keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Lisää pyykkejä

Lupasin vielä palata omiin Vanish -kokemuksiini ja yhdelta arvonnan voittajalta saamani kokemukset unohtuivat aiemmasta paostauksesta, joten tässä nyt iso pläjäys pyykkiasiaa:)

Sain siis Buzzadorilta testattavaksi erilaisia Vanish -tuotteita ja aloitin kokeilut samalla jauhemaisella Oxi Action tahranpoistoaineella, jota arvonnan voittajatkin saivat kokeiltavakseen.

Poikkauksellisesti meillä on ollut aika vähän tahroja vaatteissa, mutta tässä nyt pari esimerkkiä, kuinka aine toimi:

Ekana Pikkuveljen mustikkatahra valkoisella trikoopaidalla päiväkodista, joten ihan tuoreeltaan ei päässyt koneeseen.


Hyvin lähti 40 asteessa valkopyykkiaineella ja jauhemaisella Vanishilla.


Seuraavana oli Neidin valkoinen huppari,
hihoissa ruostetta keinuista sekä etutaskussa jotain kuraa.Ruoste lähti hyvin lähti 40 asteessa valkopyykkiaineella ja jauhemaisella Vanishilla. Etutaskun tahra haalistui, mutta ei lähtenyt kokonaan.
Normaalisti olisin laittanut molempiin sappisaippuaa tai muuta esikäsittelyainetta.Tässä vielä voittajan kommentit, kiitos näistä kovasti!
Olen ollut tosi tyytyväinen Vanishiin.  
Yksi päivä tyttö laittoi uudet valkoisetkangaskengät jalkaan ja kaatui ensimmäisessä mäessä. Kuten arvata voi, kengätolivat tämän jälkeen kaikkea muuta kuin valkoiset. Lisäksi kyseisellä reissullakenkiin tuli ruohotahroja. Kengät olivat siis päivän jälkeen harmaat vihreillä tehosteilla. Naureskelin kotiin tullessani, että olipahan kertakäyttökengät jae ttä tuli ainakin todistettua, että 2-vuotiaalle ei kannata ostaa valkoisia kenkiä. Ajattelin kuitenkin vielä kokeilla tahranpoistoa. Laitoin ensin sappisaippuaa kenkiin ja annoin vaikuttaa pitkään. Sitten laitoin kengät likoamaan ämpäriin veteen, jossa oli Vanishia. Lopputulos tämän käsittelyn jälkeen oli,että kengät olivat kuin uudet eli kaikki lika lähti. Olen muutenkin todennut,että vaikeimpiin tahroihin sappisaippua ja Vanish ovat paras yhdistelmä. Helpompiintahroihin riittää sitten jompikumpi.

Tahranpoistoaineita kuluu kyllä meidänperheessä. 2-vuotiaan syöminen ei vielä ole aina niin siistiä. Usein paidoissaon erilaisia roiskeita. Tosi hyvin tahrat kyllä lähtevät Vanishilla, kunhan nekäsittelee mahdollisimman pian.


Sitten vielä pari ei niin hyvää kokemusta meidän pyykeistä. 


Edelleen samalla jauheella. Pastakastiketahra Neidin paidalla. Ei lähtenyt ollenkaan. Tahra kuitenkin ehti haihtua auringon voimasta ulkona narulla ennenkuin ehdin sitä jälkeen -kuvaa ottaa:)
Ja tämä todella huono kokemus..


