lauantai 28. helmikuuta 2015

Kevättä haistelemassa Kodin1:ssä

Hetken päästä on jo maaliskuu ja kevättä on kyllä jo ilmassa ainakin täällä etelässä. Linnut visertää aamuisin, lumi on jo melkein kadonnut ja pihalla pilkistelee jo hentoja vihreitä versoja. Ekat pajunkissatkin olen jo bongannut.


Vaikka olemmekin kotinurkissa väsymiseen asti nuohonneet, ensin lomalla ja sitten pikkupotilaan kanssa (Hän on onneksi jo kunnossa ja pääsin viikolla töihin. Todellakin PÄÄSIN:) Ohjelmatoimisto ei taida olla minun juttuni..), en ole kotona juurikaan vielä mitään kevättä vielä laittanut. Itseasiassa pari joulujuttuakin on vielä paikoilaan.. Olikin aivan ihanaa, kun pääsin keskiviikkona muiden ihanien Åblogilaisten kanssa haistelemaan sisustuksen kevättuulia Raision Kodin1 sisustusiltaan.


Meidät toivotettiin lämpimästi tervetulleiksi ja saimme alussa kattavan selvityksen niin Raision Kodin1 -tavaratalon huippuhienosta energiaasäästävästä tekniikasta kuin Annon malliston kehittämisestä, ajatuksista ja ideologiastakin.


Tavaratalonjohtaja Jarmo Ahlroos kertoi meille Kodin1 liikerakennuksesta, joka on pohjoismaiden ensimmäinen passiivienergialiikerakennus. Rakennus on mm. niin tiivis, ettei lämpöä pääse karkaamaan turhaan "harakoille" ja valaistussuunnittelussa on otettu energia-asiat hyvin huomioon. Valoja ei kaupassa turhaan pidetä päällä, vaan kaikissa tiloissa on liiketunnistimet ja valot himmenevät, mikäli liikettä ei ole. Minusta aika hienoa, että nykyaikana tekniikkaa osataan hyödyntää fiksusti!


K-ryhmän omasta merkistä, Annosta meille kertoi  Pia Lehtovuori ja Riija Huhta-Aho. Saimme kuulla teasereitä tulevista kevät- ja syysmallistoista, tulossa on vaikka mitä herkkuja.. Vilauksen tulevasta saimme nähdäkin, Kodin1:sen sisääntuloaulaan oli rakennettu ihana keväinen tuulahdus, upeita liinavaatteita ja ihania pieniä herkkuja.


Saimme kuulla myös Annon taustoista ja ideologiasta. Itselleni oli positiivinen yllätys, kuinka paljon työtä tuotemerkin takana tehdään, jotta mallistoista saadaan mahdollisimman aikaakestäviä, eettisesti valmistettuja ja ekologisia. Materiaaleissa suositaan luonnomateriaaleja ja kierrätysmateriaaleja, valmistajia pyritään etsimään mahdollisimman läheltä, tuotantoprosessiin kiinnitetään tarkasti huomiota ja esimerkiksi tuotteiden kuljetuspakkaminen pyritään tekemään mahdollisimman ekologisesti, turhien käärepapereiden käyttö on jo aikaa sitten jätetty pois. Osa tuotteista valmistetaan edelleen Suomessa 


 

Pääsimme kiertämään tavarataloa rauhassa Annon suunnittelijoiden ja Kodin1 tavaratalon ammattitaitoisten sisustusneuvojien kanssa. Kierros taisi olla aika monelle meistä aikamoista luksusta, kerrankin sai rauhassa katsella (ilman lapsia ja vielä kameran kanssa), kokeilla  (ilman pelkoa, että pieni käsi hajottaa jotain) ja fiilistellä (ilman kiirettä) kauniita tavaroita ja esillepanoja ja kuulla taustoja esillepanojen ja mallistojen tuotteista.  


