maanantai 13. lokakuuta 2014

Heipat leppäkertuille ja kukkasille

Viime viikon Hullujen Päivien jälkeen (Stockalla en tosiaan edes ehtinyt käydä..)  on aivan mahtavaa todeta, että minulla on tämä viikko kokonaan lomaa!


 Vaikka ehkä vähän toisaalta kaipaankin sellaista älä tee mitään -aikaa, oikeastaan on aika kivaa, että olen suunnitellut lomalle pienen projektin. Tai itseasiassa minun taidoillani ja kokemuksella se ei ole edes mikään ihan pieni.


Olemme muuttaneet kotiimme 7 vuotta sitten ja silloin isot lapset olivat vielä pieniä. Lastenhuoneisiin valittiin lapsille sopivat sisustukset. Isoveljen sisustus on merihenkinen ja se sopii isollekin pojalle, mutta Neidin huoneeseen valikoitui silloin kukkatapetit ja leppäkerttuboordit höystettynä pinkillä maalilla ;)


Olen saanut kommenttia Neidiltä tapeteista jo ainakin pari vuotta. Liian lapselliset. Liian pinkit. Liian kukalliset. Ihan kamalat. Mitä milloinkin. Pallo on aina heitetty sujuvasti Isälle, joka on perheen rakentaja ja remonttimies. Sieltä pallo on palannut takaisin Neidille; vaihdetaan heti, kun kaikki on ensin valmista (meiltä SAATTAA puuttua vielä vähän listaa sieltä sun täältä ja terassiakin pitäisi tehdä toiset sata neliötä..) ja akuutimmat asiat saadaan tehtyä.


Isän vastaus on tyydyttänyt Neitiä aika kauan, mutta loppukesästä hän sattumalta kuuli, että hänen bestiksensä on saamassa uudet tapetit huoneeseensa. Tottakai hänkin tarvitsee uudet seinän. Tai ainakin uutta väriä seiniin. Hiillostus tapettien vaihdosta alkoi uudelleen, uudella innolla.


En tiedä kuinka siinä kävi, enkä oikeastaan edes muista millainen tilanne oli, mutta jokin aikaa sitten tajusin, että olin tullut luvanneeksi Neidille, että huone remontoidaan, tapetit vaihdetaan ja vähän muutakin. Ja olin kuulemma luvannut tehdä sen syyslomallani.


Mies sanoutui heti irti remonttiprojektista, ainakin jos se tapahtuu syyslomalla.


Syyslomasuunnitelmani on siis tässä, kukkatapetit ja leppäkerttuboordit pitäisi repiä irti ja tilalle hankkia harmaanruskeaa maalia ja sekin kai seinään pitäisi saada:) Kokemusta tapettien repimisestä - ei yhtään, maalaamisesta - vähän ulkovuorilautojen sutimista, listojen irrotuksesta - ei yhtään. Ei ehkä ihan paras lähtötilanne.


Eilen tyhjensimme Neidin huoneen ja irrotimme listat ja tapetit. Listoissa sain mieheltä apua;) Tapetit lähtivät pelkällä vedellä, kiitos aikoinaan kunnolla tehtyjen pohjatöiden. Tänään pitäisi vielä pestä seinät ja huomenna alkaa maalaus.


Katsotaan, mitä saan aikaa;) Mietin nyt kuumeisesti, mahtaakohan Tikkurilan väritakuu korvata, jos joku muu, kuin värisävy menee pieleen.. Eipä taida.


Ihanaa alkanutta viikkoa,
onkos muilla syyslomaa tiedossa?
10 kommenttia:

 1. Tsemppiä syysloma projektiin :-) Varmasti tulee hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, sitä kyllä tarvitaan;) Toivotaan, että lopputulos miellyttää kaikkien silmää..

   Poista
 2. You can do it!! :) Nimim. samantyyppiset hommat takanapäin... listatkin sain irrottaa ihan itse :D mies sujuvasti sanoutui irti koko projektista, vaikka praktiikkaa olis ollut. No, ymmärrän kyllä, kun töissä saa duunata niiden juttujen kanssa tarpeeksi. No siis, mukavaa lomaa nyt sitten! :) Lopputulosta ootellessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että onnistun, vähän on sellainen olo, että lupasin tytölle liikoja..
   Mä luulen, että sä olet aika monta astetta näppärämpi kuin mä..listojen irrotukseen sain onneksi apuja ja kiinnikin ne luvattiin naulata. Sääli taisi olla listojen puolella;) Lopputulosta esitellään jossain vaihessa, mikäli ei ole totaalikatastrofi..
   Mukavaa lomaa myös sinne!

   Poista
 3. Oooh mikä projekti. Meillä oli sama projekti keväällä kun tehtiin uusiksi meidän makkaria. Voi elämä sitä tapetin repimistä, se oli työn ärsyttävin osuus. Tsemppiä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Taisin luvata vähän liikoja tai ainakin kuvitella itsestäni liian isoja;) Katsotaan, miten käy! Tapetit lähtivät yllättävän hyvin, pohjatyöt oli aikoinaan tehty kunnolla.
   Kiitos tsempistä, sitä tarvitaan!

   Poista
 4. Tsemppiä projektiin! Pahinhan on jo tehty, kun tapetit on irroitettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos;)
   Tapettien irrottamisen kuvittelin minäkin työläimmäksi, vaikka se osoittautui aika helpoksi tällä kertaa.

   Poista
 5. Tsemppiä täältäkin! Remppahommat ovat siitä kivoja, että lopputulos palkitsee aina. Jos nyt jotain kohtaa joutuisi katsomaan hieman suljetummin silmin, niin se on vain sitä persoonallista leimaa ;) Iloista remppalomaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos;) Remppa tuntuu olevan kyllä kivaa, kun näkee heti kädenjäljen ja tuloksen;) Tuo on kyllä hyvä ajattelutapa, otankin sen käyttöön..Persoonallisuus on aina positivista;)
   Kiitos, mukavaa syyslomaa teille myös!

   Poista