Isoveli kaatoi mukavasti kokonaisen saippuakuplapullon Neidin päälle ja valkoiset trikoocaprit olivat saippuanesteestä ihan märät. Muuten capreihin ei ollut ehtinyt tulla mitään tahroja, koska Neiti oli juuri ne kiskonut päälleen (odotteli synttäreille lähtöä). Olin juuri täyttänyt valkopyykkiä koneeseen ja heitin caprit sekaan ja kaadoin pesuainelokeroon jauhemaista Vanishia.
Hämästys oli aika suuri, kun housut konesta nostin narulle. Niihin oli tullut laajoja harmaita läiskiä, jotka eivät haalistuneet juurikaan kuivumisen myötä. Eli ilmeisesti saippuavesi oli reagoinut tahranpoistoaineen kanssa! Ennekin olen  saippuakuplaveden tahrimia vaatteita pessyt, eikä moita ennen ole tapahtunut:(


Kuvissa housut pesun jälkeen,
jostain syystä kuvista ei läiskät kovin hyvin tule esiin,
mutta luonnossa ovat ihan kamalat:(

 
Onko jollain samanlaisia kokemuksia?


Ja vielä yksi ei-niin hyvä kokemus.
Pikkuveljen vaaleat farkut yhden kyläilyreissun jälkeen. Polvissa ruohonvihreää, pyllyssä suklaajätskiä sekä normaalia tummentumaa kalliolaskuista..


Pelkällä jauhekäsittelyllä eivät tahrat lähteneet juurikaan,
joten heitin ne koneeseen heti uudelleen.

 
Kyytipojaksi Vanishin suihkutettavaa tahranpoistoainetta suurimpiin tahroihin sekä normaalin valkopyykkijauheen lisäksi  nestemäistä Oxi Action ainetta ja sillä cocktaililla suurin osa tahroista haalistui.

 
Summa summarum:
itse en tykännyt Vanishin jauhemaisesta tahranpoistoaineesta, koska teho ei mielestäni ollut riittävä ja kuten aiemmassa postauksessa joku muukin mainitsi, jauhetta pitää laittaa suhteessa todella paljon.

Kyllä meillä jatketaan tilanteen mukaan täsmätahranpoistoa sappisaippualla, Vanishin pinkillä suihkeella tai Dr Beckmanin tahranpoistajalla.

Ja nyt lähden ripustamaan pyykkejä narulle:)

12 kommenttia:

 1. Sellaisen tahranpoistoaineen kun saisi, että sillä lähtisi paprikatahrat (tuoreesta paprikasta liemet), pastakastike ym. tomaattipohjaiset tahrat, niin johan ostaisin. Mustikat ym. marjat lähtee nykyaineilla varsin hyvin, mutta rasvaiset tomaattitahrat ei sitten millään kunnolla :/ Tuotekehitystä tällä saralla kaivataan - muutoin ko. ruuat syödään rupuimmat vaatteet päällä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä otettaisiin myös riemulla vastaa aine, jolla paprikatahrat saa pois, niihin ei edes aurinko tepsi, niinkuin noihin tomaattisosetahroihin!

   Poista
 2. Minulla on tuosta vanishin suihkeesta yksi huono kokemus. Käsittely sillä, pesu ja kuivatus auringossa johtivat keltaisiin tahroihin kohdissa joihin olin laittanut sitä vanishia. Epäilen että kankaaseen jäi aineesta jotain jäämiä ja ne reagoivat auringon kanssa. Onneksi kyseessä olivat valkoiset vaatteet ja keltaiset tahrat lähtivät kloritekäsittelyllä. Muuten vanish on toiminut hyvin. Täsmätahroihin laitan kyllä sappisaippuaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on myös kerran jäänyt tahranpoistoaineesta kellertävä tahra vaaleaan vaatteeseen (eikä tajra edes kokonaan lähtenyt) ja kyllä harmitti!! En kyllä muista, kuivatinko ulkona. Sama täällä, sappisaippua pysyy meidänkin valikoimassa täsmähoitona:)

