perjantai 25. maaliskuuta 2016

KevätneuloosiJostain syystä minulle iskee aina ensimmäisten kevätauringon säteiden vaikutuksesta kova neuloosi, himo kutoa jotain pehmoista ja ihanaa. Viime kevät meni kutomisen kannalta ihan "käteen", kun mursin ranteeni ja sain unohtaa kutomiset pitkäksi aikaa.Tänä vuonnakin on perheessä ehditty jo luita ja nivelsiteitä rikkoa, mutta tällä kertaa äiti on säästynyt isommilta vammoilta ja päässyt uppoutumaan lankoihin. 


Minulla on jemmassa viime keväästä lankoja ainakin kolmeen projektiin, mutta ne eivät nyt ole oikein kiinnostaneet. Mielessäni kummitteli vaalea poncho kevääseen ja koska heti sellaista en kaupasta löytänyt ja törmäsin sopiviin lankoihin, kaivelin netistä vähän ohjeita ja ajattelin kokeilla onnistuisiko ponchon kutominen.  


Olen kutonut paljon pipoja, tyynyjä, vauvojen tossuja ja nuttuja ja muuta helppoa, mutta yläasteajan jälkeen en ole mitään varsinaista vaatetta kutonut. Poncho oli helppo tehdä, tein sen kahdesta pitkästä kappaleesta ja yhdistin ne. 


Reunan lettineuleen ohjeen nappasin Kodin kuvalehdestä. Se antaa minusta kivaa ryhtiä ponchoon. Minusta siitä tuli tosi kiva ja olenkin sitä käyttänyt paljon töissä, jossa palelen aina. Myöhemmin keväällä tuota voi varmaan pitää takin tilalla. Olen aiemminkin maininnut, että tykkään hurjasti kutomisesta, mutta kappaleiden yhdistäminen ja lankojen päättely ei ole yhtään minun juttuni ja monesti työt jäävät roikkumaan neulelaatikkoon puolivalmiina. 


Ponchosta olin niin innoissani ja halusin saada kokeilla sitä heti, joten sain kerrankin pääteltyä langat ja kursittua palat yhteen heti samana iltana, kun työ valmistui. Jälki ei nyt ollut ihan toivotun laista, olisi ehkä pitänyt malttaa vähän höyryttää ja muotoilla kappaleita ennen yhdistämistä. No, seuraavalla kerralla ehkä jaksan tähänkin koittaa panostaa. 


Ponchon jälkeen alkoi ne viimevuotisetkin langat kiinnostaa, seuraava projekti alkoi tällaisesta pinaattipastaa muistuttavasta kasasta, Kotilaiturista viime vuonna ostamani Minukude oli säilytyksessä vähän ottanut osumaa ja pari iltaa meni sitä selvitellessä. 


Mitä siitä tulee, siihen palaan jossain vaiheessa, kunhan se puikoilta valmistuu :)

2 kommenttia: