sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Jälkipyykit

Lapsilla on lomat alkaneet ja suurin juhlaputki on nyt vietetty. Vaikka itselläni on vielä pari viikkoa ansaittuun lomaan, jotenkin tuntu jo kevyemmältä, kun tietää, ettei aikataulut enää viikolla ole ihan niin tiukat, eikä aamulla tarvitse huolehtia kuin itsensä kuntoon.

Ennekuin menen itse asiaan, eli Pinkin arvonnan voittajien kokemuksiin Vanishista, on ihan pakko laittaa tähän kuva pinkistä Neidistä lähdössä kevätkirkkoon lauantaina:) The vapputakki vihdoin in action Tästä se kesä alkaa..Pinkki arvonta voittajat lupautuivat kirjoittamaan kokemuksistaan Vanish -tahranpoistoaineen käytössä. 
Viideltä voittajalta kolmelta sain kokemuksia,
ISO kiitos teille kokemuksista!
Näistä on varmasti hyötyä muillekin!
◘◘◘

"Olen aiemmin käyttänyt Vanishin nestemäistä vaahtoutuvaa suihkutettavaa tahranpoistajaa, mikä on ollut ihan superia. Kaikki tahrat ovat sillä lähteneet.
Ja vähän epäilevästi suhtauduin tähän jauheeseen.
Testasin nyt ensimmäisen kerran tätä vaaleaan 40 asteen pyykkiin.
Varsinaisia testikappaleita olivat kuvassa olevat 5-vuotiaan tytön kesäinen t-paita oikein kunnon kesätahroilla...suklaata, jäätelöä ym.ym =) sekä pienen pojan pojan body, jossa porkkanasosetahraa...
Normaalisti olisin todellakin laittanut näihin sitä suihkutettavaa, mutta nyt pesuaineen sekaan meni vain jauhemainen tahranpoistoaine!Koneen pyörittyä totesin että "kesätahrat" lähtivät, mutta sosetahrat eivät.
Jälkimmäiset olisivat ehkä kaivanneet vielä kaveriksi sitä suihkutettavaa.
Haalenivathan ne vähän, mutta näkyvät vielä ihan selvästi kuitenkin.


◘◘◘

Kirjoittelen nyt jotain vanish kokemuksiani. Suurempia tahroja ei valitettavasti tähän aikaan mahtunut mutta jotain kuitenkin.Ensiksikin mielestäni kyseisistä ainetta pitää laittaa kohtuuttoman paljon koneelliseen. Saman verran kuin itse pesuainetta. Jos ajettelee paljonko sellaista tahranpoisto ainetta laittaa koneelliseen, mitä
laitetaan suoraan tahraan. Tästä en pitänyt, koska pyrin käyttämään
pesuaineita aina mahdollisimman vähän.
Mutta kokemuksista.
Eli laitoin ainetta koneelliseen johon laitoin erään paitani, jonka
olin jo pariin kertaan pessyt rasvatahrojen vuoksi siinä onnistumatta.
Kerran pelkällä pesuaineella ja toisen kerran tahranpoisto aineella
mitä laitetaan suoraan tahraan. Vanish vihdoin ja viimein poisti
tahrat  ja nyt paitaa voi jälleen käyttää!!!

Toinen hyvä kokemus aineesta tuli mustikkapiirakan jäljiltä. Yleensä
liotan tällaiset tahrat sappisaippuan avulla. Mutta nyt kokeilin
vanishia. Eli kyseessä oli sideharso, jonka olin laittanut alle 2-
vuotiaan neitimme syliin hänen syödessä mustikkapiirakkaa. Annoin
kyseisen harson olla viikon verran likapyykin joukossa, että lika
pinttyisi paremmin. Laitoin harson sitten yöksi likoamaan vanishiin.Lähti!!


Huonona kokemuksena pidän, sitä että, laitoin 30 asteen pyykin sekaan
lapsemme ulkohaalarin. ( suositus pesulämpötila oli 40) Joka oli pari
viikkoa ollut lähinnä puistoissa ja hiekkalaatikolla käytössä. Eli resorien ja polvien kohdalla varsinkin likaa. Nämä liat eivät lähteneet kunnolla. Toki osa syy voi olla liian alhainen lämpötilakin, mutta siltikin pettymys oli suuri.

Kaiken kaikkiaan. Ei minusta vanishin vakikäyttäjää tule. Sappisaippua
ja suoraan tahralle käytettävät aineet ovat mielestäni samanarvoisia ja
niitä ei tarvitse käyttää noin suurta määrää kerrallaan.


◘◘◘

Mun on monta kertaa pitänyt ostaa vanishia kotiin, mutta kokeilun jälkeen olen ihan tyytyväinen etten ole ostanut. Ei se mitään ihmeainetta ole, odotukset oli ehkä liian korkealla:). Voisin käyttää jos ilmaiseksi saan mutta mielummin käytän rahat johonkin muuhun.