Pientä ja vähän isompaakin sisustustavaraa löytyi pitkin tavarataloa ja somistuksissa kyllä silmä lepäsi. Oli ihana katsella rauhassa ja monta kiva juttua jäi korvan taakse itämään. Meidän meneillään oleva pieni remontti kun saadaan valmiiksi, on minulla nyt valmiiksi mietittynä jutut loppusilaukseen;)Kevät on aina sisustustyynyjen vaihtoaikaa ja illan aikana löytyi montakin potentiaalista uutta ihanuutta. Katsotaan, mitkä löytävät tiensä meille;)Astioita Kodin1 löytyy laaja valikoima ja pitkin liikettä löytyi myös ihania kattauksia, josta sai omaankin kotiin kivoja ideoita.
Liinavaatteita Kodin1:stä löytyy myös valtava valikoima joka lähtöön, makuun ja väriin.
 

Pitkän työpäivän jälkeen mallisängyt olivat melkein luvattoman houkuttelevia;)


 Meillä olisi tarvetta uusille lakanoille ja luulenpa, että meille, ja keskustelujen perusteella jonnekin muuallekin, tulee kevääksi uudet ihanat Annon pellavavuodevaatteeet. Väriä en ole vielä päättänyt..


Inspiroiva ilta päättyi herkulliseen iltapalaan Kodin1 rakennuksessa sijaitsevassa Naantalin Aurinkoisessa. Siitä oli mukana jatkaa kotiin reppu täynnä keväistä inspiraatiota.

Lämmin kiitos
ihanasta ja todellakin inspiroivasta illasta
Kodin1 väellä
ja tietysti ihanalle Teijalle,
joka meille illan järjestit.
Ja tietysti  iso kiitos kaikille muille mukana olleille,
teitä on aina niin ihana tavata!

10 kommenttia:

 1. Kiva tilaisuus! Ja mukavia kuvia, kaikkea kivaa esillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä superkiva ilta, Kodin1:ssä on vaikka mitä ihanaa <3

   Poista
 2. Kiitos kivasta seurasta! Ilta oli tosiaankin inspiroiva ja mielenkiintoinen. Minullekin jäi monta juttua mieleen ja pellavalakanoista en taida päästä enää yli, vaan ne täytyy käydä hakemassa vihdoin ja viimein kotiin. Kivaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ihanasta seurasta jälleen! Ilta oli superkiva ja todellakin inspiroiva. Pellavalakanat ovat myös täällä ihan must -juttu, väriä en vaan osaa päättää;) Mukavaa alkanutta viikkoa sinne!

   Poista
 3. Kiitos seurasta - ja totta tosiaan, oli kiva kerrankin rauhassa katsella ja ihastella kauniita tavaroita ja esillepanoja!
  Myös minulle tuli ostoslistalle muutama juttu sieltä - mutta vasta ekopaaston jälkeen;)
  Kivaa viikonlopun jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinullekin Lady seurasta, oli mukava, kun pääsit pitkästä aikaa mukaan! Tsemppiä sinulle ekopaastoon, hyvä puoli siinä on se, että ehdit rauhassa suunnitella kivan ostoslistan;) Mukavaa alkanutta viikkoa sinne!

   Poista
 4. Ihana tapahtuma teillä.
  Itsekin havaitsin viikolla Kodin1.ssä että voisin viedä puoli kauppaa mukanani kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä tosi ihana ilta! Minulla vähän sama, käyn siellä kyllä säännöllisesti mutta aina vähän kiireessä tai lasten kanssa, enkä ole pitkään aikaan ehtinyt kunnolla tutustua valikoimaan, ja sehän on aivan mieletön!

   Poista
 5. Ihanan raikkaita ja mielenkiintoisia kuvia. Pellavalakanoita suosittelen kyllä ehdottomasti. Meillä on kahdet, emmekä muissa enää halua nukkuakaan (toiset ovat Annon, toiset By Pia's in).

  Tosi kiva ilta oli kyllä. Odotan innolla lisää niitä teidän kanssanne! Mukavaa viikkoa sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. voi kiitos Anniina <3 Pellavalakanat meiltä löytyy jo yhdet ja tykkään niistä hurjasti ja uudet kyllä haluan:) Niissä on ihana nukkua, oli kesä tai talvi.
   Ilta oli tosi ihana ja oli mukava tavata sinutkin, innolla täälläkin odotetaan jo seuraavaa tapaamista! Mukavaa alkanutta viikkoa myös sinulle!

   Poista