maanantai 26. syyskuuta 2011

Tutun oloinen

Käväisin viime viikolla pikaisesti paikallisella Stockalla
ja ehdin ihan pikkuisen katsastaa lasten puolen valikoimaa.
Hiplailin Mayoralin punaista neuletta (samanlainen, kuin tuo harmaa)

Siinä oli jotain tuttua.

Kotona oli pakko tonkia kaapit
ja sieltä löytyi tällainen Gufon viimekauden mekko.Sitten oli ihan pakko vielä vähän Googlailla ja kuvatkin löytyivät.Hämmentävän samanlainen.
Onko ideat loppuneet?

Katselin mallistoa muutenkin uudella silmällä, paljon oli muitakin, joista tuli sellainen on-nähty-jo -fiilis.

18 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. No ompas samanlaiset!! Kyllä se on valitettavasti huomattu että kyllä ne "paremmatkin" merkit osaa kopioida :P Ei siihen syyllisty ainoastaan ne tietyt ketjut. Ihana mekko joka tapauksessa :)

  VastaaPoista
 3. Ihan oikeesti, no mä taidan hakea tuon mayoralin kun en raskinut tuota pelkkää mekkoa tilata :)

  VastaaPoista
 4. On kyllä selkeä kopio. Ei millään kahdella eri suunnittlijalla voi olla noin samanlainen näkemys.

  VastaaPoista
 5. Oho!
  Jospas on saman näköiset.

  VastaaPoista
 6. ihan samaa pohdin, kun näin Stockkalla Mayoralin malliston.

  Mun mielestä myös I Gianburrasca on hyvin paljon saman tyylinen kuin Gufo ja olenkin miettinyt, että kuka matkii ketä vai onko vain niin samanlainen tyyli kumpaisellakin merkillä.

  VastaaPoista
 7. Monalisa: Totta, näyttää siltä, että kyllä ne muutkin kuin H&M kopioivat. Jotenkin mielsin mayoralin kuitenkin vähän paremmaksi;)

  -Anni-: Mäkin kyllä vähän harkitsen sitä neuletta punaisena..Tuo villamekko kun on vähän hankalan pituinen Neidille kouluun.

  Minna: Olen samaa mieltä, selkeä kopiohan tuo on.

  -MAM-: Totta ja luonnossa näyttivät kyllä vielä enemmän samanlaisilta.

  MammaMia: No en ollut sitten ihan yksin ajatustelin kanssa. Minusta se on vähän yllättävää, kun olen kuitenkin mieltänyt Mayoralilla olevan ihan oman tyylin:( Meillä ei ole I Gianburrascaa kuin yksi mekko, mutta mitä niitä on netissä katsellut, tosiaan ne ovat hyvin samaa tyyliä Gufon kanssa. Vaikea tietää kuka matkii ja ketä, vai onko tosiaan vaan tyyli niin samaa.

  VastaaPoista
 8. Mä olen ollut ennenkin huomaavinani Mayoralilla kopioituja ideoita esim takeissa. Bambeja on myös näkynyt tänä syksynä paljon eri vaatemerkeillä sen jälkeen, kun Monnalisalla näkyi ekat...

  Onhan se hyvä, että samaa tyyliä saa halvemmallakin ;-)

  VastaaPoista
 9. No jopa. Kyllä tää kopiointi on niin yleistä nykyään. Mä olen tällä hetkellä vielä ihastuneempi I Gianburrascaan kuin Il Gufoon uuden malliston suhteen, mutta on ne kyllä hyvin saman henkisiä.

  VastaaPoista
 10. PikkuSanna: Eikös olekin:)

  - M -: Minä en ole aiemmin huomannut moista, nyt tässä syksyn mallistossa oli kyllä minusta muitakin, eli taitaa sittenkin olla ihan merkin tapa? Bambeja on tosiaan aika monella merkillä, Monnalisan mekin ekana kyllä bongasimme.
  Tuo on totta, hyvä että samaa tyyliä saa edullisemmin;)

  Saija: En ole jotenkaan kiinnittänyt kopiointiin huomiota muuta kuin noilla ketjuilla tietysti. Gufo ja Gianburrasca ovat kyllä todella samanhenkisiä, minä n ole vielä oikein päättänyt, kumman mallistosta tykkään enemmän, molemmista löytyy sellaisia ale-listalle meneviä:)

  VastaaPoista
 11. Olen kanssa huomannut, että Mayoral on kopioinut joitain ideoita tässä jonkin aikaa. Tosin mikäpä siinä, saa kivan näköistä vähän halvemmalla :)
  Itse en ole Stocalla käynyt, kun me ei oikeestaan tarvittaisi mitään... Tuo neulepusero on kyllä tosi kaunis, et katsotaan miten vielä käy... ;)

  VastaaPoista
 12. Piti vielä tulla jatkamaan... Taitaa sit kuitenkin jäädä kauppaan meillä, kun materiaali on polyamidia ja acryliä... Miksi ihmeessä sitä keinokuitua pitää käyttää 100%! Mä en vaan tykkää noista täyskeinokuitujutuista edes itseni päällä, saati sitten lapsen päällä :) (Ja ulkovaatteet ovat asia erikseen.) Tulipa taas kiihkosepustus :D

  VastaaPoista
 13. Mäkin oon huomannut, ettäjotain kopsattuja juttuja on... Ensi keväänä heillä on mm yksi ihan sama raitatoppi, kun Hilfigerillä oli nyt kesällä.
  Mutta niin kuin muutkin kirjoitti, niin kopiointia on kyllä molempiin suuntiin

  VastaaPoista
 14. Just noita Mayoraleja tarkoitin joskus aikaisemmin :D
  Mayoralillahan on todella laaja mallisto, joten eiköhön sinne pari muusa-vaatettakin mahdu ;)
  T: Emppu

  VastaaPoista
 15. SiniK: En ole ennen pistänyt merkille, että Mayoralilla olisi ollut noin selviä kopioita, mutta tässä mallistossa näyttäisi olevan:( Mutta tosiaan, kivaahan se on, että halvemmalla saa. Materiaalikin on todellakin vähän sitten eri luokkaa kuin tuossa vähän kalliimmassa esikuvassa;) Minäkään en noista keinokuiduista pahemmin välitä. Stockalla oli jotain ihan kivoja juttuja, ihan kaikkea en ehtinyt käännellä, kun oli vähän kiire..

  Pirjo: Mä olen varmaan elänyt taas jossain tynnyrissä, kun olen aika hämmästynyt tästä Mayoralin kopioinnista..mutta tosiaan eiköhän sitä tapahdu suuntaan ja toiseen;)

  citymami: Ai noita tarkoitit, mietinkin mitä mahdoit tarkoittaa:) Muistan kyllä kommenttisi! Totta, Mayoralilla on tosi laaja ja kiva mallisto, ei minua kyllä haittaa vaikka jokunen look-a-likekin joukkoon mahtuu;) Hauska tuo "muusa" :)

  VastaaPoista
 16. Juu ja tarkoitin tuolla kommentilla, sitä että kun on niinkin laaja mallisto, on 'pakko' varmaan vähän varastella ideoita, jotta sen saa myyvänä ulos. Tai siis jotain sinne päin... öööö... menipä sekavaksi (koskaan ei oo pakko varastaa ideoita ;D).
  Mulla ei nyt tainnut olla ideaa, he heh :)
  T: Emppu

  VastaaPoista
 17. citymami: =) Taisin tavoittaa viestisi:))

  VastaaPoista