sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Vinkkejä Tanskaan?

Juhannukset on juhlittu ja taiat tehty. Nyt on vuorossa kuumeinen kesälomamatkan odotus ja suunnittelu. Meillä on tämän kesän koko perheen matkakohteena Tanska. Koko porukka on tarkoitus pakata autoon, auto laivaan ja Tukholmasta hurauttaa siltoja pitkin Tanskan puolelle, jossa meillä on vuokrattuna huvila viikoksi. 


Tanska on meille tuttu matkakohde, olemme siellä olleet pariin otteeseen autolla ja Köpiksessä vähän muutenkin. Nämä kuvat ovat tunnelmaan virittäytymistä edelliseltä reissulta vuodelta 2010.


Lapsille, tai ainakin Pikkuveljelle matkan pääkohde on tietysti Legoland ja sinne tottakai mennäänkin. Aleliput on Kellogg's -paketin kyljestä jo talvella otettu visusti talteen ;)

Meille aikuisille Köpis on tietysti ehdoton visiitin paikka. Siellä riittää aina nähtävää ja tehtävää.


Tivolissa olemme kahdella edellisellä kerralla olleet, joten sinne en usko, että tällä kertaa menemme, tai eihän sitä koskaan tiedä..


Ainakaan tähän hurjaan karuselliin en itse suostu menemään, sen verran hurjaa oli meno..
 
Neljässä vuodessa lapset ovat ehtineet kasvaa jo sen verran, että matkustaminen on nyt ihan erilaista, kuin viimeksi. Rattaita ei tarvita ja kaikki osaavat kertoa hyvissä ajoin (ainakin noin teoriassa) jos on joku hätä tai nälkä.

Nyt kaipailisinkin vinkkejä minne kannattaa mennä, mitä kannattaa tehdä, meillä on kuitenkin viikko aikaa ja Tanskassa välimatkat ovat lyhyitä.

Muiden reissukokemuksiakin Tanskasta mieluusti kuulisin!

 

6 kommenttia:

 1. Meidän pojat muistelevat vieläkin Legolandin ohella Randersin sademetsäkupolia eläimineen http://www.regnskoven.dk/ Jos pitää eläimistä, niin tuolla on mahdollisuus nähdä sellaista mitä näkee harvassa paikassa.

  Oma suosikkini oli Århusin Gamle by http://www.dengamleby.dk/

  Mukavaa matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos vinkistä, tuo kuulostaakin todella mielenkiintoiselta, pitääkin tutustua! Århusiin ollaan ajateltu mennä, joten vanha kaupunki pitää tsekata myös.

   Poista
 2. Legoland on kyllä hyvä paikka koko perheelle! Köpiksessä menee kanssa aikaa, siellä on mm.Disney Shop. Mahtavaa reissua teille! Saksaankin hurauttaisi helposti siitä Tanskasta ;)

  VastaaPoista
 3. Legoland on kyllä tosiaan hyvä koko perheelle, jopa tuo esiteini on edelleen innoissaan siitä. Ja köpikseen varataan ainakin yksi päivä, se on aina niin ihana ! Saksassa ollaan oltu sen verran monta kertaa, että se jätetään tällä kertaa väliin, mutta Tanskasta sinne hurauttaa tosiaan nopsasti.

  VastaaPoista
 4. Suosittelen Givskud Zoo -eläinpuistoa, joka sijaitsee 25 kilometrin päässä Billundista (ja Legolandista). Legolandin vieressä on Lalandia, eräänlainen kylpylä-/vesipuistomaailma. Jos sää sallii, kannattaa pysähtyä Fynin saarella heti Iso-Beltin sillan jälkeen olevalle hiekkarannalle. =)

  VastaaPoista
 5. Anonyymi - kiitos sinullekin hyvistä vinkeistä, uiminen on meidän lasten ehdottomia suosikkipuuhia!

  VastaaPoista