tiistai 5. helmikuuta 2013

Ohjelmatoimistosta, päivää!

Meillä on ollut sunnuntaista asti ikävänä vieraana vatsatauti ja olen joutunut olemaan täällä kotona kotisairaanhoitajana. Pikkuveli on ainakin toistaiseksi ainoa sairastunut, toivotaan, että näin mennäänkin ja päästään normaaliin päiväjärjestykseen taas pian.

Isompien lasten kanssa en ole joutunut kovinkaan paljoa olemaan poissa töistä, molemmat ovat aina olleet kohtuullisen terveitä. Pikkuveljellä taas on pienestä pitäen ollut hankala korvatulehduskierre ja muuta harmia ja hänen kanssaan olenkin joutunut vuosien varrella olemaan aika paljon kotosalla.Minulla on sellainen työ, että vaikka olisin lapsen kanssa kotona sairastamassa, tietyt asiat on hoidettava joko kotoa käsin tai vaihtoehtoisesti ne odottavat sitten minua töihin seuraavan kerran meneessäni. Monesti asiat on helpompi hoitaa heti ja koitankin aina osan päivää olla koneella vastailemassa posteihin. Isompien lasten kanssa tämä on aina onnistunut, he ovat sairastaessaan ja nykyisin ihan muutenkin mielelläään katselleet DVDitä ja lukeneet.


Pikkuveli on ihan toista maata. Hän ei ole koskaan jaksanut katsoa edes terveenä Pikkukakkosta alusta loppuun rauhassa, vaan osan aikaa häärätä aina jotain muuta.  Yleensä omia leikkejään, joihin muut eivät saa osalistua. Sairaana ollessa ne omat hääräilyt eivät oikein ota sujuakseen ja hän vaatiikin koko ajan äidin läsnäoloa ja huomiota. Eikä vaan huomiota, vaan koko ajan pitää keksiä uutta tekemistä ja osallistua leikkeihin. Tottakai tämä onkin äidin ensisijainen tehtävä ja mielelläni sen teenkin. Välillä alkaa vaan ideat loppumaan, olisi hyvä, jos löytyisi vähän työkokemusta ohjelmatoimistopalvelujen tuottamisesta;)

 
Tällä kertaa ollaan ainakin
rakennettu legoja ja  leikitty niillä monenlaisia leikkejä 
pelattu erinäisiä pelejä
leikitty lääkäriä ja luettu anatomiaa
rakennettu junarata ja hajotettu se ainakin x 5
piirretty, väritetty ja askarreltu

Kivaa on ollut,
mutta kyllä töissä pääsee huomattavasti helpommalla;)
 

Mitenkäs muissa perheissä sairastupaa hoidetaan?

10 kommenttia:

 1. Meillä sairaspäiviä on ollut todella paljon. Nykyisin ne usein miten sujuvat jo vähän paremmin. Tosin jos potilaita on useita, homma lipsahtaa jatkuvaksi tappeluksi.

  Aamupäivällä teen töitä, potilas katselee telkkua. Sitten syödään ja vähän leikitään, ehkä jopa ollaan hetki ulkona, lueskellaan kirjaa ja potilas yrittää ottaa pienet levot. Sillä välin yritän taas tehdä töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurjaa, että teillä on sairasteltu paljon! Luulen, että mitä vanhemmaksi lapset tilevat, sitä paremmin (tai helpommin..)hoitajan näkökulmasta sairastelu sujuu:) Meillä ei ole pitkään aikaan lapset sairastaneet samaan aikaan, mutta uskoisin, että ei meilläkään se kovin rauhallisissa merkeissä sujuisi;)
   Sinulla kuvio kuulostaa juuri sellaiseltä, kuin meilläkin noiden isojen kanssa, tuo pikkumies on valiettavasti vähän eri maata..

   Poista
 2. Mun mielestä töissä on aina ollut helpompaa vaikka lapset olis terveitäkin ;) Ja mun(kin) töissä kiireitä kyllä piisas. Mutta juu, helpolla on silloin päässyt kun tytöt ovat sairastaneet - molemmat jaksavat vain apaattisina katsoa dvd:tä.

  Tsemppiä ja pikaisia paranemisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, samaa meitlä töissä todellakin pääsee helpommalla!!
   Meillä nuo isot ovat myös tuollaisia telkun töllääjiä sairaana (ja nykyään tosiaan vähän muutenkin..), pikkuveli on liian aktiivinen siihen hommaan sairaanakin;)
   Kiitos, tauti on nyt jo voitettu kanta ja ollaan palattu normaaliin päiväjärjestykseen.

   Poista
 3. Tutun kuuloista! Viimeksi sairaspäivänä tyttö "nukkui" sylissä ja mä olin puhelinpalaverissa mutella. Isompi meillä jaksaa katsoa dvd:tä, mutta pienempi kyllä on vaan ja ainoastaan sylissä ja ei halua että äiti koskeekaan tietokoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ai teilläkin, kiva kuulla, etten ole ihan yksi;)
   Meillä on vähän sama, puhelimessa on ihan mahdoton olla, silloin on aina ja jatkuvasti pakottava tarve kertoa äidille vaikka ja mitä..

   Poista
 4. Luojan kiitos meillä ei juurikaan sairasteta! Milli oli viimeksi sairaava hymmm. en muista, mutta kolmen ja puolen vuoden aika on sairastanut kerran oksennustaudin (kesti reilu viikon!!!) ja ehkä kaksi tai kolme kertaa nuhaa. Tosin milli onkin sitten jo siitä nuhasta kiukkuinen, kun on tottunut olemaan terve. Hassua sinäänsä, että meille ei tule mitään, mutta jostain syystä tolla neidillä on järjetön vastustuskyky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teillä ollaan oltu terveinä! Toivotaan, että näin jatkuukin:)

   Poista
 5. Tunnustus sinulle blogissani! :))

  VastaaPoista