keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Kestosuosikki

TRAMPOLIINI.

Meidän jokakesäinen kestosuosikki. Joidenkin mielestä kamala hirvitys ok, olen samaa mieltä ulkonäöstä, mutta meidän perheessä ihan ehdoton suosikki niin lapsilla levottomia ikiliikkujia kaikki kolme, kuin aikuisillakin vaikka tosin vähemmän hypitään, meille lähinnä lastehoitajan apulainen..

Ekan trampoliini hankittiin pihalle viisi vuotta sitten, ennenkuin oltiin edes muutettu. Ekan kesän tramppa oli etupihalla takapiha oli pelkkä iso kaivanto. Seuraavana kesänä se kasattiin takapihalle ja siellä sen paikka minusta on, poissa katseilta ja sopivasti keittiön ikkunan alla.

Viime kesän lopulla tramppa hajosi, yksi runkopukista petti, onneksi kukaan ei loukkaantunut. Uusi tramppa ostettiin keväällä ja sen oli tarkoitus olla samankokoinen, jotta mahtuu omalle paikalleen takapihalle. Jättitrampoliinin mitat olivat kuitenkin hieman kasvaneet viidessä vuodessa tai sellaisen selityksen sain. Pieni epäilys kuitenkin on, että ostajat  saattoivat haluta vähän isomman trampan..äiti ei ollut trampanostoretkellä mukana, eikä edes paikalla kun härveliä kasattiin...
ja tästä johtuen trampoliinille oli pakko keksiä uusi paikka. Vahtoehto B leikkimökin takapiha ei myöskään ollut sopiva ja ainoaksi paikaksi, jossa on 4,3m tasainen tila on luonnollisesti äidin ehdoton ykköstoive, etupiha. Onpa nyt mukava sanoa kaikille vieraille, että me asutaan siinä harmaassa talossa, jossa on etupihalla se kaunis tramppa:) Helppo ainakin löytää perille..

 No siinä se nyt nököttää, paraatipaikalla.
Paraatipaikalle se ehkä kuuluukin, kyllä se niin suosittu kapistus on, ihan jatkuvassa käytössä satoi tai paistoi. Pikkuveli aloittaa yleensä pomppimisen aamulla lehdenhakureissulla ja Isoveli pomppii vielä viimeiset pomput Simpsonien jälkeen.Tulee kuulemma paremmin uni, kun saa vähän purkaa energiaa.

Isommilta sujuu voltit etu- ja takaperin, Pikkuvelikin osaa jo kuperkeikan,
peppuplätsistä puhumattakaan.


Säännöt meillä on kaikille ihan selvät,
joskaan kovin tiukkapipoisia sääntöjä meillä ei ole.
Koskaan ei ole mitään onnettomjuuksia, ei isoja, eikä pieniä trampalla sattunut.

Turvaverkko laitetaan aina kiinni.
Kukaan ei hypi, silloin kun joku on menossa tai tulossa.
Mieluiten hypitään yksin, mutta jos kaksistaan tai kolmistaan,
pitää isompien tai voimakkaampien huolehtia pienemmistä.
Voltteja tai muita temppuja ei saa tehdä, jos on muita hyppijöitä.
Ylimääräistä tavaraa ei trampalle tuoda,
kepit yms. on ehdottomasti kiellettyjä, pehmoeläimet ja pallo vähän sallitumpia.
Tämän kanssa on varsinkin Pikkuveljen kanssa pienoista kädenvääntöä ollut
(kuvissa herralla on mukanaan vanha tietokoneen hiiri, tramppaimuri. Pitäähän trampan siisti olla...Kuvauksen jälkeen se kuitenkin sai häädön)


Ainoaksi ongelmaksi meillä on muodostunut se,
 että trampoliineja on ehdottomasti liian vähän,
kaikki kolme haluaisivat tehdä niitä temppuja ja hurjia hyppyjä
ja niitä ei muiden läsnäollessa tehdä.

Usein varsinkin Isoveli koittaa livahtaa puoliksi salaa trampalle
ja huikkaa ovensuusta perään, 
Mä menen You know where..
ja toivoo, ettei kukaan tule perässä.


Arvatkaapas kuka ilmoitti viikonloppuna
Äiti, mä meen juunouveer,
ja lähti trampalle..

Kyllä siellä hyppiessä hiki tulee.


HYPITÄÄNKÖ TEILLÄ?

6 kommenttia:

 1. Hypitään ja paljon :)
  Myös pienessä sateessa, jos äiti antaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistankin postauksesi teidän trampoliinista:)
   Meillä suurin huvi on tänä kesänä ollut sateella juurikin sateella hyppiminen ja jos ei ole satanut, illalla on pitänyt suihkuttaa porukkaa puutarhaletkulla:)

   Poista
 2. siinähän se nököttää, meidän etuoven vieressä. tän hetken innokkain hyppijä on varmaan tuo 1v taapero :D juoksee siellä päättömästi päin verkkoja ja potkii palloa, joka ei voi karata. ja isoinhan se meilläkin, mutta on se kiva ;) on sitä joinain aamuyön hämytunteina testanneet yövieraat, baarista kotiutujat, sen alla on aikuistekin pitäneet sadetta.. x)
  kokoaika joku siellä pomppii, ja omien lisäksi oli tänään 2 lainalastakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläkin on paraatipaikalla;)
   Kyllä meilläkin tuo nuorin taitaa olla tämän kesän ehdottooasti ahkerin hyppijä. Vaikka kyllä se meilläkin on ihan jatkuvassa käytössä.
   Pikkuveli heräsi vähän myöhään hyppimiselle, pelkäsi tramppaa parivuotiaaksi asti, siitä kun näkee hieman läpi maahan.

   Poista
 3. meillä taas (huoh jo nyt..) pitää pienimmän tehdä samoja juttuja mitä isotkin, sillä se sinne trampalle varmaan meni.. ja keinumaan pitää päästä samaan aikaan, ja ylipäätänsä ulos, suihkuun, ruokapöytään. mutta ehkä tää myös opettaa sitten mallia miten ollaan ruokapöydässä, pukemiseen sun muuhun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kyllä meillä on ihan sama juttu, pikkuveli tekee nykyään kaiken isojen perässä, ja komentaa vielä isompia siihen päälle:) Ja meillä taitaa se pienin olla välillä se mallikelpoisin, joten aina se sojen matkiminen ei ole ihan hyvästä..

   Poista