keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Hoidon puutteesta huolimatta


Pari viikkoa poissa kotoa juuri toukokuussa, kun kesä todenteolla alkoi näkyy meillä aika monessa asiassa. Lasten kesävaatteissa, liian pienissä kengissä (näihin palaan myöhemmin, kunhan saan ne ensin päivitettyä ajantasalle..) ja erityisesti pihalla. Kevät oli tänä vuonna sen verran myöhässä, etten ehtinyt juurikaan ennen reissua keväthommia tehdä ja nyt sen kyllä huomaa. Kesäkukkia meillä ei ole ainuttakaan, onneksi kellarista kaivetut talvehtijat olivat edelleen hengissä ja vähän pelastavat tilannetta..

 
Ensimmäinen voikukkaaaltokin on ehtinyt kukkia, ennekuin olen kertaakaan ehtinyt voikukkarautaan tarttua ja pihalla onkin luvattoman paljon näitä kauniita, mutta kamalaa tulevaisuutta tietäviä pallosia..
 

Vaikka istutettuja kukkia ei pihalla olekaan, onneksi tontin laidalla metsikössä kukkii parhaillaan kauniisti kielot, lemmikit ja muut ihanuudet.
 Etupihalla kukkii myös. Seppelvarpu ja lamohietakirsikka leikattiin ekaa kertaa huhtikuussa ja vähän jännitin, miten lähtevät kasvamaan. Hyvin näyttävät voivan, vaikka kevätlannoitteet unohdinkin laittaa.


 Syreenikin kukkii ja tuoksuu huumaavasti.
 
 
Niittylenikkikin on riehaantunut pihalla, vähän luvattomiinkin paikkoihin.


Ja kivikkoon on ilmestynyt uusi tulokas. Muistaakseni en mitään keltaista sinne ole istuttanut. Onkohan tämä joku rikkakasvi? Kivalta se ainakin näyttää..


Kertaakaan en ole kasteluletkuun ehtinyt tarttua, onneksi lapset hoitavat sen puolestani ilolla. Uima-allasta pihalle ei olla ehditty vielä laittaa, mutta lapset kyllä saavat ilman sitäkin itsensä märiksi:)

 
Minulla on vähän sellainen olo, etten ole päässyt vielä kesämoodille,
mutta ehkä tämä tästä pikkuhiljaa alkaa kesältä tuntua :)

4 kommenttia:

 1. Oi kesä ja kukkaset! Kauniita ne ovat, nuo epätoivotummatkin. Lamohietakirsikka ja seppelvarpu jäävät kaivelemaan, ehkä hankin ne meillekin. :)
  Mun perennapenkit on hunningolla palattuani töihin, vaan ehtiihän niihin perehtyä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, ihanaa kun on kesä! Totta, nuo luonnokukat, jopa ne ei-niin-toivotut, ovat tosi kauniita! Meillä on etupiha aika haasteellinen kasveille, aurinko paistaa loivaan rinteeseen melkein koko päivän ja nuo lamohietakirsikka ja seppelvarpu ovat menestyneet loistavasti.
   Perannat taitaa kasvaa ihan itsekseen:)

   Poista
 2. Ihania kuvia, et vain tiedosta sitä, mutta kukkien kuvaaminenkin on jo hyvä alku kesämoodin päälle saamisessa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, kyllähän ne kukat kauniita ovat;)
   Olet ihan oikeassa, kuvaamisesta tuli heti kiva kesäfiilis ja kyllä se nyt jo pikkuhiljaa on löytynytkin. Kamala kesäflunssakin löytyi jostain, valitettavasti..

   Poista