perjantai 13. maaliskuuta 2015

Vähemmän on enemmän [#vaatehaaste]

Minulla on meneillään selvästi jonkinsorttinen kriisi, liekö ikäkriisi vai mikä, vähän joka asia tuntuu olevan enemmän tai vähemmän ongelmallista:) Ainakin vaatekaapissa. Tavaraa on ihan liikaa ja silti tuntuu, ettei koskaan ole mitään sopivaa päällepantavaa. Alkuvuoden ahdistus on entisestään vaan vahvistunut, tilaa pitäisi saada kaappiin ja runsaasti.


Olin alkuvuodesta ahkera ja raivasin kaapista pois kolme Ikea -kassillista sellaisia vaatteita, joita en ollut käyttänyt pitkään aikaan. Huutiksessa sain suurimman osan myytyäkin. Siltikään kaapissa ei ole mitään järjestystä tai tolkkua. Tavaraa on vaan ihan liikaa.


Bongasin jokunen viikko sitten Kuningaskuluttajan #vaatehaasteen.
Olettekos tutustuneet aiheeseen?
Minuun se kolahti aikalailla. Samoin kuin Ylen artikkeli, jossa tyypitettiin erilaisia vaatteiden omistajia. Tunnistan itsestäni sekä keräilijän että shoppailijan. Ei ehkä ihan paras yhdistelmä..


Vaatehaasteen innoittamana, tai ehkä pikemminkin pelästyttämänä päätin myös laskea vaatteeni. Aloitin henkarivaatteista ja päädyin reilusti päälle sataan. En jatkanut, koska järkytyin. Kuvittelin, että tammikuun tyhjennysoperaatio olisi ihan oikeasti vähentänyt vaatteiden määrää järkevälle tasolle. Sain silloin kaapista pois reilut 100 vaatekappaletta, joista sain myytyäkin yli 50. Ja niillä rahoilla annoin itselleni luvan ostaa uuden ihanan, kuvissa näkyvän huivin rippijuhlakesää varten. Nyt mietin, olisinko sittenkin pärjännyt vanhoilla..No kyllä olisin.


Yhtään poispistettyä vaatekappaletta en ole kaivannut ja nyt minusta todellakin tuntuu, että on aika ottaa itseäni oikein kunnolla niskasta kiinni. Olen päättänyt toden teolla vähentää vaatteita ja tehdä vaatekaapistani toimivan ja väljän. Vähemällä pärjää taatusti paremmin.


Ihana ystävättäreni oli ottanut lukuprojektiksi tämän kirjan ja suositteli sitä myös minulle (mikisiköhän..?). Yöpöydältä löytyy nyt kirja, toivottavasti sen siivittämänä minulle ja vaatekaapilleni alkaa uusi elämä.  Lupaan palata aiheeseen vielä monta kertaa.IHANAA VIIKONLOPPUA KAIKILLE!
 
Minulla on luvassa ykkösluokan reissu Helsinkiin loistavassa seurassa.
Shoppailuakin on luvassa,
mutta koitan pysyä poissa vaatekaupoista;)
Tai ainakin tiukasti puutelistassa..

14 kommenttia:

 1. Mä kyllästyin jo vuosia sitten vaatepaljouteen. Jos sukkia ja alusvaatteita ei lasketa niin mulla on varmaan parisenkymmentä vaatetta :D enempää en ehtis edes käyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihanaa, sinulla on asiat aika hyvällä mallilla. Ei sitä oikeasti ihminen tarvitse satoja vaatteita, ei niitä todellakaan ehdi käyttää;) Minulla on tuohon vielä tavoitetta täksi elämäksi..

   Poista
 2. Huh, en kyllä uskalla laskea vaatekappaleiden määrää, kun tiedän jo laskemattakin että niitä on paljon... mutta kun TYKKÄÄN vaatteista, onko se nyt niin paha?

  No joo, tuskailen kyllä itsekin tuon materiaähkyn kanssa, tosin haluaisin ennen vaatteiden karsimista aloittaa kaiken muun roinan perkaamisesta, sillä sitäkin savottaa riittäisi.... Tsemppiä meille molemmille :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en uskaltanut laskea loppuun..minäkin tykkään vaatteista, mutta vähän on alkanut ahdistaa se tavaran määrä, sekä vaatekaapissa, etä myös muualla. Oman vaatekkapin perkuu on meidän tapauksesa ehkä halpoin aloituskohde..:) Tsemppiä tosiaan meille!

