sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Uusi ilme parilla metrillä


Olemme asuneet tässä kodissa jo kohta 8 vuotta, mutta silti parista paikasta puuttuu vielä vähän listaa..Vaikka kaikki ei olekaan vielä edes lopulliseti valmista, on pikkuhiljaa tullut vähän sinne sun tänne pieniä remppatarpeita.Neidin huone ehostettiin uuteen uskoon syksyllä ja nyt oli alakerran pikkuvessan vuoro.


Pikkuvessa on todellakin pikkuinen. Sinne mahtuu juuri ja juuri pönttö ja lavuaari kaappeineen. Rakennusaikana vessaa suunnitellessamme minulla oli tapeteista ja kiintokalusteita selvä visio ja vessasta tulikin niiden osalta juuri sellainen kuin halusinkin, vähän romanttishenkinen. 


Pohjapiirustusta pyöritellessämme minusta vessa näytti ihan kamalan pieneltä ja olin ihan varma, että pönttö ei mahdu sinne ollenkaan. Siksi vessaan valittiin alakaappi, jossa oli vain hieman lavuaaria isompi taso. Mies oli koko ajan sitä mieltä, että pöytätaso voisi hyvin olla koko seinän pituinen, mutta minä olin vakaasti sitä mieltä, etten mahdu istumaan pöntölle, jos taso on pidempi.


Pöytätasosta tuli siis pätkä. Kun vessa oli valmis, tajusin heti, että olisin mainiosti mahtunut pöntölle istumaan, vaikka taso olisikin ollut pidempi ja että taso on ihan kamalan pätkä. No, siinä muuttohässäkässä ei tasoa lähdetty vaihtamaan ja ajattelin, että hankin jonkun kivan kaapin taso viereeen.


Olen nyt melkein sen kahdeksan vuotta etsinyt vessaan sopivaa kaappia, mutta tuohon hassun kokoiseen koloon ei mitään järkevää ole mistään löytynyt. Ja koko ajan minua on tuo hassu kolo alkanut enemmän ja enemmän ärsyttämään. Varsinkin kun kolosta puuttui kulmalistakin..


Ilmeisesti myös miestä asia tai sitten minun nalkutukseni asiasta alkoi myös ärsyttämään ja hiihtolomalla hän kävi Puuvajassa kyselemässä olisiko pöytätasoamateriaalia pientä pätkää, jotta hän saisi laitettua kulmaan pienen palan olemassaolevan tason jatkoksi.


Meidän tasona ollut materiaali oli joku myynnistä poistunut välikoon malli ja samaa materiaalia ei enää löytynyt. Hyvä niin, jatkopala olisi kyllä ollut vähän jatkopalan näköinen.Jatkopalan sijaan päätettiin siis vaihtaa koko taso ja nyt otettiin riittävän pitkä pala, ihan seisästä seinään:) Vähän enemmän ähräystä toki tason vaihto vaati, mutta yhden päivän hommalla ja vajaalla pasilla metrillä saatiin ihan uusi ilme vessaan. Nyt se näyttää luonnossa tosi paljon isommalta. Ja valmiilta.Samaan syssyyn tuli puuttuvat listatkin paikoilleen. Ainoastaan kulmaan, uuden tason alle tulevat hyllytasot puuttuvat. Voi olla, että niitä saan hetken odottaa..:)
 


 

6 kommenttia:

 1. Hyvä idea asentaa pidempi pöytätaso. Meillä on tismalleen sama ongelma
  alakerran vessassa. Pieni vessa, pieni allas tasoineen ja altaan molemmilla
  sivuilla luppotilaa. Laskutilaa aivan liian vähän -> ärsyttävää.
  Edessä vessaremppa ensi kesänä, vielä pitää jaksaa kärvistellä.

  Suloista sunnuntai-iltaa Riikka <3

  VastaaPoista
 2. Kieltämättä koko wc näyttää ainakin näin kuvissa paljon isommalta näin ja toiminnallisuus on aivan varmasti ihan eri luokkaa kuin ennen! Pienellä muutoksella iso muutos 😄 Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 3. Ihan huippumuutos.
  Meilläkin pyöritellään 5vuotiaassa kodissamme muutamaa "ongelma" kohtaa. Miksi kummassa rakennuttaja teki tällaisia valintoja, hoh hoijaa. Muutama mies on täällä käynyt keittiötä katselemassa ja nyt odottelemme pelolla millaisia tarjouksia heiltä saamme. Kallista remonttia suht uuteen keittiöön ei ole halu tehdä mutta emme vain jaksa enää katsella rakennuttajan halppoisversioitakaan.

  VastaaPoista
 4. Oijoi miten ihana wc! Tykkään valtavasti.. ♥

  VastaaPoista
 5. Jessus miten kaunis vessa!! Ja onhan tuo jopa puolet ainakin isompi kuin meidän erillinen wc.. ;) Ihan mieletön tuo tapetti!

  VastaaPoista