keskiviikko 21. maaliskuuta 2012

Suunnitelma, joka ei toiminut (olisi pitänyt arvata..)

Isoveljelle valikoitui syksyllä talvikengiksi Sorelit.
Niitä on pidetty koko talvi ja poika piti niistä kovasti.
Ilmoitti haluavansa uudet ensi talveksi.

Olen niitä itsellenikin katsellut,
vaikuittavat täydellisiltä pihakengiksi,
lämpimät ja vettäpitävät, ja vielä kivannäköisetkin,
mutta en ole saanut aikaiseksi ostaa.

Meillä on pojan kanssa samankokoinen jalka (38)
ja kun sovittelin syksyllä pojan kenkiä,
ajattelin, että en ostakaan itselleni uusia,
 vaan otan pojan kengät tämän talven jälkeen pihakengiksi.
Kengät vaikuttivat sen verran tukevilta ja vahvatekoisilta,
 että ajatelin niiden säilyvän hyvänä yhden talven käytön.Nyt kun oistin talvikamppeita pois, katselin kenkiä vähän tarkemmin.
Kuraa niissä toki oli, senhän saa pesemällä pois.


Lähempi tarkastelu osoitti kuitenkin karun totuuden.
Kengät ovat aivan kamalassa kunnossa..
Tiedän, että tuonikäisillä käyttö on aika reipasta, mutta..

No, ehkä tämä oli ihan arvattavissa:)

 

Ei saanut äiti uusia pihakenkiä, pitänee keksiä uusi suunnitelma
(ehkä ihan uudet kaupasta toimii parhaiten..)15 kommenttia:

 1. Minkäs ikäinen se isoveli olikaan? Herra Ihan-sama on (-01) on pienikokoinen ja pienijalkainen (34), mutta alkaahan tuo jo vähitellen lähestyä äidin jalan kokoa (36/37). Mulla on Sorelit kokoa 38 tai jotain, villasukkavaralla otettu. Muuten ihan hyvät kengät, mutta ei kyllä tällaiselle viluvarpaalle niin lämpimät, kuin luvataan :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isoveli on 11v (-00) ja isokokoinen ja isojalkainen:) Pituutta on 158cm ja jalka on nyt tosiaan 38-39, kevätgoret ostettiin koossa 39. Menee siis minun ohitseni kohisten:) Poika sanoi talven jälkeen, että kengät on tosi lämpimät ja niin ajattelin itsekin (olen myös vilujalka), mutta hyvä kuulla, etteivät siis ihan niin lämpimät, kuin luvataan. UGGit ovat kyllä olleet tosi lämpimät jopa minulle, mutta niissä miinuspuoli on se, etteivät kestä yhtään vettä.

   Poista
  2. Heh, pitempi kuin minä :) Juu, kyllä mulla varpaat palelee Soreleissa jo -12 asteessa jos yli tunnin on. Hyvä kuulla että Uggit on oikeesti lämpimät - tänä talvena harkitsin kovastikin Uggeja tai Emuja, ja yhdet tilasinkin, mutta olivat liian pienet eikä kokoja sitten ollut :( Ehkä ensi talveksi hankin!

   Poista
  3. Nuo sorelit ei ole läheskään yhtä lämpimät kuin Sorel Caribout, mulla on henk. koht käytössä molemmat ja molempia käytän niin että villasukka paljaaseen jalkaan. Nämä on mielestäni loskakelin ja pikkupakkasten malli, Caribou -mallissa (jossa siis nahkaa päällinen, ei tekstiiliä) ei ole omat varpaat kyllä millään pakkasilla palelleet !

   Poista
  4. Miima: Mulla palalee talvigoreissa jalat jo nollakelillä, joten ehkä noi sitten menee minulle, kun kovilla pakkasilla voi niitä UGGeja taas pitää. Nyt kannattaa katsoa aleista UGGeja, jos sinulla on noin pieni jalka saat lasten puolelta!

   Anonyymi: En olekaan perehtynyt noihin Soreleihin noin tarkkaan, luulin, että ne ovat kaikki ihan samanlaisia ominaisuuksiltaan:) Voisin siis harkita niitä nahkaisia itselleni, ovat kyllä kivemman näköisiäkin kun nuo tekstiilimallit. (ehkä siis hyvä, ettei noista pojan kengistä jäänyt minulle mitään perinnöksi..) Kiitos hyvästä informaatiosta!!

