tiistai 28. helmikuuta 2012

Liikuttavaa lukemista

Ihan pakko kirjata tännekin muistiin hauska pieni juttu viikonlopulta.
Enkä tiedä, onko tää kenenkään muun mielestä hauska, mutta minusta kyllä aika suloinen tuo meidän Neiti..

Neiti oli syksyllä kovin innostunut lukemaan, mutta nyt keväällä into on ollut vähän kadoksissa. Koulusta tullut lukupassin täyttö on ollut vähän nihkeää.
Sovittiin, että hiihtolomalla luetaan joka päivä ainakin se minimi 15 minuuttia, jolla saa yhden merkinnän lukupassiin. Montaa merkintää ei hiihtolomalla sopimuksesta huolimatta tullut ja nyt viikonloppuna piti olla  tehokuuri. Sunnuntaina aamupäivällä patistin Neitiä lukemaan, mutta hän huikkasi ulosmennessään, että luen sit illalla.

No ilta tuli ja taas sain patistaa. Neiti meni kiltisti huoneeseensa ja minä menin lukemaan iltasatua Pikkuveljelle. Hetken kuluttua Neiti tuli makuuhuoneeseemme
ja sanoi, että mä luin jo yhden kirjan.
Kysyin, kauanko aikaa meni.
No kymmenen minuuttia.
Okei, lue vielä toista kirjaa hetken. Minkä kirjan muuten noin nopsaan luit?
No sen balettikoulukirjan.
Siis täh, eihän siinä ole kuin pari hassua riviä per sivu ja kamalasti kuvia.
Eihän siinä mene kuin kaksi minuuttia, kun sen lukee.
Niin, mä luin ne kaikki.
Ja sitä mä tein ne liikkeet kans:)


Ihmeteltiinkin Pikkuveljen kanssa,
mitä kummaa kolinaa sieltä Neidin huoneesta kuului..

ja kyseessä oli siis tämä kirja..


Nyt se on siis todistettu, että lukeminenkin liikuttaa:)

11 kommenttia:

 1. Ihan loistavaa!!!
  Meillä ei myöskään ole lukukärpänen juurikaan puraissut! Aina saa patistella, varsinkin läksykirjojen kanssa!

  VastaaPoista
 2. Hahaa, ihana! :D Meillä Neiti Pinkki lainasi pienempänä tuota kirjaa kirjastosta. Hän on nyt ekaluokalla, ja lueskelee ihan mielellään jotain Keiju-kirjoja ja sen sellaisia :) Nelosluokkalainen isoveli on sitten aina ollut nihkeempi lukija. Tai siis tietokirjoja on aina lukenut paljon, mutta kaunokirjallisuus ei ole kiinnostanut... Vaan nytpä löytyi kirjastosta Starwars-kirjoja, ja niin on poika nenä kirjassa viihtynyt illat!

  VastaaPoista
 3. Hih, kekseliäs tyttö!
  Meillä muuten sama kirja on kovassa käytössä, kaikki irto-osat vaan kadonneet ties minne. :)

  VastaaPoista
 4. Hauska juttu :D !!!

  Meilläkään ei poikaa aikaisemmin lukemiset kiinnostaneet, mutta nyt viidennellä luokalla on alkanut lukemaan jo ihan oma-aloitteisesti.

  VastaaPoista
 5. Heh:) Ihana Neiti.
  Meillä Omppu ei ole ite kauhean innokas aloittaja.
  Lainasin kirjastosta jonkun Keijukoulun, ja länttäsin käteen, ja sanoin että luet sitä hetken.

  20 minuuttia ja hän oli lukenu sen jo loppuun. Kysyin kirjasta muutaman kysymyksen (kun en uskonut), ja kyllä se oli sen lukenut!
  Ja se ei ollu mikään ohut kuvakirja.

  Pimu lukee tosi sujuvasti jo. Mutta se ei millään lukis kirjoja. Edes kuvakirjoja.
  Se lukee muropaketin kylkiä, ja Prismassa neiti lukee kaikki kyltit mitä ylhäällä roikkuu.
  Ja joskus vielä hintalaputkin...

  Taitoluistelukoulu-kirjan hän innokkaasti luki läpi, kun ajatteli rupeavansa harrastamaan samaa lajia kuin Omppu.

  Ajatuksesta luovuttiin, koska luistelu oli kuulemma liian haastavaa.
  Hän oli sitä mieltä, ettei opi ikinä hyppyjä, kun ei tajua niistä ohjeista. Omppu sanoi ettei siellä ole sellaista.
  MUTKU KIRJASSA LUKEE!
  Pimu taitaa ottaa ton lukemisen vielä turhan raskaasti :D

  Kaverin viidesluokkalainen poika on ihan perustaitava lukija kuulemma.
  Kaverilleni Pimu luki sitten jonkun rinsessarunon, niin kaverini sanoi että kyllä Pimu lukee paremmin kuin hänen poikansa!

  Toivottavasti Neitikin innostuisi uudestaan tosta lukemisesta!
  Täällä yritetään innostaa tyttöjä myös :)

  Ja haluaisitko sinäkin laittaa nuo sanavahvistukset pois päältä?
  Ne menevät aina vaan hirveimmiksi... Noitten kanssa templaaminen taitaa olla muillekin hankalaa, kuin mulle :D

  VastaaPoista
 6. Ei väliä mitä luetaan, kunhan luetaan :).
  Tuohan on aivan huippuyhdistelmä <3

  VastaaPoista
 7. Ihana ballerina teillä! :)

  Ja niin lohduttavaa kuulla, että muissakin perheissä taistellaan lukemisesta. Meillä se on edelleen niiin pakkopullaa ja hidasta! Opettajakin siitä taas huomautti. Mutta mä olen kyllä vähän sitä mieltä, että olkoon hitaampaa niin kauan kun ei vaikuta lukuaineiden oppimiseen. Kokeista on kuitenin tullut tähän asti vain ysejä ja kymppejä, ja luetun ymmärtäminenkin on kiitettävää. Miksi kaikkien pitäisi olla nopeita!? Tai ylipäätään "harrastaa" lukemista, jos se ei oikeasti kiinnosta!? (Vaikka toki itsekin siihen neitiä patistan :))

  VastaaPoista
 8. - M -: Meillä läksyjä tulee Neidille vielä niin vähän, että niiden kanssa ei ole paljon tarvinnut patistella, mutta kaikki muut lukeminen tuntuu aika haasteelliselta:)

  Miima: Meilläkin tämä balettikirja oli lukusuosikki joskus tarhaikäisenä, mistä lie kirjan kaivanutkin;) Meillä Neition aiemmin ollut se reippaampi lukija, Isoveli innostui vasta nelosella oikein lukemaan (ja nyt siitä ei meinaa tulle edes loppua..)Starwars -kirjoja luettiin ensin ja sitten kun pääsi Pottereihin kiinni, se oli menoa!

  Nina: eikös ole, vieläkin hymy nousee huulille, kun mietin tuota tilannetta:)

  Emmi: Juu, kekeseliäisyyden puutteesta ei ainakaan voi moittia:) Meillä oli tuo kirja vähän pienempänä myös ahkerassa käytössä ja jäljellä ei meilläkään ole montaa irto-osaa..

  HappyLittleMe: Meillä oli Isoveljellä ihan sama juttu (postasinkin siitä viime vuonna) lukuinto löytyi vasta Pottereiden myötä ja nyt hän lukee kaikkea ja paljon!

  Mamatsu: Luulen, että meillä on Neidissä vähän samaa vikaa, aloittaminen omatoimisesti tuntuu olevan hankalaa ainakin tässä asiassa. Ei meillkään siinä lukemisessa ole ongelmaa, kun vauhtiin päsee. Syksyllä luki pari Ella-kirjaa ihan sujuvasti parissa illassa. Ja hei, ihan samaa ole tehnyt (molempien kohdalla), on ihan pakko ollut tarkistaa onko se TODELLA lukenut..
  Hei, harrastetaanko teilläkin taitoluistelua? Meillä myös:) Onko Omppu yksinluistelussa vai muodostelmassa? Meillä Joulupukki toi taitoluistelukirjan, mutta koska lukuinto on ollut joulun jälkeen kadoksissa, ei sitä ole taidettu edes vielä lukea..kuvat on siitäkin kyllä katsottu ja tietty kuvatekstit:)

  Onkos mulla jotkus sanavahvistukset täällä? Täytyykin tutkia asiaa, itse en niitä joudu kirjoittamaan, joten olen ajatellut, ettei muutkaan. Ne on nykyään ihan järkyt!!

  Saija: eikös ollut aika liikkis:)

  citymami: Samaa mieltä, lukeminen on tärkeintä, ei niinkään se mitä tai miten:) Aika luovia lapset on keksimään mieluisia yhdistelmiä!

  Johanna: Meidän ballerina on enemmänkin tällainen kotiballerina:)
  Kyllä meillä tästä lukemisesta on taisteltu. Luulin ja toivoin, että taistelu jää vain Isoveljen osalle ja siitä saatiin työvoitto. Samat ladut kuitenkin taitaa joutua hiihtämään molempien kanssa.(
  aika jännää, jos ope asiasta huomauttaa, jos tosiaan ei vaikuta lukuaineisiin tai oppimiseen. Kaikki ei tosiaan voi olla nopeita, eikä se nopeus ole minusta monessakaan asiassa mikään itseisarvo. Ja kaikkien ei todellakaan tarvitse harrastaa lukemista. Ainakaan nuorena, kyllä se into sieltä tulee vanhempana, jos on tullakseen!

  VastaaPoista
 9. Omppu on ihan ryhmäluistelussa.
  Aikaisemminkin kilpailikin, mutta nyt ei enää huvita, kuulemma.
  Tuolla tavan rivijäsenenä on tykänny olla enemmin. Vaikka tuo nyt muuten on tuollainen papupata Peppi Pitkötossu, niin kun pitäis luistella yksin siellä isolla jäällä, niin se menee jo ihan plörinäksi.
  Viimisissä kilpailuissaan luisteli keskelle, kattoi yleisöön ja lähti samantein pois. Tyynen rauhallisesti luisteli ja poistui.
  Ja sanoi, ettei itse enää kilpaile ikinä.

  Hauska sattuma, että Neitikin luistelee :)
  Tälläisen käsityksen olenkin jostain saanut, mutten ollu varma, että mistä ihmeestä.
  Pimu on ollut hyvin kiinnostunut lajista, mutta kerran seurattiin erään venäläisvalmentajan superkallista eliittiryhmää, jossa armoa ei annettu, vaan nutturat päässä ja täydessä kisavarustuksessa harjoituksissa luisteltiin, ja oheisetkin oli enemmän kuin rankkoja, kiinnostus sammui.

  Kyllä äidilläkin teki pahaa niitten tyttösten puolesta.

  Mutta hei, tulipa pitkä kommentti taas :) Ihanaa viikonloppua teille :)

  VastaaPoista