sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Smoothievillitys


Meillekin on iskenyt kova SMOOTHIEvillitys. Blenderi pyörii päivittäin ja sinne laitetaan vaikka ja mitä. Ja eihän se mikään ihme ole, smoothieohjeita kun löytyy varmaan jokaisesta lehdestä ja blogista ja instapostauksesta. 


Olen kuitenkin erityisen iloinen tästä villityksestä, koska nyt olen vihdoinkin saanut perheen lapset ihan oikeasti syömään monipuolisesti hedelmiä ja marjoja! Ja nimenomaan vapaehtoisesti ja innolla. Ómasta mielestäni meillä syödään terveellisesti ja järkevästi, mutta kaikilla lapsilla on ne omat mieltymyksensä ja suosikkinsa ja varsinkin marjojen ja hedelmien kohdalla jokaisen lapsen suosikkivalikoima on aika suppea, yhdelle kelpaa ainaostaan banaani ja mustikka, yhdelle päärynä ja vadelma, onneksi yhdellä on vähän laajempi makumaailma. 


Olen jo pitkään tehnyt ilta- ja välipaloiksi erilaisia pirtelöitä, jonne olen "kätkenyt" vähän monipuolisemmin marjoja ja hedelmiä, mutta niiden kanssa on saanut olla aika tarkkana, että kelpaavat kaikille. Useimmiten olen vähän niinkuin varmuuden vuoksi maustanut ne rahkalla tai jäätelöllä, jotta menisivät paremmin alas :) Ja siltikin monesti vähänkään eksoottisemmat maut, kuten ananas tai mahgo ovat saaneet aikaan sen, että kaksi kolmesta on jättänyt pirtelöt juomatta. 


Lähikauppakeskuksen uuteen laajennusosaan tuli joulun alla ihana Jungle Juice Bar  ja se on noussut tyttöjen suureksi suosikiksi. Itsekin heidän smoothieistaan tykkään ja kerran tyttöjen kanssa smoothieita nauttiessani totesin, että näitähän voisi tehdä kotonakin. 
 Tytöt innostuivat heti ja seuraavalla kauppareissulla kauppalistaan oli kirjoitettu iso läjä hedelmiä. Kysyin varovasti, että mistä Neiti oli ko. hedelmiin päätynyt, oliko hän kaivellut jotain ohjeita jostain. Jungle Juice Barin sivuilta katoin ainekset, tehdään Pink Panhteria ja Killer Beetä. Ja niitä sitten tehtiin. 


 Pink Panther on osoittautunut poikien suurimmaksi suosikiksi, me Neidin kanssa tykätään eniten Killer Beestä, Monkey Punch on hyvänä kakkosena. Melkein kaikkia makuja ollaan kokeiltu ja omiakin sovelluksi ollaan testailtu. 

Onko muihin iskenyt Smoothievillitys?
Mistä löytyisi lisää hyviä ohjeita?


Meillä lapset lomailee tulevan viikon, äiti koittaa tehdä kotona töitä, 
saapa nähdä kuinka yhtälö onnistuu..

Ihanaa lomaa kaikille, joilla sellainen on!

2 kommenttia:

  1. Meillä on perheen kuopus aivan hulluna Smoothiehin ja pyöräyttelee omia sekoituksiaan vähän väliä. Tuo on niin totta, että tällä tavalla on helppo saada lapset syömään enemmän marjoja ja hedelmiä. Hyvältä näyttää teidän Smoothie!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Täälläkin nuo omat sekoitukset ovat saaneet kokonaan vallan:)

      Poista