sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Keväisempiä värejä ja fiiliksiä

Ensimmäinen (pätkä)työviikko takana ja viikonloppu tuntui taas todella kaivatulta! Joululoman inventoinnon jäljiltä minulla on jo kovin keväinen olo, vaikka täällä onkin tänään tullut lunta ihan kivasti ja maisema on ihanan talvinen.


Meillä oli niin upea kuusi, että päätimme alunperin nauttia siitä Nuutinpäivään asti. No, kuusipa päätti ihan itse, että sen aika oli täynnä jo loppiaisena. Neulasia tippui sitä tahtia, että kuusi oli pakko siivota kiireen vilkaa pois. Samalla laitettiin tietysti muukin joulutavara pois.  


Heti, kun joulutavarat oli kerätty pois, tuli kamala kaipuu kaikkea keväistä ja vaaleaa kohtaan! Onneksi sain viime viikonloppuna vierailta ihanan orkidean, siitä tuli heti vähän kevään tuntua. Toivon vaan, että saan sen pysymään hengissä..


Perjantaikimpuksi pyysin miestä tuomaan tulppaaneja ja sain pienen kimpun ihania hennon vaaleanpunaisia yksilöitä.


Miten ne näyttävätkään niin kauniilta ja keväiseltä kaikkien joulujuttujen jälkeen!


Vaikka juuri oli pitkä joululoma ja lyhyt työviikko, elämä loksahti taas sellaiseen mukavaan arkiuomaansa. Vaikka tykkäänkin kovasti rentoilusta ja vapaa-ajasta, on arki oikeastaan aika ihanaa! Ja kun on kunnon arki, viikonloppukin tuntuu viikonlopulta. Viikonloppu oli ihana hengähdystauko ja intoa olisi taas vaikka mihin! Kyllä se suurin into huomenna taas karsiutuu.. 


Innostuin leipomaan sämpylöitä ihanan ystäväni innoittamana Sikke Sumarin loistavalla ohjeella (löytyy täältä). Minulla on ollut pitkään hakusessa hyvä ja helppo ohje ja nyt se kyllä löytyi. Kannattaa kokeilla!


Sämpylätaikinan voi leipoa, tai pikemminkin ainekset sekoitella, illalla valmiiksi ja sämpylät paistaa aamulla. Meillä oli lauantaina Neidin kanssa niin kova mieliteko, että teimme taikinan aamupäivällä, jätimme sen kohoamaan päiväksi ja leivoimme sämpylät iltapalaksi.


Meillä on toukokuussa esikoisen rippijuhlat ja minulla on alkanut pikkuhiljaa mielessä pyöriä rippijuhlien järjestelyt. Tänään kaivoin esille vihkon, johon kirjoittelin jo ylös vähän alustavia suunnitelmia.


Laitoin näistä sämpylöistä merkinnän vihkoon, ehkä näitä nähdään sitten rippijuhlien ruokapöydässä. Who knows..


Mitenkäs muiden vuoden ensimmäinen arkiviikonloppu on sujunut?
Onkos muilla jo kevättä rinnassa?



IHANAA ALKAVAA VIIKOA KAIKILLE!
 

10 kommenttia:

  1. Ihanat lämpimäiset sämpylät, ja sain muuten samanvärisen orkidean tuliaisiksi viikko sitten :) Mukavaa viikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sämpylät olivat taivallisia, tänään niitä oli aamupalalla;)
      Orkidea on kauniin värinen, toivon, että saan sen tosiaan pysymään hengissä..:=
      Mukavaa alkavaa viikoa sinne!

      Poista
  2. Maukkaalta vaikuttavat sämpyläiset. Rippijuhlissa meilläkin keiton kaverina tarjottu sämpylöitä. Maistuvaa! Kuusi piti meilläkin viedä pois, vaikka se voi loistavasti. Ensi viikolla ei ehdittäisi sellaisiin puuhiin. Keväinen olo tulee heti ja tulppaanien himo. Laitoin jo oksiakin maljakkoon. Silmuja odotellen! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän makuun sämpylät olivat todella hyviä, niitä on täällä taas tänäkin viikonloppuna leivottu;)
      Meille on tulossa pitkänmatkalaisia vieraita rippijuhliin ja joku keitto-ajatus oli täälläkin ruuan suhteen, nuo sämpylät voisivat olla kyllä hyvin sopivat keiton kanssa.
      On se kumma, kuinka nopsaan se keväinen olo tuli heti, kun joulutavarat menivät pois silmistä. Nyt on onneksi päivätkin jo himpun verran pidempiä.
      Oi ihanaa, oksia pitääkin mennä kaivelemaan lumen ja jään seasta:)
      Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  3. Ihan on identtiset fiilikset (ja näköjään myös kuusi, joka itse päättää, millioin on aika jättää sisätilat.. :)) täällä.

    Joulu takaovesta ulos ja kevät etuovesta sisään, (Kävin Prismasta ostamassa tulppaaneita ja kirsikanoksia, joista tuli kyllä niin keväinen fiilis, ettei paremmasta väliä. Ja hyvin säilyin niin kauan kunnes eilen tuli todettua, että sen verran oli pyryttänyt lunta hyytävän tuulen kera, ettei ulko-ovi auennut ekalla yrittämällä..)

    Mutta kevät tulee enemmin tai myöhemmin. Ja onneksi voi sisällä jo laitella kaikenlaista pientä kivaa. Ihan vaan vaikka arjen kunniaksi :)

    Iloista viikkoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kyllä se kevät on ihmeellinen, kun niin saa pauloihinsa heti kun joulu on tosiaan ovesta ulos vilahtanut!
      Oi, kirsikanoksia, ne ovatkin ihania. Meidän Prismassa ei niitä ole vielä näkynyt, eikä suosikkikukkakaupassakaan. PItää koittaa niitä jostain metsästää, ovat niin ihania!

      Iloista alkavaa viikkoa myös sinulle!

      Poista
  4. Iiik, mäkin haluun sämpylöitä ja tulppaaneja! :) Ihanan keväinen postaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Sämpylöitä löytyy täältä jälleen, tulpaanit vaihtuivat tällä viikolla leinikkeihin. Kevät tulee, ihanaa:)

      Poista
  5. Voi ei, tunnen sämpylöiden tuoksun! Aah ... ja kevät tuo tullessaan pinkit ja pastellit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Tuoksu oli kyllä aika huumaava, taidettiin jäädä näihin vähän koukkuun, kun samoja leivottiin taas tänään:)
      Pinkit ja pastellit ovat kyllä takuuvarma merkki keväästä. Tulen kaupalle kurkkimaan viikolla, josko sielläkin olisi jo kevättä;)

      Poista