lauantai 4. lokakuuta 2014

Kirjataivaassa

Onpas ollut vauhdikas ja hauska päivä! Olimme tänään koko perheen voimin Turun messukeskuksessa Kirja-, Ruoka- ja Viini- sekä tiedemessuilla. Meidän aikuisten liput tarjosi Messukeskus, jonne suuret kiitokset !!


Messut jatkuvat vielä huomisen sunnuntain, joten jos olet vailla tekemistä Turun seudulla suosittelen kyllä lämpimästi Messukeskukseen suuntaamista. Sieltä löytyy kaikille kaikkea.

 
Tatu ja Patu sisäänkäynnillä pelastivat Pikkuveljen päivän :)
 
Kirjamessut olivat meille se ehdoton ykköskohde ja aikamoinen kirjataivas messut olivatkin. Näytteilleasettajia on kahdessa hallissa, toisessa enemmän antikvariaatteja toisessa hallissa kustantajia ja kirjakauppojen ständejä. Molemmissa halleissa oli monta lavaa, joissa oli koko ajan todella mielenkiintoisia kirjailijavieraita ja keskusteluja.


Koska olimme liikkeellä koko porukalla, emme pysähtyneet kuuntelemaan kuin pieniä pätkiä haastatteluista ja oma keskittyminen kirjojen tarkempaan tutustumiseen jäi vähän pinnalliseksi. Vähän harmittaa, koska tarjonta oli mahtava ja paikalla oli paljon mielenkiintoisia kasvoja ja asiantuntijoita! Ensi vuonna toivottavasti päästään messuille ilman lapsia. Tai ainakin ilman nuorimmaista.


Isommat lapset lukevat molemmat paljon ja olivat messuista innoissaan ja katselivatkin kirjoja ahkerasti. Ostoslistakin ehti molemmilla kasvaa aika pitkäksi, mutta sovittiin jo etukäteen, että ostetaan pari kirjaa kaikille, ei enempää.


 
Käytettyjen kirjojen hinnat vaihtelivat todella paljon ständiltä toiselle ja koska en ole pitkään aikaan kierrellyt antikvariaatteja, en osaa sanoa, oliko hintataso millainen. Uusien kirjojen puolella hinnat olivat pääsääntöisesti edullisia messuhintoja ja paikoin löytyi todella edullisia löytöjä.  
 

Tiedemessut eivät olleet omassa erillisessä hallissaan, vaan näytteilleasettajat olivat levittäytyneet kirjamessujen alueelle.  Heurekalla oli oma Pop-up -piste, jossa on esityksiä tiettyinä aikona. Meille kävi vähän köpelösti, missasimme päivän viimeisen esityksen ja kovin odotettu esitys jäi näkemättä :(


Pojat olivat kuitenkin enemmän kuin onnessaan, kun pääsivät testaamaan uudenlaisia pelejä. Äiti sai olla ylpeä, kun "oman firman" ständi oli pojille se messujen paras;)

 

Ruokamessujen puolellakin kävimme kääntymässä, mutta siinä kohtaa lasten turnajaiskestävyys alkoi olla jo aika äärirajoilla. Totesimme, että ruokamessuillekin, viiniosastoista puhumattakaan, pitää kyllä ensi vuonna päästä ihan aikuisseurassa.


Lasten väsymystä eivät voittaneet edes ihanat herkut, joita sai monessa paikassa maistella.  Hetkittäisiä virkistymisiä aiheutti ihanat vanhat juustomuotit


sekä erehdyttävästi Risto Räppääjästä tuttua Kaameaa viherpippurimakkaraa muistuttavat chorizot :)


Meillä lapset rakastavat juustoja ja hetken ihanat notkuvat juustopöydät jaksoivat kiinnostaa.


 Minua kiinnostaneet valkosipulituotteet eivät saaneet muilta kannatusta,


kuten ei myöskään minua ihastuttanut uusi makuyhdistelmä - Aura-juusto Fazerin sinisillä raidoilla.


Messukeskuksen pihalla oli lopuksi vielä yksi ihana yllätys, joka sisäänmennessä jäi Tatun ja Patun vuoksi huomaamatta. Kirjastoauto. Se oli aivan huippujuttu vaikka kuvassa porukka näyttääkin  aika väsähtäneeltä ja päivän kruunasi, kun saimme lainata sieltä vielä kirjan. Palautus onnistuu kätevästi kaikkiin Vaskikirjastoihin eli myös meidän kotikirjastoon.


Kotiin päästyä lapset katosivat salamannopeasti omiin nurkkiinsa lukemaan uusia kirjoja. Olipas aika ihmeellinen lauantai-ilta, kovin hiljainen ja rauhallinen.
Minäkin ehdin hetken hieman pelaamaan kameran kanssa - perjantain kukat tuli ikuistettua. Ja pari messusaalista. Kaivelin kameran käyttöohjekirjan esille, pääsen huomenna ekaa kertaa elämässäni valokuvauskurssille. Vähän jännittää! Onneksi on ihanaa seuraa ja upeat puitteet tiedossa.


Lupaan palata valokuvauskurssin antiin ensi viikolla. Mutta todennäköisesti vasta loppuviikosta, ensi viikolla on tiedossa hullut päivät, syksyn kiireisin viikko työkuvioissa, Stockan hullarit taitaa pakostakin jäädä väliin :(

IHANAA SUNNUNTAITA KAIKILLE!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti