lauantai 5. tammikuuta 2013

Haasteellista lahjontaa

Olemme todella otettuja, että meille on siunaantunut puolisenkymmentä ihanaa kummilasta. Minusta kummius on arvokasta, se antaa minusta etuoikeuden olla kummilapsen elämässä läsnä. Olenkin koittanut olla mahdollisimman paljon oikeasti läsnä kummilasten elämässä, en vaan se kerran vuodessa synttäreille ilmestyvä lahjoja tuova  kummitustäti. Toki lahjat ovat tärkeitä, eikä niitä sovi missään nimessä unohtaa.

Läsnäolo on minusta oikeastaan se helpommin toteutettava puoli kummiudessa, yökyläilyt, kesäteatterit, leffaillat ja uimaretket onnistuvat aika vaivattomasti ja ainakin minulle on välittynyt kuva, että ne ovat myös niitä tykättyjä juttuja. Meidän kummilapset ovat lähes kaikki monilapsisista perheistä ja se, että lapsi saa tehdä jotain ilman niitä sisaruksia, on monta kertaa noussut arvoon arvaamattomaan, vaikka tekeminen ei olisi ollut sitä uimaretkeä kummempaa.Ja koska ne lahjatkin ovat lapsille ja vähän vanhemmillekin tärkeitä, koitan niitäkin aina vähän ajatuksella miettiä. Jokaiselle kummilapselle olemme keränneet perinteisiä pöytähopeita ja jotain astioita ja tytöille helmiä. Myös joitain muita perinteisiä lahjoja olemme onnistuneet kehittämään vuosien varrella. Esim. koulunaloitusvuonna olen kaikille ostanut Hannasin kouluvuoteni kehykset ja sen tulee myös nuorin kummilapsi saamaan parin vuoden päästä:)

Nuo keräilyjutut eivät tietystikään ole niin kovasti pienempien lasten mieleen, vanhin kummilapseni, joka täytti juuri 20v alkaa jo ymmärtää niiden päälle. Siksi minusta on kivaa aina ostaa jotain niiden kaveriksi. Ja se jotain onkin se ongelma. Jos toiveet ovat selvät, on helppoa. Useimmiten toiveet eivät ole niin selviä ja se on aina aika haasteellista.Ongelmaksi on meillä tullut myös se, että kaikilla kummilapsilla ajoittuu syntymäpäivä syksyyn, loka-joulukuuhun. Lahoja pitää siis miettiä koko syksy :(
Olen päätynyt siihen, että kerättäviä juttuja en välttämättä osta kuin yhden kerran ja senkin monelle jouluna (joulupukki tuo kumminkin niin paljon kaikkea kivaa, ettei se pöytähopea tai pari helmeä haittaa, synttäreillä on mukavampi antaa pelkästään sellaista, mitä lahjansaaja oikeasti haluaa:) )


Meiltä on lapsille lähtenyt aika paljon pehmeitä paketteja, monta kertaa ainakin äitien toiveena on ollut vaatteet ja niitä tykkään tottakai ostaa. Nyt kun osa kummilapsista ovat jo lähellä teini-ikää alkaa vaatteiden ostaminenkin olla jo liian vaativaa. Parina viime vuonna olenkin ollut aika pulassa lahjoja mietiessäni. Tänä vuonna selvisin yhden kanssa lahjakortilla. Body Shopin tuotteet ovat kuulemma kovassa huudossa 12v tyttöjen keskuudessa ja niitä pitää kuulemma saada. Koska pelkkä lahjakortti on vähän tylsä, pakkasin mukaan luottokaupastamme Viivi&Viktorilta bongaamani mahtavan pehmoisen  Hilfigerin pyyhkeen.


Katsotaan, mitä lahjansaaja tykkää.
Ainakin meidän Neiti sai pyyhkeestä " Äiti, mikset ostanut tollasta mulle. Sä et osta mulle koskaan mitään. Mä haluun kans ton" -syndrooman..
(syndroomaa on meillä esiintynyt nykään aika tiuhaan, onko tauti muille tuttua? Ja mikäköhän siihen auttaisi?)

Lahjotaanko teillä kummilapsia
ja jos, niin miten?

5 kommenttia:

 1. Kyllä muistetaan syntymäpäivät ja joulut. Ainoana ikävänä asiana kummiudessa olen kokenut pitkän välimatkan. Näemme todella harvoin eli sillälailla emme ole lapsen arjessa näkyvillä niin kuin toivoisin.
  Toinen asia mikä harmittaa ja oikeastaan ihan surettaa, että lapsi ei koskaan ole millään lailla kiittänyt lahjoistaan. Emme oikeastaan edes tiedä ovatko postipaketit menneet perille...
  Omat lapseni huomioivat kumminsa jouluna, tekevät jonkun pienen lahjan ja kummit ovat olleet hyvin iloisia ja otettuja.

