maanantai 18. lokakuuta 2010

Mistä niitä oikein tulee?

Parittomat sukat
ovat vallanneet meillä kodinhoitohuoneesta yhden ison laatikon.
Mistä niitä oikein tulee?
 tai mihin ne parit oikein katoaa?

Lähes jokaisessa pyykkikoneellisessa,
jossa on sukkia on myös niitä parittomia.

Laitan parittomat tuohon laatikkoon.
Kesän jälkeen tuntuu, että laatikko ei tyhjene ollenkaan, 
vaikka käyn sukat aika ajoin läpi
 ja etsin parit.

Parittomia on vaikka ja kuinka.

Löytyykö muilta parittomia sukkia?

Ja olisiko jollain vinkkejä,
jolla saataisiin parit takaisin yhteen?

10 kommenttia:

 1. Kyllä, siis niin ärsyttävää. Musta tuntuu että Lottiksen sukat pysyy jotenkin tallessa, mutta mun omat mustat sukat ei ja niiden parittaminen on vihoviimeistä.

  VastaaPoista
 2. Löytyy!!! Juuri toissapäivänä löysin yhden kuopuksen sukan mytyssä villasukan sisältä, kun niitä taas saappaaseen tarvittiin! Parin olin heittänyt pois jo varmaan puoli vuotta sitten, kun luulin toisen hävinneen :) Ja tuo mustien sukkien lajittelu... niin syvältä!

  VastaaPoista
 3. Kyllä löytyy ja olenkin sitä monasti ihmetellyt, että mistä johtuu. Tosin meillä koira "rakastaa" sukkia ja luulen, että on ainakin osasyyllinen tähän paritton-sukka-dilemmaan:)Mutta se mihin koira ne sitten vie onkin jo toinen kysymys...

  VastaaPoista
 4. Meillä kanssa lasten sukat pysyy parillisina, mutta aikuisten on ihan vihoviimeisiä :P Mä oon kuullut huhua että kuivausrummut sy niitä sukkia ;)

  VastaaPoista
 5. Meillä oman ja Kiin sukat pysyy hyvin aisoissa, mutta miehen sukat ovat jotain ihan mahdotonta... nyt hän on onneksi viisastunut ja ostaa vaan yhdnlaisia sukkia, ei sitten se parittaminenkaan ole niin hankalaa, eikä haittaa vaikka pesukone "söisi" jonkun sukan :D

  VastaaPoista
 6. Ihana huomata, ettei ne ole vaan meidän sukat, jotka katoaa:)

  -Anni-: nuo mustat meilläkin se suurin ongelma, nyt varsinkin kun Isoveljellä on samankokoinen jalka kun minulla..Yksi kerta ei riitä, kun töissä olen huomannut lahkeen alta vilkkuvan musta Simpson-sukka:) Sukissa meillä on annettu periksi vähän näille hahmo-jutuille.

  Johanna: näitä kätköjä meiltäkin aika ajoin löytyy, imuri on yksi pahimmista:) Sinä sen sanoit, mustien sukkien lajittelu on NIIN syvältä!

  MammaMia: No teillä on sitten löytynyt se syyllinen, mistäs me saatasiin sellainen, kun ei sitä koiraa ole..:)

  Monalisa: Meillä on lapsienkin sukkia parittomina tuolla laatikossa vaikka kuinka paljon..Kuivausrumpu syyllinen? Aika hyvä, paitsi, etten käytä sukkia juurikaan rummussa, kun kutistuvat ja ne mustat haalistuvat.

  SiniK: Meillä on kyllä ihan tasaisesti kaikilla niitä parittomia..Olen koittanut noissa mustissa pysytellä samanlaisissa, mutta siltikään se ei jostain syystä toimi..

  VastaaPoista
 7. Mun teoriani sukkien katoamismysteereistä on se, että meidän pesukoneemme taitaa käydä sukilla eikä sähköllä. :D

  VastaaPoista
 8. Tuulia: Tuo olikin aika hyvä ja vieläpä ekologinen teoria:) Pitääkin katsoa seuraavaksi, onko sähkölasku suhteessa kadonneiden sukkien määrään!

  VastaaPoista
 9. Se lienee selvää, että sekä pesukoneet, että kuivausrummut syövät sukkia. Olen keksinyt ongelmaan pari eri vaihtoehtoa. Toinen on se, että jokaiselle perheenjäsenelle ostetaan yhdenvärisiä ja kokoisia sukkia kerralla iso määrä, ja käytetään ainoastaan niitä, kunnes kaikki ovat puhkikuluneet.

  Toinen vaihtoehto toimii mielestäni talvella suht hyvin, mutta on hieman ongelmallinen kesällä. Perheen miesväki ei vielä oikein innostunut jostain syystä ideasta. Eli siirrytään pelkkien sukkahousujen käyttöön. Minulla ei ainakaan vielä ole ikinä hävinnyt sukkahousuista puolikasta pesussa.

  VastaaPoista
 10. Anonyymi: Kiva, kun kommentoit:) Ollaan kokeiltu tuota samanlaisia ja samanvärisiä sukkia -taktiikkaa, mutta vaan jokaisella omaa kokoa. Kaikille samaa kokoa - voitaisiin kokeillakin, Isoveljellä ja minulla samankokoinen jalka, eikä miehelläkään ole paljon isompi:)

  Sukkahuosut voisivat olla hyvät, ei tosiaan parit katoa:) Meillä Pikkuveli juuri viime viikolla oli tarhassa laittanut ekaa kertaa sukkikset (siis hänellä on sukkikset..) itse jalkaan ja ollut tosi ylpeä tietysti saavutuksestaan ja ylpeillyt, että hän osaa laittaa sukkikset yhtä hyvin jalkaan kuin iskä:) Iskällä on kuulemma aina sukkikset:) Tosin minä niitä en vielä ole nähnyt:)

  VastaaPoista