   Poista
 3. Hih! Sama ongelma täälläkin, mutta kun vaatteet on vaan niin ihania! Säilytystilaa meidän kodissa on aivan liian vähän, siksi joudun tunkemaan vaatteeni kaappeihin ja ne ovat aina kadoksissa jossain kaapin perukoilla. Olisi ihana omistaa kunnon vaatehuone, jossa olisi vain omat vaatteeni ja kenkäni. Tulisi varmaan shoppailtua vähän vähemmän kun hahmottaisi oman garderoopin sisällön nykyistä paremmin.

  Upea tuo sun huivi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis vaatteet ovat NIIN ihania <3 Minulla on vähän sama, säilytystilaa on rajallisesti ja kun tavaraa tunkee kaappeihin, ne ikäänkuin katoavat sinne sekamelskaan. Vaatehuone meillä on, mutta ei kovin toimiva sellainen ja valitettavasti ei kokonaan minun käytössäni;) Koitan nyt vähän järkeistää määrää ja tonkia kaikki jemmat ja hahmottaa tosiaan, mitä siellä omassa kaapissa on. Ehkä ei aina tarvitsisi mennä kauppaan..:) Kiitos, huivi on kyllä minustakin ihana!

   Poista
 4. Toi on hienoa, kun ensiksi myy vanhoja pois ja ostaa sitten vasta uutta. Mun vaatekaapissa oli kirppariaineksia kyllä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koitannyt saada jotain tolkkua kaappiin tuolla ensin tavaraa ulos -ajatuksella. Ktsotaan, kuinka käy...)

   Poista
 5. Itse koen vaatteiden poismyymisen vaivalloiseksi siitä saatavaan korvaukseen nähden, joten päädyn yleensä vain antamaan keräykseen suurimman osan lasten pienistä ja omista vähemmän käytetyistä. Yritän nykyään tsempata entistä enemmän, että ostaisin uutta vaan silloin, kun joku vaate on todella erityinen. Silti edelleen ihan liikaa 'pakko saada' -juttuja tulee vastaan.

  Huivi on ihana! Onko se 'Shine shawl' ja minkäniminen värisävy on kyseessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo myyminen aika työlästä, mutta kun on joku palkinto luvassa, sitä jaksaa kivasti tehdä;)
   Olen myös koittanut tsempata tuon ostlun suhteen, mutta silti tulee liian usein niitä vaatteita ja tilanteista eteen, että kotiin tullaan kassien ja pussien kanssa..
   Huivi on kyllä kiva, juurikin shine shawl, väri on beige.

   Poista
 6. Niin totta puhut! Kun sitä oikeasti miettii, mitä käyttää ja mitkä vaan roikkuvat kaapin täytteenä, yllättyy itsekin! Osaan kyllä luopua ja laittaa kiertoon ja uutta ostan tarpeeseen. Hemmottelen itseäni myymällä jotain vanhaa ja sillä rahalla sitten ostamalla uutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ainakin vaatekaapissa roikkuu suurin osa vaatteista ihan käyttämättöminä, ihan turhaan. Olen nyt vasta opetellut luopumaan ja kierrättämään ja se on kyllä tosi kiva tunne! Vielä kun oppisin ostamaan vaan tarpeeseen, niin voisi se tasapainokin joskus löytyä;) On kivaa ostaa uutta, kun on ensin tehnyt vähän töitä sen eteen ja saanut rahaa vanhoista;)

   Poista
 7. Oooi miten kaunis blogi! Ja ihanasti olet saanut kuvattua kaikki. Tänne löysin ja tulen kyllä seuraamaan taas :) Jos haluat niin käy kurkkaamassa omaa blogiani, puuhiani saa alkaa seuraamaan ja kommentit piristävät. www.amandanunelmia.blogspot.fi :) Ihanaa viikonloppua ♥ ps. Tuo vaatejuttu kuulostaa NIIN tutulta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Amanda! Minun pitääkin tulla kurkkimaan sinun blogiisi pikimmiten! Mukavaa sunnuntaita sinulle!

   Poista