sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Syksyinen metsä ja messulippuja vielä jaossa

Onpas ollut ihana viikonloppu, perjantain myräkän jälkeen eilinen lauantai oli huippukaunis ja ilmakin oli ihanan lämmin.
 
 
 
Meillä on muutenkin poikkeuksellisen rauhallinen viikonloppu, Neidillä on pieni "loma" luistelusta, perjantain ja lauantain aamutreenit oli vapaata ja jotenkin eilen tuntui, että aikaa oli aivan hurjan paljon normaalia enemmän. Sain myös todella pitkästä aikaa olla pari tuntia ihan itsekseni, siitä ehkä lisää myöhemmin.


Teimme alkuillasta Pikkuveljen kanssa pienen retken metsään katsastamaan, josko löytäisimme värikkäitä lehtiä syksyisiä askarteluja varten. Lähimetsässä ainoa, missä syysväriä enemmän näkyi, oli mustikanvarvut. Maa olikin paikoin aivan upean värinen. Kameraa minulla ei ollut mukana, mutta näyttää iPhonellakin ihan kelvollisia kuvia saavan. 


Askartelulehtien sijaan löytyi vielä jonkin verran makoisia mustikoita ja hurjat määrät ihania tummanpunaisia puolukoita. Napsimme niitä urakalla suoraan suihimme ja päätimme, että palaamme vielä ämpärien kanssa poimimaan ne talteen.

 
Sieniä  metsässä oli myös valtavasti. Olen aivan onneton sienien tunnistamisessa, joten jätimme kaikki yhtä lukuunottamatta rauhaan. Ehkä ihan hyvä ;)
 
Tämä yksi yksilö näytti minusta epäilyttävästi joltain tatilta ja sen raahasimme kotiin Pikkuveljen vaatimuksesta. Vieläkään en kyllä tiedä, mikä tatti se on vai onko tatti ollenkaan. Nyt se odottaa kuistilla Pikkuveljen majan kuolemansienikeiton keittämistä.
 
 
Sekä metsään mennessä että sieltä palatessa oli pakko testata se lähialueen ainoa vesilätäkkö. Hyvin roiskui ;)Ja tähän loppuun vielä muistutus
tänään klo 21 päättyvästä
Messulippujen arvonnasta.
 
>tästä < tai sivupalkin linkistä
pääset osallistumaan
ensi viikolla Turun Messukeskuksessa pidettävien
Kirja-,
Ruoka ja viini -,
sekä Tiedemessujen
lippujen arvontaan.

AURINKOISTA SUNNUNTAITA KAIKILLE!

2 kommenttia:

 1. Kivat metsäkuvat :) Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos;) Olen jotenkin pitänyt puhelimen kameraa aina surkeana, mutta kyllä tuolla iPhonella näyttää ihan kohtalaisia kuvia tulevan, eli ehkä jatkossakin uskaltaa luottaa tiukan paikan tullen ihan siihenkin:)
   Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

   Poista