sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Fudgeja


Kesällä, kun kerran ilmat olivat mitä olivat, innostuttiin leipomaan ja hääräämään keittiössä aika usein. Kokeilin tosi monta sellaista ohjetta ja juttua, mitä olen eri lehdistä ja blogeista talven aikana bongannut, mutta kiireessä kokeilut ovat jääneet odottamaan parempaa aikaa. 


Osa oli sellaisia hittejä, että jäävät varmasti elämään (ja jotka kirjataan tarkaan ylös ihanaan uuteen reseptikansiooni, josta ehkä lisää myöhemmin). Osa taas oli sellaisia, joita ei olisi ollenkaan tarvinnut kokeilla. 


Osa kokeiluista oli lasten toiveita. Voitte varmaan kuvitella, että täällä ollaan kesällä leivottu vaikka ja mitä esim. Oreo -kekseistä.. Suurin osa näistä jäi ainoastaan lasten herkuiksi. Yksi tällainen lasten toive osoittautui kuitenkin todelliseksi hitiksi ja herkuksi, ihan aikuisempaankin makuun. Tai ainakin jos sattuu tykkäämään makeasta, siis todella makeasta. 


Kun meidän perhe menee leffaan ja haemme karkkikaupasta irtokarkkeja, löytyy jokaisen pussista fudgeja, tiedättehän sellaisia isoja pehmeitä kermakaramelleja. Niitä on tuotu aina reissuista pussillinen jos toinenkin mukana ja englannintutut tietävät niitä tuliaisiksikin tuoda. 


Olen monesti miettinyt, pystyisiköhän niitä itse tekemään, mutta en koskaan ole mihinkään ohjeeseen törmännyt ja asia on jäänyt mietinnän asteelle. 


Meidän pikkukokki sai jostain jossain vaiheessa keväällä Muppettien Ruotsalaisen kokin keittokirjan (!?!) ja sieltä löytyi myös ohje fudgeille. Niiden tekoa kärtettiin keväästä asti koko kolmikon voimin ja olihan niitä sitten alkukesästä pakko kokeilla.


Hyvä että kokeiltiin, Ohje oli helppo ja lopputulos oli makoisa. Niin makoisa, että eka (ja pari muutakin sen jälkeen) satsi katosi jääkaapista samantien, ennenkuin palat ehtivät edes kunnolla kovettua.


Onkos joku muu kokeillut tehdä Fudgeja?6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kannattaa kyllä kokeilla, laitankin joku päivä reseptin tänne :)

   Poista
 2. En ole, mut rakastan niitä! synnärillekin silloin aikoinaan ystävät toivat vain niitä :) laita ohje jakoon meillekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fudget ovat kyllä aivan ihania:) Synnärille on tajunnut millään kerralla pyytää, olisi kyllä pitänyt;) Olin tyystin unohtanut laittaa tähän ohjeen, korjaan tilanteen lähipäivinä!

   Poista
 3. Näyttää herkullisilta, oisko ohjetta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maistuivatkin hyviltä:) Laitan ohjeen tänne lähipäivinä, kunhan ehdin kaivaa sen taas esille.

   Poista