sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

MELKEIN aito

Joskus vaan pitäisi uskoa muita
eikä ihan kaikkea tarvitsisi koittaa itse..

Tämä ihana musta "Monnalisan" mekko eBaystä kuuluu niihin..


Postasin tuossa alkukesästä, että olen löytänyt tuon eBayn ja silloin pohdiskelin, kannattaakohan niitä uskomattoman halpoja Monnalisan ihanuuksia (usein vielä jostain HongKongista tai Kiinasta..) huutaa. Kommenteissa taisi joku vähän epäillä, kannattaako.

No juu, ei kannattanut, mutta kokeilinpahan kutenkin. Jos vaikka kuitenkin..

Katseltiin noita Neidin kanssa ja hän tykästyi tähän mustaan hellemekkoon.
Hinta vähän alle £30 postareineen. Ei paha.


Mekko tuli nopsaan ja on kyllä tosi kaunis.
Materiaali on hyvän tuntuista.
Ja Neitikin tykkäsi
on itseasiassa ollut kesän ehdoton suosikkimekko.
Se joka haetaan suoraan aamulla päälle pyykkinarulta, vaikka olisi yön jälkeern vähän kosteakin.
Joten kaipa se on tuon rahan arvoinen:)

Ekana, kun paketin avasin kiinnitin huomiota lappuihin.
Näyttivät erehdyttävästi Monnalisoilta, mutta eivät kuitenkaan yhtään.
Ja kaikki ihanat silkkinauhahärpäkkeet ja pikkutimantit puuttuivat.


mekon lappu ja UNQ:sta ostetun paidan lappu


Sitten aloin tutkiskella mekkoa vähän tarkemmin.
Rinnuksilla oli ruusuke, joka oli .. noh, vähän epäsiisti.
Onneksi se oli irroitettava!


Pesulaputkin olivat ihan erilaiset ja pääosin kiinaksi


ja niskalappukin oli vähän krouvisti ommeltu.
Katsoin vielä uudelleen myynti-ilmoituksenkin ja siinä oli pääkuvana Monnalisan mainoskuva, jossa mekko on tytön päällä. Tutkailin tuota kuvaa tarkemmin ja huomasin esimerkiksi tuon ruusukkeen olevan ihan eri värinen:). Tarkastelin muitakin ko. myyjän kohteita ja kaikista löytyy juuri samankaltaisia pieniä eroavaisuuksia, joita ei välttämättä heti ensisilmaäyksellä (ainakaan minä siis..) huomaa.

Laitoin myyjälle viestiä ja kovasti hän vakuutteli mekon olevan aito. Sanoi, että voin palauttaa mekon, ellen ole tyytyväinen. Postarit tietysti vain joutuisin maksamaan maksavat varmaan HongKongiin enemmän kuin mekko.
Sanoin ei kiitos ja annoin negatiivisen palautteen,
joka on jostain syystä kyllä poistettu?

Kaikki muut varmaan sen jo tietävätkin,
nyt siis minäkin
HYVÄÄ
tai ainakaan aitoa
EI SAA HALVALLA :)

Hauska yhteensattuma oli se,
että joku oli eilen tullut blogiini tilastojen mukaan
hakusanalla "monnalisa aidot vaatteet"
toivottavasti kyseinen henkilö ei ainakaan ole eBayhin mennyt:) 

Aurinkoista sunnuntaita kaikille!

9 kommenttia:

 1. Outoa että nega on poistettu!
  Hitsi!

  VastaaPoista
 2. Hei tuli vaan mieleen sellainen juttu, että tuo mekko olisi ihan hyvin voinut olla aito, koska kaukoidässä harrastavat paljonkin ns. "overproduce" eli valmistavat suuremman määrän kuin tilattu, ja myyvät ylimääräiset..öö...jossain.. :) Eräs täkäläinen ystäväni valisti minua aiheesta joskus oikein pidemmän kaavaaan kautta. Mekkohan voi myös olla ns. näyte, tai hylätty huonomman laadun tms. muun asian takia johon ovat tekaisseet labelit "vähän sinne päin", palautettu erä tai sitten vaan aito kopio. :))) Siihen, onko "overproduce" nyt sitten aito vai kopio, en osaa ottaa kantaa.
  Tässä mun kommentissa ei ehkä nyt ole mitään pointti, mutta tuli nyt vaan mieleen... :)

  VastaaPoista
 3. Ihan mielenkiintoista, joskus aiemmin törmäsi feikkeihin Ebayssä enemmän, nyt se on osittain siistiytynyt, mutta näyttää noita kopioita löytyvän edelleen. 30 puntaakin on kuitenkin aika paljon kopiosta...