Kuva valkoisesta lakanasta johon neiti oli sotkenut suklaata; tuli täysin puhtaaksi (olis varmaan tullut ilman vanishiakin)

Pinkki paita, jossa on tussia ja jotain muita sotkuja tuli puhtaaksi, joku rasvatahra kyllä jäi näkyviin.


Sit olen testannut neidin vanhoja valkoisia housuja, eli jos housut olisi päällä katsoen  vasemmassa lahkeessa on sotkettu ylimmäksi isännän pastakastiketta, polveen ruohoa ja mutaa sekä alimmaks mandariinia, myös oliiviöljyä lotrattu:


ei tullut puhtaaksi, mutta vertailuna on jälkeen päin toiseen lahkeeseen sotkettu samat ja käytetty sappisaippuaa ilman vanishia pestiin koneessa ja tulos oli likaisempi. Eli kyllä vanish puhtaamaksi pesi.


◘◘◘

Olen itsekin kokeillut paketissa Buzzador-paketissa tulleita Vanish tuotteita ja teen niistä vielä oman postauksen, kunhan saan valokuvat järjestykseen..

MUKAVAA SUNNUNTAITA!


8 kommenttia:

 1. Samaa moitin: että Vanishin jauhetta täytyy laittaa hirmumäärä koneelliseen. Aika tasa-arvoisia minusta sappisaippua ja vanish minusta. Meiltä löytyy molempia ja vähän fiiliksellä käyttelen. Joskus kun on oikein paha tapaus, laitan molempia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa meiltä ole minäkin, jauhetta pitää laittaa kohtuuton määrä suhteessa normaaliin pesujauheeseen. Itse ole varmuuden vuoksi laittanut tuon jauheen kanssa ekstrahuuhtelun, ettei vaatteisiin jäisi mitään pesuainejäämiä.

   Poista
 2. Siis toi takki on niin ihastuttava helmoineen! :D

  Meillä on ollut jauhemaista Vanishia, enkä tykännyt, kun ei sitä saanut suoraan tahralle kunnolla laitettua, eikä minusta oikein toiminut pesuaineenkaan kanssa laitettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, se on kyllä ihana, voisin ottaa samanlaisen itsellenikin:)
   Jauhemaisen ongelma on tosiaan tuo, sillä ei mitään esikäsittelyjä oikein voi tehdä:( Nestemäinen on sen puoleen parempaa! Meilläkään ei kaikki tahrat sillä pelkästään kyllä lähtenyt.

   Poista
 3. Tuo takki on kyllä mielettömän kaunis ! Leikkaus on upea ja istuu täydellisesti kantajalleen.
  Itse olen poistanut tahroja niin sappisaippualla kuin vanishillakin. Parhaan tuloksen olen muistaakseni saanut, kun olen laittanut ihan sankoon vaatteen likoamaan vanishissa. Vanishilla sain myös sen (josta kirjoitin sulle) haalarin lähes puhtaaksi, mutta vain lähes:(

  terkuin:Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, olen kyllä samaa mieltä, takki on harvinaisen kaunis! Itselleni samanlaisen kernaasti ottaisin (joskaan minulle istuvuus ei olisi ehkä ihan samaa luokkaa...)
   Sappisaippua meilläkin on ahkerassa käytössä ja kyllä se hyvin on toiminut. Tuota liuotusta Vanishilla en ole kokeillut, muuten aine vaikuttaa ihan ok:ltä. Koitan ehtiä jossain välissä vielä kasata ne omat kuvani ja kokemukset postaukseen.

   Poista
 4. Mä unohdin laittaa s.postilla kokemuksia tahranpoistajasta, sori sori!

  Mielestäni ei ollut niin tehokasta kuin saman merkin suoraan tahralle laitettava nestemäinen tahranpoistaja jota meillä oli aikasemmin käytössä. Lastenvaatteista varmaan joka toisessa vaatteessa on aina tahra ja koneesta pois tullessaan ainakin 90% oli tahrattomia ja tuo tulos siis silloin kun käytettiin tuota jauhetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hätä, toukokuu taisi olla kaikilla sen verran haipakkaa, että täälläkin on unohtunut vähän tärkeämpiäkin juttuja:)
   Kiva, kun nyt kerroit kokemuksistasi! Samaa mieltä olen, jauhe ei ole niin tehokasta, kuin nestemäinen. Ja nestemäinen on paljon monikäyttöisempi, kun sillä voi esikäsitellä hankalampia tahroja.
   Ja sama tahraprosentti taitaa meidänkin lasten vaatteissa olla:)

   Poista