   Poista
 2. Minulla kävi niin hyvä tuuri, että poika ei tykännyt Soreleista yhtään, käytti vain pari kertaa talven aikana. Joten kengät jäi minulle, yhtään käytön jälkiä niissä ei ole, ja kokokin on ihan sopiva itselleni! :)
  Muut pojan käytössä olleet talvikengät ovatkin sitten sen näköiset, että roskiin saa heittää, kunhan lumet sulavat!
  Viime kesältä minulle jäi myös parit pojan käytössä olleet kengät (havainasit ja crocsit). Mutta nyt on pojan jalka ohittanut omani, joten taitaa pappa saada kohta pojan vanhoja kenkiä! Oma jalkani on 40, ja pojan 41/42!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sulla kävikin tuuri:) Kyllä noilla tuonikäisillä pojilla tuo kulutus tuntuu olevan aikamoista, missä lie kulkevatkaan:) Viime kesän Crocsit taitaa meilläkin jäädä minulle, onneksi ostettiin loppukesästä, ehkä niillä äiti kehtaa postin hekae aamuisin;)
   Aikamoinen jalka teidän pojalla, minä kun luulin, että meillä ollaan isojalkaisia;)

   Poista
 3. Mulla ei ole Soreleissa palellut kertaakaan, vaikka aika vilujalka olen. Ei tosin kyllä Vikingin villavuorisissa goreissakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voisin kuvitella,että minullakin jalat pysyvät noissa nollakelillä ja pikkupakkasilla. Kunnon pakkasille sitten UGGit. Villavuorigoret ovat minulle kyllä lïan vilpoiset:)

   Poista
 4. Minulla oli villasukat Soreleissa lähes koko talven ja kyllä kun -15 asteeseen rupesi pakkanen laskemaan, niin jo rupes varpaita palelemaan linkkiä odotellessani. Mutta silti kyllä nämä kengät ovat olleet parhain kenkäostokseni aikoihin, melkein kaikista muista hajoilee vetoketjut tai pohja kuluu kesäkengistä kauhean näköisiksi, niin nämä eivät ole menneet miksikään ja kyllä kiittelen aamulla kun vedän nämä kengät jalkaani tuonne vesilammikoihin, ei tarvitse lammikoita paljon kierrellä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ovat hyvät, kyllä minä itselleni tuollaiset ostan ensi vuodeksi leudoille keleille. UGGeilla pärjään sitten paukkupakkasilla. Vaikka tuolla meidän pojalla ei pysynytkään kovin hyvänä (ei kyllä tuolla käytöllä mikään ihme..) taitavat olla kuitenkin aika kestävät:)

   Poista
 5. Mulla on ollut koko talven käytössä se Sorellin kevyempi malli,Tivoli muistaakseni ja niillä olen mennyt koko talven, eikä palellut. Parhaat kengät kyllä mitä on piiiitkään aikaan tullut hankittua. Mutta nyt ne vasta loistavat onkin kun tänäänkin taas tuli seisoskeltua pariin otteeseen tuolla lätäköissä ja loskassa pikkumiehen kaverina.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mä olen ihan pihalla näistä malleista, luulin että kaiki ovat samaa mallia, värit on vaan erit:) Mikäköhän tuo pojan malli mahtaakaan olla..?
   Meilläkin ulkoilu on aika paljon sitä loskalätäköissä seisoskelua ja nämä taitaa siihen homaan olla ihan parhaat!

   Poista
 6. Minulle nuo samat kengät ovat olleet riittävän lämpimät säällä kuin säällä. Lauhemmilla keleillä nuo on olleet jopa kuumat. Useimmiten minulla on ollut villasukka paljaassa jalassa ja sitten nuo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin, että hiljan postasit noista kengistä. Jalkojen paleleminen taitaa olla näköjään aika lailla mielipidekysymys;) Aion kyllä ottaa itselleni tuollaiset ensi talveksi kokeiluun.

   Poista