keskiviikko 10. elokuuta 2016

Kirpparitärppejä ja pystyynviikkausta [KonMari]

Täällä sairastellaan jo kolmatta viikkoa ja sisällä alkaa tuolla pikkumiehellä olla jo tooosi tylsää. Jopa niin tylsää, että halusi käydä läpi omia vaatteitaan. Äiti, mä voisin kans vähän KonMarittaa, jos mäkin saisin samanlaista energiaa, kuin sä. Äiti on vissiin kesällä ollut vähän turhan energinen..Otettiin tällä kertaa  käsittelyyn paidat, alkukesästä hän maritti hienosti pehmolelunsa, pelinsä ja kirjansa. T-paidat, pitkähihaiset ja siistimmät paidat. Teistä ne, jotka ovat pidempään blogia seuranneet tietävät pienen lastenvaatemanian olevan täällä tuttua ja vaikka se vaihe on nyt taaksejäänyttä elämää, on vaatemäärät varsinkin tuolla juniorilla edelleen aikamoiset. Eli niitä paitoja riitti. Neljä isoa Elfakoria ja pari isoa kasaa isoveljen jemmoista sopivankokoista vielä päälle. Käytiin läpi yhdessä kaikki. Äiti katsoi, mitkä olivat kesän aikana kutistuneet korissa ja Pikkuveli itse kävi ihan tarkkaan Konmarin mukaisesti kaikki sopivat läpi ja valitsi niistä hänelle iloa tuottavat. Suurin osa sopivista olivat hänestä kivoja ja ne jäivät kaappiin ja ilostuttamaan ensi viikolla alkavaa arkea.Koska Pikkuveljen paidat säilytetään koreissa, päätin kokeilla KonMarin mukaista pystyynviikkausta. Tähän asti omissa vaatteissani en ole sitä juurikaan vielä käyttänyt, koska meillä on vaatehuoneessa tähän tarkoitukseen sopimattomat hyllyt ja uusia säilytysjuttuja en ole vielä ostanut, koska maritusprosessi on vielä ihan vaiheessa. En ole koskaan oikein tykännyt noista koreista (vaikka ne aikanaan ihan itse vaatehuoneeseeni halusin). Minusta vaattet jotankin katoavat niihin tavalliseen tapaan pinottuja vaatteita on niistä hankala nostaa siististi pois, jos vaikka haluaa pinon alimmaisen paidan. Ja jos (siis KUN meidän tapauksessa) korissa on paljon vaatetta, kori ei mahdu liikkumaan ja vaattet menevät ihan ryttyyn..


Tällaisia meidän korit ovat aiemmin olleet kahden päivän päästä siivouksesta..

Nyt siis päätin antaa Konmarin pystyyviikkaukselle mahdollisuuden ja täytyy kyllä myöntää, että se toimii. Vaatteita mahtuu koriin enemmän, vaatteet eivät nouse korin reunan yli ja häiritse korin liikuttamista. Ja mikä kaikkein parasta, koko paitavalikoima on kerralla näkyvissä. Pikkumiehenkin on helppo itse valita ja ottaa oma suosikki, eikä a) koko pino räjähdä ja b) käytössä ole ainoastaan pinon kolme päälimmäistä paitaa. Ihan loistavaa!!Konmariin perehtyneille sen verran selvennystä, että paidat on laitettu Pikkuveljen toivomaan järjestykseen, logiikka ei siis noudattele ihan Kondon ohjeita värijärjestyksistä tai nousevista linjoista :) Mutta ilahduttaa sekä poikaa että äitiä :)  
Ja sitten se kirppistärppi. Arvaatte varmaankin jo, että sunnuntaina Åblogien kirppiksellä meidän pöydästä löytyy paljon poikien vaatetta koossa 116-134cm :) Tässä vähän maistiaisia:
Muita maistiaisia myyntiintulevista jutuista lisäilen vielä loppuviikon aikana tuonne blogin Facebooksivuille (https://www.facebook.com/eloisatblog/), joten kannattaa klikkailla itsensä seuraajaksi, jos et vielä ole :) 


7 kommenttia:

 1. Voi kun sais joskus korit kaappeihin. Olis kätevämmät kuin hyllyt, siellä ei pysy mikään järjestyksessä.
  tuo on hyvä juttu mitenkä laitoit nuo paidat, näkyy heti mikä on missäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut tähän asti sitä mieltä, että nuo korit olivat pahin virhe, jonka tässä talossa olemme tehneet, mutta nyt kyllä tuntuu, että alan ehkä sittenkin pitämään niistä :) Tuo pystyynviikkaus on kyllä aika kätevä noissa koreissa, näkee tosiaan heti, mitä siellä on.

   Poista
 2. Voi ärsy..olisi meille sopivaa 😉!!
  Mut ei taideta päästä kirppistelemään. Siistit on poitsun vaatteet koreissa.

  VastaaPoista
 3. Voi ärsy..olisi meille sopivaa 😉!!
  Mut ei taideta päästä kirppistelemään. Siistit on poitsun vaatteet koreissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi, laitahan viestiä tuohon blogin osoitteeseen, niin katsotaan kirppiksen jälkeen, jos jotain teillekin löytyisi, noita kyllä riittää :)

   Poista
 4. Mielenkiintoinen tuo pystyviikkaus, pitäisi varmaan kokeilla. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti kokeilla toimii loistavasti ainakin noissa koreissa!

   Poista