tiistai 15. tammikuuta 2013

Lomalle lähdössä

Olen kesäihminen, inhoan oikeasti talvea, tai tarkemmin ottaen tällaista etelä-Suomen talvea. Ei tietoakaan lumesta, välillä sataa vettä tai räntää ja välillä koko ajan on pahuksen liukasta. Ja synkkää. Ihan liian kylmää ja kosteaa. Plääh. Tässä vaiheessa vuotta tulee aina viimeistään kova matkakuume. Vaikka inhoankin tätä ankeaa talventapaista, en silti haaveile juurikaan mistään rantalomasta, liian lämminkään ei oikein ole minun juttuni. Haaveet suuntautuvat yleensä jonnekin, missä on nähtävää ja tehtävää. Rakastan suuria kaupunkeja, niistä löytyy sekä kulttuuria, historiaa että shoppailua;)


click to enlarge imagePidän myös kauniista maisemista, silmä lepäisi tässä vaiheessa vuotta paljon mieluummin jossain, missä aurinko paistaa ja vaikka raikkaat merituulet hyväilevät kasvoja..Varteenotettavia vaihtoehtoja voisivat olla Tanskan dyynit, Ranskan maaseutu tai vaikka  Toscanan viinitarhat:)

Olen siis kevättalvella (onhan jo kevättalvi?) aina vähän lähdössä lomalle. Tai ainakin tekemässä suunnitelmia.
Kuva lainattu täältä

Viime kesä meni meillä enemmän lähimatkailua harrastaessa, tänä vuonna siis vuorossa vähän suuremmat ympyrät. Viisihenkisessä perheessä vähän kaikilla on erilaisia mielipiteitä, mutta tällä kertaa niitä keskimääräistä pyöreämpiä vuosia täyttävä äiti sai tehdä teki lopullisen päätöksen matkakohteesta. Yhtään soraääntä ei tosin tullut. 

Kolmen lapsen kanssa liikkuminen vaatii aina vähän suunnittelua, jos haluaa matkasta kaikille mukavan. Lasten kanssa liikkuessa meille aikataulujen joustavuus on tärkeää ja siksi olemmekin aika usein tehneet automatkoja. Tälläkin kertaa se oli ensimmäisenä vaihtoehtona, mutta perheen naispuoliset jäsenet eivät tällä kertaa innostuneet siitä kovinkaan paljon. Meillä oli ihan omat suunnitelmat (me tytöt lennetään edeltä shoppailemana ja pojat ajaa autolla perässä..) mutta koska aika ja varsinkin raha on rajallista, päädyimme perinteiseen lentomatkailuun koko porukan osalta.Kuva lainattu täältä

Minulla on töidenkin puolesta tiedossa keväällä kivaa matkustelua, vaikka ei sitä tietysti lomailuksi voikaan laskea (ainakaan kaikilta osin..),  joten varmasti näitä matkasuunnitelmia ja pohdintoja täälläkin kuuluu enemmän, olennaisena osana tietysti matka-asut:) Matkavaatteet pitää suunnittella hyvissä ajoin tietysti, eikö vaan?Absorba - Tops - 17935Scotch & Soda - Tops - 23757

Kuvat lainattu täältä ja täältä

Ollaan jo hyvän aikaa Neidin kanssa bongailtu kesän uutuutksia niistä lisää piakkoin ja samalla tämän kesän matkakohteen teemaan sopivia asuja. Jokunen ollaan kaappiinkin asti saatu ja niitä onkin ahkerasti käytetty. Matkakohdetta ei ole varmaan vaikeaa arvata..?


 Kuva lainattu täältä

Näyttää siltä, että Pariisi toimii suunnittelijoiden innoittajana vuodesta toiseen, ei ollut ollenkaan hankalaa löytää Pariisi-aiheista paitaa, esim. täällä valikoimaa riittää aika moneen makuun (758 eri mallia!) ;) 


click to enlarge image
Kuva lainattu täältä
Ihan kaikkia meille ei aiheesta huolimatta kelpuutettaisi..vai mitäs teillä tykätään tykkäätte esim. ekan kuvan Moschinon Eiffel-torni -mekosta tai tästä jakkupuvusta?

Onkos muiden kesäsuunnitelmat jo vireillä?

8 kommenttia:

 1. Oh là làa! Ihanat suunnitelmat!

  VastaaPoista
 2. Suunta on sama täälläkin, peräti kahteen otteeseen.
  On kyllä ihana paikka ja lyhyen lentomatkan päässä. Me ollaan myös ajettu tuo matka muutamaan otteeseen, ja siinä on kyllä se etu, että auton saa täyttää kattoon asti, eikä painorajoja ole ;)

  VastaaPoista
 3. No kelpaa noissa matkailla :)
  Teidän reissu kuulostaa kivalta, teen olettamuksen, että vierailette myös siellä huvipuistossa; otitto hotellin sieltä lähettyviltä?

  VastaaPoista
 4. Jonnekin lämpimään voisi kyllä lähteä saman tien! Tuo viimeinen asu on muuten aivan ihana! Onko kokemuksia kyseisestä nettikaupasta?

  VastaaPoista
 5. Ihania suunnitelmia! Mun unelmaloma olisi nyt päästä kiertelemään Brittimaaseutua autolla...Sais aina välillä avata oven ja päästää tenavat juoksemaan. Se ei nyt vielä kuitenkaan toteudu, vaan tulevana keväänä tulen paneutumaan lähimatkailuun ihan tosissani ja uskomattoman laajasti. :)

  VastaaPoista
 6. Ripu: toivotaan, että toteutus on myös ihana;)

  Triinu: oi, sinulla siis tiedossa tuplakivaa!! Automatkailussa kyllä kieltämättä hyvät edut, ei tarvitse katsella kiloja, mutta haittana meillä kinastelevat lapset;) Tällä kertaa siis halusin säästää hermojani automatkan verran:)

  -Anni-: :)
  Oikein oletettu, huvipuisto lasten ykköskohde ja hotelli varattu sieltä suunnalta. Olikin aika haasteellista löytää huonetta viidelle, meitä on ranskalaisten mielestä liian paljon:)

  mumanddaughtersfashion: Minulla on tässä vaiheessa vuotta sellainen fiilis, että voisin lähteä minne vaan, lämpö olisi tietysti plussa:) Olen tilannut Villagekidsiltä useamman kerran ja kokemukset hyviä. Posti kulkenut kohtuullisessa ajassa ja ilman ylimääräisisiä sähläyksiä. Postarit tuolla ovat aika kovat, mutta aika usein on myös postikuluttomuustarjouksia, joita olen hyödyntänyt.

  zirk: Toivotaan, että myös toteutuvat;) Olen aikoinaan asunut Lontoossa ja silloin tehnyt pari automatkaa siellä maaseudulla ja se on kyllä ihanaa! Olisi kyllä aika ideaali automatkailukohde! Lähimatkailu on tosi kivaa myös!

  VastaaPoista
 7. Me olemme käyneet useampaan otteeseen myös siellä Disneyssä, ja on siinäkin nähtävää monelle päivälle. Varmasti hieno matka tulossa!

  VastaaPoista
 8. Triinu: Sähän olet siis ihan pro noissa ranskan-hommissa:) Voisin vaikka toivoa jonkinlaista vinkkipostausta tuosta Disneystä:) Me ollaan varattu siihen ainakin pari päivää.

  VastaaPoista