torstai 19. kesäkuuta 2014

Juhannustaikoja

Täällä rauhoitutaan pikkuhiljaa viettämään juhannusta perinteiseen tapaan hyvässä seurassa, hyvän ruuan ja juoman siivittämänä. Tai ainakin niin hyvin, kuin tämä katras nyt osaa rauhoittua..

Neiti oli jo viime juhannuksena kuullut jostain vanhoista juhannustaioista ja hänellä oli vakaana aikomuksena kerätä seitsemän niityn kukkaa kimppuun ja laittaa ne tyynyn alle siinä toivossa, että juhannusyönä unessa vilahtaisi tuleva prinssi uljas ;)

 
Viime viikon lenkkikukat

Kukat kyllä kerättiin ja unessa oli kuulemma ollut joku tumma (??) poika, mutta taiasta meni kyllä vähän hohto, kun seuraavana aamuna todettiin, että kukkakimppu olikin illalla unohtunut tiskipöydälle, jossa kukat olivat yön aikana nuupahtaneet.

Ollaan alkukesän aikana poimittu lenkkimatkalta useamman kerran kauniita luonnonkukkia maljakkoon ja nyt Neiti muisti taas juhannustaiat ja nyt on vakaa aikomus kerätä jälleen kimppu ja tällä kertaa ihan oikeasti laittaa se sinne tyynyn alle. Katsotaan kuinka käy ja millaisia prinssejä tällä kertaa näkyy. Vähän tuntuu, että 11-veellä on alkanut muutenkin jutut välillä kavereiden kanssa sivuamaan poikia..:)

ONKO JOLLAIN MUULLA TIEDOSSA IHANIA JUHANNUSTAIKOJA ?
 
 
Tänä keväänä/kesänä on meillä pihalla ollut poikkeuksellisen paljon upeita kukkia ja ajattelinkin, että näin juhannuksen kunniaksi otan pari ajankohtaista kuvaa pihan kukkaloistosta. Juhannusruusuja meillä ei ole, ei kyllä muitakaan ruusuja edelleenkään, ja valitettavasti lähes kaikki muutkin kukat ovat jo ehtineet kukkia, ainoastaan etupihalla oleva rinneangervo on nyt täydessä kukkaloistossaan.

Jopa takapihalla oleva toinen angervo, joka on tuotu pikkuruisena pistokkaana omien vanhempieni pihasta ja jota olemme aina nimittäneet juhannusangervoksi (en tiedä mikä laji tämä nyt sitten on, kun sen nyt tarkistin googlesta.. onko jollain muulla tietoa?) ja joka kukkii aina juhannuksena tai jopa vähän sen jälkeen, on ehtinyt lakastua hyvän aikaa sitten.Etupihalla on ollut ensimmäisestä kesästä asti eli seitsemän vuotta rusokirsikka, johon iski ensimmäisenä vuonna joku merkillinen ötökkä joka söi kaikki lehdet ja luulimmekin, että koko puu kuoli. Päärunko ei seuraavana keväänä lähtenyt silmuamaan, mutta varresta tuli nopealla tahdilla uusia silmuja joista kasvoi oksia ja puusta tuli pensas. Koskaan ennen rusokirsikka ei ole kukkinut, mutta tänä vuonna saimme hetken nauttia upeista vaaleanpunaisista kukista ♥


 Myös raja-aidalla olevat pilvikirsikat kukkivat tänä vuonna mahtavin valkoisin kukin ♥


Sivupihalla kivikon seassa kasvava pikkutalviokin intoutui tänä keväänä kukkimaan ihanin pienin sinisin kukkasin.Lamohietakirsikka on jokakeväinen ahkera kukkija. Tälläkään kertaa se ei pettänyt.
Omenapuissakin oli upeat kukinnot ja omenoitakin näyttäisi taas tulevan paljon. Sikäli mikäli tämän viikon Tolu -myrkytykset ovat auttaneet, Instan puolella vilautin, mitä kamaluuksia löysin alkuviikosta omenapuiden lehtien seasta..
OIKEIN IHANAA, RAUHALLISTA
ja tietysti taianomaista
 JUHANNUSTA KAIKILLE!
 

8 kommenttia: