keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Harakan tunnustuksia [KonMari]

Tervehdys täältä tavarakaaoksen keskeltä.. 


Loma on alkanut ja samalla olen aloitellut tavararyhmä kerrallaan KonMarin mukaista tavaroiden järjestelemistä. Olen koittanut noudattaa kirjan ohjetta kerätä ensin yhden ryhmän tavarat samaan paikkaan ja sen jälkeen käydä ne läpi ja valita niistä ne, jotka tuottavat iloa. Muut saavat mennä.


KonMarin mukainen tavaroiden järjestäminen on ollut prosessin alkumetreillä jo aika huikean silmiä avartavaa. Eikä tosiaan mitenkään pelkästään positiivisessa mielessä. 


On ollut oikeasti aika järkyttävää tajuta, millainen hamsteri olenkaan tavara suhteen. Olen aina tiennyt olevani aika kova shoppailemaan ja keräilemään kaikkea kivaa, mistä milloinkin satun innostumaan. Kerralla kun näkee yhden lajin tavarat edessä, ei voi kuin hämmästyä tavaran määrää..huiveja oli satoja, laukkujakin riittämiin ja kyllä näitä kuvissa olevia asustekorujakin parille harakalle piisaisi! Kyllä kuulkaa tekee hyvää katsoa totuutta silmiin :) 


Istuin noiden korujen keskellä ja mietin, että miten ihmeessä niitä on tuollainen määrä siunaantunut - varsinkaan kun en ole edes oikeasti mikään koruihminen..Korut on nyt "maritettu" eli niistä iso osa oli sellaisia, jotka eivät tuottaneet iloa ja saavat jatkaa matkaansa jonnekin muualle, jossa ne tuottavat toivottavasti iloa jollekin toiselle. Moni muukin kategoria (vaatteet, asusteet, laukut, vyöt) on päässyt käsittelyyn ja hävitettävien pino on kasvanut aikamoiseksi. 


Osa tavaroista on mennyt suoraan kierrätykseen ja roskikseen, osa on laitettu UFFin ja Pelastusarmeijan laatikoihin. Osa on sellaista, joka voisi ehkä jollekin pienellä rahalla kelvatakin ja olenkin varannut kirpparipöydän koko heinäkuuksi. Katsotaan muuttuuko maritetut tavarat rahaksi, vai pääsenkö vain sponsoroimaan kirppariyrittäjää :) 


En ole kovinkaan kokenut kirppistelijä, 
joten jos sinulla on vinkkejä, 
mitä kannattaa ottaa huomioon tavallisella itsepalvelukirppisellä myymisessä, 
kuulisin mieluusti :) 

Mitä sinne kannattaa viedä ja mitä ei? 
Miten hinnoitella järkevästi? 
Muita vinkkejä?
2 kommenttia:

  1. Minä olen vähän samanlainen hamsteri noiden korujen suhteen. Kun aion niitä joskus käydä läpi, eteen tulee ajatus....en malta antaa eteenpäin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että muualtakin löytyy harakoita :) Kyllä se vähän hankalaa on miettiä kaikesta kivasta luopumista, mutta kun oikein miettii, mikä oikeasti tuottaa itselle iloa, ei se luopuminen osasta olekaan niin hankalaa. Aika pino noita minullekin kuitenkin vielä jäi :)

      Poista