torstai 13. kesäkuuta 2013

Ystävämme Hermanni

Onkos Hermanni ollut teillä kylässä koskaan?


 Me saimme alkukeväästä jo toisen Hermannimme. Tai siis Neiti sai.Äiti alkaa olla jo siinä iässä, ettei enää saa kiertokirjeitä eikä muitakaan kaverilahjoja.
Neidille niitä tulee sitäkin useammin.


Edellisestä Hermannin vierailusta on jo pari vuotta aikaa, silloin sille taisi käydä huonosti.

Tällä kertaa Neiti hoisi todella huolella Hermannia ja jakoi sen kavereille Hermanni oli jopa nii suosittu, että siitä oli tullut koulussa vähän riitaa, kuka sen saa.. Valmistuspäivänä Äiti oli työmatkalla ja tuli kotiin illalla pari tuntia myöhässä - kiitos VR:n ja peurojen - ja kakku leivottiin kymmenen jälkeen. Mutta tällä kertaa siis leivottiin.

Ja hyvää oli.
 
Vaikka rehellisyyden nimissä minua vähän ällötti koko kakku..
 Ideahan on sellainen,
että kirjeen mukana tulee osa antajan tekemästä taikinasta, "juuri",  
ja sitä juurta kasvatellaan ja ruokitaan huoneenlämmössä kymmenen päivää
ja sitten paistellaan.
Ja osa juurta matkaa taas eteenpäin vapaaehtoisille uhreille eikun siis kavereille.
6 kommenttia:

 1. Onpa erikoinen kiertojuttu! Muakin kyllä juuri ällöttäis. Kelle ihmeelle moinen mahtanut tulla mieleen aloittaa?!?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en erityisesti tykkää mistään kiertokirjehässäköistä jne., mutta tämä Hermanni on tosiaan kaikista epämääräisin keksintö! Olisi tosiaan mielenkiintoista kuulla, mitä tämän jutun aloittaja on miettinyt:)

   Poista
 2. Mulla on joskus vuosia vuosia sitten ollut Hermanni! En kyllä kohdellut sitä hyvin, enkä myöskään laittanut vahinkoa eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai se on teilläkin vieraillut;) Meillä eka malli ei myöskään pysynyt hengissä, eikä jatkanut matkaansa. Tästä tämänvuotisesta versiosta Neiti piti antaumuksella hyvän huolen ja huolehti myös, että vahinko lähti eteenpäin. Minun puolestani se olisi hyvin voinut kuollakin ;)

   Poista
 3. Oi, vieläkö noita liikkuu?! :D Meilläpäin nuo kakut kiersivät joskus 15 vuotta sitten. Eräälläkin henkilöllä taisi useampi kakku pyöriä riesoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä näitä ainakin täällä Turun seudulla näyttää tasaisin väliajoin liikkuvan. Itse en omasta lapsuudestani ihan samanlaista muista saaneeni, joku kakkujuttu kyllä oli, mutta vähän erilainen, se taisi olla jääkaapissa.

   Poista