maanantai 13. toukokuuta 2013

Down under

Oikein hyvää Äitienpäivän iltaa (taitaa se olla jo enemmän yö..) kaikille, toivottavasti kaikki Äidit ovat saaneet viettää rauhallisen päivän oman perheen parissa! Meillä Äitienpäivä meni perinteiseen tapaan valmiiden pöytien ääressä oman äitini ja Anopin luona.

On ollut ihanaa saada pitkästä aikaa olla kiireettä perheen kanssa ja vähän sunnitella tulevan viikon ohjelmaa. Minulla on luvassa vähän jännempi työmatka tällä kertaa, lähden puolessa välissä viikkoa ihan toiselle puolelle maapalloa, Australiaan.

 Kangaroos, Anglesea Golf Course, Great Ocean Road, Victoria, Australia

Kuva täältä

Työreissu tulee olemaan todella mielenkiintoinen, mutta koska se kestää peräti 12 päivää, olen etukäteen ehtinyt surra jo sitä ikävän määrää, jota sekä täällä kotona että erityisesti minulla siellä reissussa ehtii tulla. Ehkä siitäkin selviää.

File:Australia stub.svg
 
kuva täältä
 
Työasiat on tietysti matkaa varten hoidettu kuntoon ainakin melkein, mutta kaikki muu onkin jäänyt kaiken kiireen jalkoihin. Mukaan otettavista vaatteista ei ole hajuakaan, eikä siitä, mitä matkalla tai perillä voi tehdä, ihan koko aikaa ei viralliseen osuuteen mene itseasiassa matkan virallinen osuus hoituu yhtenä ainoana päivänä, muu aika on enemmän tai vähemmän vapaata ohjelmaa..
 
header
 
Kuva täältä
 
Matkalla on molempiin suuntiin aika pitkä pysähdys Singaporessa, paluumatkalla järjestyi ohjemaa Sigaporessa, mutta menomatkalla varmaan pitää tutustua lentokenttään. Muistan lukeneeni jostain, että se on maailman paras. Ja varmaan isoin myös.
Olisiko jollain vinkkejä, miten siellä saa aikaa kulutettua ?
Eli siis varmaan suomeksi, mitä sieltä kannattaa ostaa ja mistä..? :)
 
 
Kuva täältä
 
Australiassa määränpäänämme on Melbourne.
Siellä on varmaan vaikka ja kuinka paljon nähtävää.
Varsinkin kun luulen, että sinne en enää koskaan palaa.
Olisiko jollain teistä kokemusta,
mitä kannattaa tehdä ja nähdä?
Kuva täältä

Tuliaiset on jo selvillä,
Iskälle bumerangi ja lapsille omat kengurut
Tietysti siis ihan oikeat. Isoveljelle mielellään mahdollisimman iso,
Pikkuveljelle mielellään mahdollisimman pieni ja Neidille sellainen, millä on vauva taskussa:) )

Toki mielelläni kuulen muiden vinkkejä, mitä sieltä kannattaa tuoda mukana:) 

6 kommenttia:

 1. Heissan, omasta mielestäni Melbournessa ei mitään kovin ihmeellistä ollut. Yksi iso tavaratalo tosin veti puoleensa useampaankin kertaan :o)

  Suosittelisin vuokraamaan auton (kansainvälisen ajokortin saa helposti ja nopeasti, tai ainakin sai aikaisemmin). Melbournesta, kun ajelee mihin suuntaan tahansa, niin maisemat on kyllä upeat! Ei kannata pelätä ajamista "väärällä" puolella. Tiet on hyviä ja monesti aika suoriakin, auton voi ottaa kaupungin laidalla olevasta vuokraamosta (sinne taksilla) ja ajoittaa lähdön ja paluun hiljaisempiin aikoihin.

  Mä en enää oikein muista välimatkoja, mutta Great ocean road (tai joskus nimellä great ocean drive) ja Katoomba tulee nyt itärannikolta mieleen. Molempia suosittelen, upeita ovat. Ja tietty täynnä turisteja ;o)

  Vaikka nuo molemmat olisikin kaukana, niin autoilla kannattaa kuitenkin. Siellä on ihania pikkukyliä ja luonnon maisemia ei tosiaan Melbournessa oikein näe.

  Singaporeen ei ole vinkkejä, me lennettiin silloin Kuala Lumpurin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pirjo vinkeistä, Great ocean road käytiin ajamassa läpi ja oli kyllä mahtava! Muuhun ei oikein tällä kertaa aika antanut myöden:( Itse Melbourne oli minusta kyllä mukava kaupunkin ja me ainakin löydettiin aika paljon kaikkea kivaa nähtävää ja vähän shopattavaakin (kongressikeskuksen vieressä oli sopivasti pari Outlet-aluetta..)

   Poista
 2. Oi, oikein ihanaa matkaa! Varmasti on paljon nähtävää ja toivottavasti saat töiden ohella matkasta paljon irti :) Australia on ollut myös minun yksi unelmapaikoista, minne joskus toivottavasti pääsisi käymään. Tosin varmasti juuri sellainen, ettei sinne sitten toista kertaa tulisi päästyä!

  Sinua odottaa myös tunnusttus blogissani (kunhan reissustakin palaat) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, matka oli kaikinpuolin onnistunut! Australia on kyllä ihana maa ja kyllä jäi sellainen olo, että joskus pitää vielä uudelleen päästä sinne! Taitaa minullakin kyllä toinen kerta jäädä haaveeksi.
   Menenkin heti kurkkimaan, mitä kivaa sinulla on blogissasi:)

   Poista