perjantai 29. lokakuuta 2010

Tyttöjen juttuja

Meidän Neiti harrastaa taitoluistelua aika intensiivisesti.
Luisteluharrastuksen alkuaikoina piti jäällä olla aina päällä luisteluhame ja sukkahousut. Jos pieni jääprinsessa olisi itse saanut valita, ei pipoa olisi pistetty ollenkaan päähän, vaan joku ihana kimaltava panta tai miljoona pinniä.. Myöskään mitään takkia tai fleeceä ei koskaan saanut pukea hameen päälle, vaikka kuinka olisi paleltu..

Hänen ryhmänsä treenaa samaan aikaan vähän isompien tyttöjen kanssa ja selvästikin hän on  viimeaikoina alkanut ottamaan isommilta vaikutteita. Ensin pistettiin fleece hameen päälle, sitten ei enää kelvannut hamekaan, vaan piti olla pelkät mustat trikoot.
Nyt on jo vaikeaa saada sitä hametta päälle treeneihin. Alkuviikosta oli ryhmän kuvaus ja hamekin saatiin päälle, mutta niiden mustien trikoiden ja fleecen kanssa, kun isoillakin..

Intensiivinen harjottelu on alkanut tuottaa tulosta, perusluistelu sujuu todella kauniisti, samoin piruetit ja valssihypyt. Salchow on pari kertaa jo onnistunut..Tämä taitoluistelutermistö on minulle aivan uutta,
pitäisi varmaan ottaa itseään niskasta kiinni
 ja opiskella noita hyppyjen nimiä ja muuta termistöä,
ettei Neiti ihan joudu äitiään häpeämään:)
Vinkkejä, mistä saisi helposti tietoa?

Toinen asia, mikä minun pitää opetella on NUTTURA.Tällainen saatiin kuvaukseen väkerrettyä
kovan ähinän, kiukun ja puolikkaan lakkapullon avulla:)


Kauppalistalle laitetaan ainakin se nutturaverkko
ja lisää noita nipsuja,
jos seuraavaksi olisi edes kaikki samaa paria:)

Neiti on kilpavalmennusryhmässä, joten tulevaisuudessa, jos hänellä into riittää, on edessä kilpailu - ja nuttura - poikineen, onneksi vielä tämä talvi menee pääsääntöisesti harjoittelun merkeissä. Ehditään vähän nutturoita harjoittelemaan!

5 kommenttia:

 1. Mä aina "säälin" teitä harrastavien lasten vanhempia, kun aikaa menee hurjasti lasten kuljettamiseen, mutta kuitenkin itsekin jo odotan aikaa, että neidin voisi viedä vaikka sinne balettiin tai luistelukouluun :)

  Ihana oma tahto!

  VastaaPoista
 2. Kaunis luistelija teillä! Ja ilman muuta päälle pitää saada samaa kuin isoillakin ;-)

  Itsellä ihan sama nutturanopettelu tytön balettiin, sain vinkkejä nutturaverkostakin jota voisi kokeilla.

  VastaaPoista
 3. -Anni-: Ei se kuljettaminen todellakaan mitään herkkua ole, aina on kiire jonnekin, meilläkin kun välimatkat on aikamoiset. Mutta kyllä se on kivaa, kun lapset harrastaa:) Minä ainakin olen tosi innostunut noista luistelujutuista ja sieltä on saanut uusia ystäviä itsekin:) Tärkeintä tietysti on se lapsen oma halua ja into! Ja onhan se luistelu sellainen meidän tyttöjen juttu;)

  -Jassu-: Kiitos:) Äidin mielestä hän tietysti on se maailman kaunein jääprinsessa:) Nutturavinkkejä sainkin sieltä sinun blogistasi, sinulla kyllä oli paljon paremman näköisiä, kuin meillä! Nutturaverkkoa jo kyselin, mutten vielä löytänyt. Isommilla luistelijatytöillä sellaisia näytti olevan.

  VastaaPoista
 4. Voitettiin pipaset saman blogin arvonnasta ja minä löysin ihanan blogisi =) Liityin heti lukijaksesi. Meillä myös tytöt harrastaa taitoluistelua ja lisäksi balettia, "sukellusta"/uintia ja laskettelua. Välillä tuntuu ettei aika riitä mihinkään muuhun, mutta on se tosiaan sen arvoista. Meillä tosin ollaan vielä kehitysryhmässä, joten vielä pelkkä luistelu ei vie koko viikkoa...saa nähdä kuinka kauan tyttöjen innostus kestää ja mikä lopulta vie harrastuksista voiton. =) Nutturaverkkoja on ainakin Helsingissä myynnissä todella monessa paikassa (Prismat, Sokokset, Stockat, Cittarit, Tarjoustalot yms.). En nyt tiedä missä te asutte, mutta jos et sieltäpäin löydä, niin voin käydä sopivan/sopivia ostamassa ja pistää postilla tulemaan.

  Saanko muuten kysyä minkä ikäinen tyttäresi on? Tietoa en pikaisesti mistään löytänyt =)

  Jään innolla seuraamaan päivityksiäsi =)

  VastaaPoista
 5. Fivesome: Kiva kun tulit! Tivottavasti tule toistekin:) Minunkin pitää tulla vastavierailulle, kunhan ehdin! Onnea sinullekin voitosta, hienot pipot saadaan! Kiva kuulla, että täältä löytyy muidenkin taitoluistelijoiden äitejä. Teillä on kyllä aikamoinen repertuaari harrastuksia!!Logistiikkaa tarvitaan teilläkin tosiaan! Bongasin myös paikallisesta Prismasta nutturaverkkoja, mutta vaan mustana. Muualtakin varmasti löytyy, kunhan vaan ehtisin mennä hakemaan. Käyttö vaatii taas varmaan vähän harjoitusta.
  Neiti on reipas ekaluokkalainen eli 7vee.

  VastaaPoista