  VastaaPoista
 2. Valitettavasta tänä vuonna 13vuotta täyttävä kummipoikani on jäänyt vähälle huomiolle. Mutta sen sijaan Kummityttöni, joka on lähes saman ikäinen kuin kuopukseni saa lahjontani osakseen. Suurin syy ehkäpä siinä, että saan ihan oikeasti ostaa söpöjä tyttöjen juttuja :) Itselläni kun on 2 poikaa.. :)

  VastaaPoista
 3. Minulla on kaksi kummityttöä jotka ovat molemmat syntyneet lähellä joulua. Tykkään ostella molemmille vaatteita, erityisen ihanaa se oli ennen oman tyttären syntymää. Nyt kun he ovat vähän isompia annan samalla tavalla kuin sinäkin pehmeän paketin jouluna ja jotain kivaa (lelun tms) syntymäpäivänä. Molemmat tytöt saivat yllättäen POMPdeLUXia jouluna ja ensi viikolla kummityttöni saa 4-vuotis lahjaksi Disneyn Animators collection Prinsessa Ruusunen nuken. Omat poikani tykkäävät kovasti viettää aikaa kummien kanssa. He ovat käyneet elokuvissa, Linnanmäellä, sirkuksessa, teatterissa ja konserteissa. Samanlaisia juttuja haluaisin tehdä kummityttöjeni kanssa. Tähän asti kolmen lapsen arki on hieman haitannut suunnitelmiani, mutta kunhan Sara vielä hiukan kasvaa voidaan tehdä kivoja tyttöjen juttuja kaikki yhdessä. Kummityttöjäni näen kyllä meillä ja heidän kotonaan usein koska asutaan kaikki lähekkäin. Pienemmän kummityttöni isä on myös poikieni kummisetä. Minun äitini on hänen kumminsa ja hänen äitinsä on minun kummitätini :-) Toivottavasti perinne vielä jatkuu!

  VastaaPoista
 4. Mulla on vaan kolme kummilasta, vaikka enempikin kyllä mahtuis... :) Nimpparit ja synttärit muistetaan. Vanhin on nyt 16-vuotias ja juuri tässä jouluna mietiskelin, että vieläkön ostan lahjan. Mutta ostin kuitenkin :)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi: Meillä omat kummilapset ovat onneksi tässä lähiseudulla, mutta omien lasten kummeista osa asuu kauempana ja kyllä se on aina vähän hankalampaa olla arjessa mukana molempiin suuntiin, kun välimatkaa on. Lahjoista kiittäminen kuuluu minusta ihan peruskäytöstapoihin ja niin olen omille lapsillenikin koittanut opettaa. Onpas harmillista, jos et ole lahjoista kiitosta saanut, sen kun ei iso tarvitse olla. Itse olen aina saanut omilta kummilapsiltani kiitoksia eri muodoissa ja olemme oman kolmikon kanssa koittaneet muistaa kummeja jouluina, merkkipäivinä ja välillä ihan muuten vaan.

  Vesseli ja Vekara: :) Olen ihan samaa mieltä, tyttöjen vaatteita on paljon mukavampi ostella;)

  Pikku Hiiri: Aika samoilla linjoilla siis mennään näissä(kin) asioissa:) Meidän Neidille olisit kyllä aika täydellinen kummitäti, Neiti kun tänään ilmoitti, että PdL on hänen ehdoton lempivaatemerkkinsä ja muut vaattteet voisi vielä kirpparille ja kaapin ostaa täyteen PDL:ia:)
  Yhdessä kummilasten kanssa tekeminen on tosiaan välillä aika haastavaa kolmen oman lapsen kanssa!
  Hih, meilläkin on tuollainen samanlainen kummiperinne ja toivon myös että se jatkuu!

  citymami: Kolme kuulostaa hyvältä määrältä, tuo 6 on välillä vähän jo liikaa, varsinkin kun ne synttärit osuvat aika samoihin aikoihin:) Minäkin päätin jossain vaiheessa, että ripillepääsyn jälkeen synttärilahjat ja varsinkin joululahlat loppuvat, mutta kyllä minäkin tuolle vanhimmallekin edelleen ostelen ja leffassakin keväällä viimeksi käytiin;) Saa itsekin vähän raikasta tuulahdusta;)

  VastaaPoista