   Poista
 3. Mulla on jo pitkään ollut tuota jauhemaista Vanishia käytössä ja olen sillä saanut monia vaikeita tahroja pois. Joskus olen tehnyt sellaisen vesi-jauhesotkun, laittanut sitä tahralle, antanut olla jonkin aikaa ja sit koneeseen. Usein kyllä pelkkä Vanish pyykkijauheen seassa on riittänyt.
  Mulla on kans huono kokemus tuosta nestemäisestä kuten tuossa yllä PikkuSannalla. Tosin laitoin sitä vaan tahran päälle, ja sit koneeseen, ja värit lähti, tahra ei. :( En ole sitten enää uskaltanut käyttä sitä.
  Mutta yleensä jos on ollut tosi paha tahra/lika, niin olen laittanut 60 asteeseen ja esipesun kanssa (Vanishia mukaan) ja tämä yhdistelmä on ollut melkein pettämätön. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinulla on toiminut tuo jauhemainen! Tuollaista vesijauhesotkua en tajunnutkaan tehdä;)
   MInulla on myös sama kokemus (en kyllä enää ole ihan varma, oliko ko. ainetta vai jotain muuta...) tahranpioistoaineesta jäi tahra, eikä alkuperäinen lähtenyt:(
   Minä käytän myös monesti tuota 60 astetta ja esikäsittelyn kanssa toimii yllättävän hyvin ja aika harva puuvillavaate on korkeammasta pesulämpötilasta kärsinyt.

   Poista
 4. Mulla on yksi huono kokemus Vanishista, lähti vaatteesta väritkin kun liotin ämpärissä =( Enkä siis ylittänyt liotusaikaa.
  Muuten on kyllä toiminut suhteellisen hyvin, joitakin pastasoosi sun muita tahroja en ole saanut sillä irti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, onpas ikävä kokemus:( Harmitti varmaan todella! Vanishia en ole liotukseen kokeillut (enkä kyllä tämän jälkeen uskallakaan..), sappisaippuaa kylläkin ja sillä ei ole vielä mistään värit lähtenyt.
   Pastakastike taitaa olla aika haasteellinen, minä luotan näin kesäisin aurinkoon:)

   Poista
 5. Meillä ei ole vaate vielä kärsinyt tahranpoistoyrityksistä, ilmeisesti tuuria matkassa. Välillä tulee nimittäin heitettyä kaikki mahdollinen sekaan.

  Mun suosikkini on sappisaippua. Vaikea tahrat käsittelen sappisaippualla ja sitten hetkeksi likoamaan ja ennen koneeseen laittoa vielä uusi hinkkaus. Kädet eivät vaan meinaa kestää moista pyykkäystä.

  Miehen valkoiset paidat pesen usein Vanishilla. Mä en ymmärrä, että missä se niitä hihansuita oikein hinkkaa, kun välillä ne on päivän käytön jälkeen harmahtavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin olet ikäviltä yllätyksiltä säästynyt, jos kaikki konstit on käytössä:)
   Sappisaippuaa minäkin suosin ja kyllä, kädet minullakin välillä aika koetuksella:)
   Heh, meilläkin miehen vaatteista saa ihan yhtälailla poistaa tahroja, kun lastenkin;)

   Poista
 6. Piti ihan tulla vielä kommentoimaan, että oliko se teidän saippuakuplaaine sitä jota myydän ainakin BR toyssa tummanlilassa pullossa - bubble jotain? Se aine ovat ihan tunnettua siitä, että reagoi pesuaineeseen ja jättää pysyvät tahrat. Heidän pitäisi laittaa niihin pulloihin sellaiset erilliset varoitustarrat, mutta usein niitä pulloja on myynnissä ilmankin varoituksia. Meilläkin pilattiin yksi paita sen aineen kanssa ja enää sitä ei meille tule.

  Sen sijaan samassa liikkeessä myynnissä oleva Gazillion bubbles ei ole tehnyt samaa ainakaan meillä ja myyjänkään mukaan siitä ei tullut yhtään valituksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuplapurkki on jo roskiksessa, mutta voisin vannoa, että tuota se taisi tosiaan olla:( En ole tuollaista kuullutkaan ennen, mutta nyt kyllä aletaan tuota ainetta ehdottomasti boikotomaan. Ihme, jos tuollaista pidetään markkinoilla edes!
   Kiitos tiedosta!!

   Poista