maanantai 25. heinäkuuta 2016

Vihdoin löytyi täydellinen [donitsiresepti]

Täällä on viikoloppu kulunut esikoisen 16-vuotissynttäreiden merkeissä. Ei voi kuin ihmetellä, mihin tuo 16 vuotta on kadonnut, juurihan se poika syntyi..
Mitään suuria juhlia ei enää järjestetty, mutta mummit ja kummit aina haluavat tulla onnittelemaan ja onhan sitä mukava aina vähän leipoa ja tavata ihmisiä. 
Synttärimenu on meillä aina juhlakalun toiveiden mukainen ja tällä kertaa oli tilattu suklaakakkua ja donitseja.Donitsit ovat aina olleet Isoveljen herkkua ja niitä on täällä leivottu useaan otteeseen. Pari vuotta sitten ostin donitsipellin ja sen kanssa olen kokoeillut valehtelematta kymmentä eri ohjetta, mutta aina on joku mättänyt. Välillä maku on ollut huono, välillä koostumus, välillä ongelma on tainnut  olla leipojassakin. Ihan totaalisia katastrofeja ei toki ole onneksi ollut, mutta taas päätin kokeilla uutta reseptiä.

Tällä kertaa nappasin reseptin Suklaapossu -nimisestä blogista, jossa donitseja mainostettiin maailman parhaina. (http://suklaapossu.blogspot.fi/2015/04/ne-maailman-parhaat-donitsit-uunissa.html ) Mainostus ei ollut todellakaan turha, donitsit olivat erittäin hyviä niin maultaan kuin koostumukseltaankin. Iso kiitos ihan mahtavasta ohjeesta, tulee todellakin meillä vakikäyttöön!!


Itseasiassa minulle kävi niin, että ennen juhlia en ehtinyt donitsesta napata kuvia ja juhlien jälkeen niitä oli jäljellä tasan kaksi. Nostin ne kuvaamista varten pöydälle ja ehdin ottaa pari kuvaa, kun puhelin soi. Puhelun jälkeen molemmat donitsit olivat pöydätä kadonneet, toinen oli jo ehtinyt vatsaan saakka, toisestakin oli ehditty jo pala haukata :) Synttärisankarin toivekakku oli suklaata ja tällä kertaa koristelun hoiti kokonaan Neiti. Näppärä tyttö sulatti suklaata Legolandista vuosia sitten ostettuihin jääpalamuotteihin ja parantumattoman Legofanin kakusta tuli aika hieno, vai mitä?!Aurinkoista viikkoa, 
nyt saadaan nauttia helteistä!2 kommenttia:

  1. Olipa kerrassaan herkkuja. Kiva idea toi kakun koristeet. Ihan mukava on juhlia synttäreitä, samalla siinä kyläillään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija :) Minustakin juhlat on kivoja, tulee samalla nähtyä sulukaisia ja kavereistakin.

      Poista