  VastaaPoista
 4. Voi kurjuus, mutta pääasiahan on, että mekko kelpaa käyttäjälleen. Hinta ei tosiaankaan ollut paha.

  Mä olen kuullut tota samaa kuin Eppusen kaapilla kommentoi: Kiinassa tekevät ns yövuoroa samalla linjalla kuin missä aitojakin valmistetaan.

  VastaaPoista
 5. jarna: minustakin sen katoaminen oli aika outoa, luulin, että eBay on todella luotettava. Tuli vähän sellainen olo, että nuo bisnesmyyjät saavat siellä tiettyjä etuja..

  Eppusen kaapilla: Olen kuullut ihan samanlaisia juttuja noista ylijäämäkappaleista ja itseasiassa olen aikoinaan sellaisiin (oletettavasti ainakin) törmännyt Taiwanissa, paikallisessa supermarketissa myytiin Jackpotin senhetkistä mallistoa sellaisista laareista tyyliin 1e/kg:)
  Niissä oli kuitenkin kaikki liput ja laput ihan samanlaiset, kuin Suomesta ostetuissakin, joten siksi vähän tämän mekon aitoutta epäilen..Mutta tämä on kyllä aika mielenkiintoinen aihe! Pitäisi oikein koittaa selvittää tätä perusteellisemmin.

  Roosa: Minun lyhyen eBay -kokemuksen perusteella siellä ei ihan kamalasti tunnu feikkejä pyörivän, mutta kyllä niitäkin näyttää löytyvän. £30 on tosiaan aika paljon kopiomekosta, toisaalta se on ihan käyttökelpoinen ja todellakin Neidin suosikki, joten kaipa se on hintansa väärti:)

  - M -: Vähän harmittaa kyllä, mutta toisaalta oma vikani, riskin kyllä tiesin:) Itseasiassa sinäkin siitä taisit silloin aiemin vähän varoitella;) Mutta koska mekolle käyttöä on tosiaan löytynyt, ei se enää niin harmitakaan. Ja laatu on kyllä ihan hyvä, pesuja on takana aika monta ja mekko on ihan uudenveroinen vielä.

  VastaaPoista
 6. Mä ostin huutiksesta Matsulle 13 egellä RL:n pikeemekon. Myyjä sanoi, että aitoudesta ei takuita. Siinäkin on merkkilappu ommeltu vähän miten sattuu ja c.w.f. toki puuttuvat. Silti, mekko on tosi laadukkaan oloinen ja aivan samannäköinen kuin aito RL :) Mystistä. Ehkä sitten kans tosiaan joku Kiinan maanantaiyön erä ;)

  VastaaPoista
 7. Terhi: Olen myös ihmetellyt monesti, kun Huutiksessa joku ilmoittaa, ettei ole varma aitoudesta, että miten niin ei voi olla varma? Mutta ne taitaa olla tosiaan näitä yölinjan tuotteita:) Käytettynä ostettaessa tällaisen tunnistaminen voikin olla aika haasteellista, nyt kun liput ja laputkin olivat ihan hassut, kellot minulla soivat.
  Ja noissa RL:eissa taitaa olla vielä eri pesulaputkin, jos ostaa ne Jenkkilästä tai sitten täältä Euroopasta. Ota noistakin nyt sitten selvää:)

  VastaaPoista
 8. Voi eih. Itse olen ostanut merkiltä vain käytettynä pari "oikeasti aitoa" hametta. Niidenkin hinta noussut e-Bayssakin helposti moneen kymppiin.

  VastaaPoista
 9. Sokrutin: Älä muuta sano:) Käytettyjen Monnalisojen hinnat näyttävät tosiaan tuolla eBayssa nousevan aika hurjiksi, paria olen sieltä himoinnut, mutta hinta on noussut ihan liian kovaksi.

  VastaaPoista