muistaa tehdä ennen joka sesonkia tuo tsekkaus, mitä kaapissa jo on, ettei taas kohta omista kymmentä paria pellavahousuja.. Tuo sanonta on kyllä tosi osuva!!

   Poista
 2. Kaivelin juuri kesävaatteita vähän kartoittaakseni tilannetta ja on nou mikä kesäkuume iski! Aloin heti selailemaan myös äkkilähtöjä... :D Kestävään ja laadukkaaseen vaatekaappiin täälläkin olis pyrkimys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesävaatteissa on aina tuo kaukokaipuun vaara, täällä vähän sama kuvio;) Onneksi kesän ja kevään matkat jo varattu, nyt pitäisi vaan saada garderobi sellaiseen kuntoon, että kehtaa lähteä jonnekin;)

   Poista
 3. Samat tavoitteet täälläkin, mutta huh huh on tässä hommaa... uusien vaatteiden ostaminen on helppoa mutta kun samalla pitäisi raivata niitä vanhoja. Mulla on paljonkin kivoja vaatteita, mutta viimeisimmästä raskaudesta on jäänyt se kriittiset +5 kg niin, että mikään ei oikein näytä hyvältä päällä. Toisaalta olen kyllä optimisti sen suhteen, että jossain vaiheessa ne viimeisetkin ylimääräiset kilot lähtevät.

  Jotenkin tuo lastenvaatteiden perkaus vie niin paljon aikaa ja energiaa, että oma vaatekaappi jää hunningolle. Sulla on muuten kivoja tyttöjen juttuja huutiksessa! Mulla on 2 poikaa, joten en pääse niitä nappaamaan :)
  -Hanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä niin totta, uusien ostaminen on helppoa, mutta niiden vanhojen raivaaminen melkein toivotonta. Olen koittanut nyt jonkinlaisella menestyksellä pistää pois sellaisia, joita en ole vuoteen-kahteen käyttänyt ollenkaan. Vieläkin kyllä homma saisi olla järjestelmällisempää..Minullakin tuo elopaino on vähän turhan paljon, mutta koska mitään radikaalia ei ole hetkeen tapahtunut, päätin, etten niitä melkein sopivia enää hilloa mihinkään kaapinperukoille;)

   Sama homma, lastenvaatteet on pakko aina inventoida, kun pituutta kaikille tulee lisää koko ajan ja se kyllä vie aina vähäksi aikaa innon jaksaa kaivella omia kaappeja:( Kiitos, aloittelin huutisurakkaa noista Neidin vaatekasoista, poikien juttuja tulee myös jossain vaiheessa. Mikäli olet niistä kiinnostunut jo ennen, voit laittaa viestiä;)

   Poista