torstai 26. heinäkuuta 2012

Löytöjä

Tänä kesänä on täällä, kuten ilmeisesti vähän muuallakin, päässyt oikein urakalla tekemään niitä sadepäivän juttuja,  kaappien siivoamista, laatikoiden siivoamista, vaatehuoneen siivoamista, siivoamista, siivoamista, siivoamista... Vaikka olisi paljon mukavampaa olla siivoamisen sijaan esimerkiksi rannalla, on hommasta kuitenkin hyötyäkin. On kiva aloittaa syksy siisteissä nurkissa.

Olen löytänyt vaatehuoneen perukoilta yllättäviä pussukoita ja nyssyköitä, kukakohan niitä sinne sulloo?? Olen aiemminkin myöntänyt jo olevani hamsteri, mutta taas olen päässyt yllättämään itsenikin. Löytyi pussillinen Pikkuveljen pieniä sukkahousuja ja sukkia. Luulin jo aikoja sitten antaneeni ne kaverin lapselle. Tarkistin asian ja olen antanut tosiaan pussillisen niitä, mistä tämä toinen on tullut..? Kaverin lapsi oli niistä jo kasvanut ohi, joten näpyttelin niistä osan huutikseen. Iso kassillinen sukkia lähti Pelastusarmeijalle, kun en jaksanut niitä enää huutikseen laittaa. Mihin te hävitätte pieneksi jääneet sukat?  

Toinen yllätyspussi sisälsi Neidille täksi kesäksi jemmaan ostettuja Gymboreen paitoja. Kaikki liian pieniä..
ja taas päätin olla ostamatta MITÄÄN jemmaan.

Olisiko täällä jollain kiinnostusta GYMBOREEn paidoille?

*EDIT* kakkupaita, sydänpaita ja kauluksellinen sydänpaita myyty, muut vielä vapaana.

Kaikki siis uusia, lappuineen päivineen ja kaikissa koko 7 eli 122-130cm.
Voisin myydä ne hintaan 9e kappale (sisältää postikulut).
 Jos jotakuta kiinnostaa, laittakaa sähköpostia sivupalkin osoitteeseen.


OLENKO AINUT, JOKA UNOHTELEE NOITA JEMMAVARASTOJA..?


18 kommenttia:

 1. Juu minä olen kerran unohtanut PAHVILAATIKOLLISEN jemmoja! Sen jälkeen en ole ostellut kovin paljoa jemmaan. Sitä paitsi vaatemakukin oli jo siinä välissä ehtinyt muuttua :/

  Nättejä paitoja, varmaan ostaja löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, pahvilaatikollinen kuulostaa jo aika paljolta!! Minä olen sellainen pussukoiden ja nyssyköiden keräilijä, mutta ehkä pahvilaatikot huomaisin:) Olen myös nyt huomannut tuon saman, maku ehtii muuttumaan moneen kertaan, joten jemmaanostaminen ei välttämättä ole paras vaihtoehto siksikään.

   Poista
 2. Olen mäkin joskus joidenkin kenkien olemassa olen päässyt unohtamaan. Vaate jemmat on läpinäkyvissä laatikoissa, jonka reunassa vielä lukee mitä sisältää joten heikosti menisi jos ne unohtuisi.

  Meillä sukkikset ja sukat menee ihan roskiin... tai sitten viimeisen pesun jälkeen siirtyy siivoiskaappiin (paitsi että siivuskaappi on nykyisin valloitettu neidin käyttöön ;) ) mutta joka tapauksessa jos ne ei mene roskiin käytän niitä kun esim pesen vessan pönttön takaa yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenkien kanssa minulla on aika hyvä systeemi, meillä on kaikkien kengät laatikoissa (nimikoiduissa) portaiden alla olevassa komerossa. Pitäisi todellakin laittaa nuo jemmavaatteet myös johonkin laatikoihin, tuo läpinäkyvä olisi loistava, pitääkin mennä heti Ikeaan..Kiitos ideasta!
   Meillä noita sukkia ja sukkiksia on sen verran, etten ihan kaikkia raaski roskiin heittää, kun osa vielä ihan siistejä ja käyttökelpoisia. Ja siivoamiseenkin mulla on ihan omat mikrokuiturätit, joka paikalle oman väriset..:)

   Poista
 3. Mä laitan isotkin vaatteet yleensä sinne vaatekaappiin pinon alimmaksi, koska jos jemmaisin ne jonnekin muualle, niin siinä kävis justiinsa tuolleen ;D Enemmän mulla käy sellaista, että ostelen uusia juttuja uuteen kauteen, ja sitten kun puran niitä vanhoja esille, niin huomaan, että täällähän olikin jo yhtä ja toista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo onkin paras tapa pysyä jemmoissa ajan tasalla, laittaa ne suoraan kaappiin. Meillä on kuitenkin ongelma se, että kaapit ovat liian pienet siihen (vaatetta ei ole liikaa..) Tavoitteena olisi todellakin tuo, säästyisi tällaisilta yllätyksiltä..

   Poista
 4. Minä pistän huonot roskiin, "puolihuonot" keräykseen ja siistit myyn samalla kun myyn kirpparilla jotain muutakin. Inhoan virttyneitä, nukkaantuneita sukkia (itse en juurikaan sukkia käytä). Noita sukkia sitten kertyy kun tykkään myös pukea sävy sävyyn.

  Meillä on toinen vaatehuoneista (jonka pitäisi olla siis minun) enimmäkseen lastenvaatteille ja erilaiselle laatikkotavaralle pyhitetty.

  Lapsilla, kuten aikuisillakin on molemmilla omat kaapit kauden vaatteille ja tuolla toisessa vaatehuoneessa on tangolla minun vaatteitani ja osa lasten jemmavarastoista tai ei kuluvan kauden vaatteita.

  Hyllyt on varattu pahvisille siisteille laatikoille, joissa on joulukoristeet, pääsiäiskoristeet ym. laatikoissa säilytettävää (ei vaatteita) ja lattialla on iso pino läpinäkyviä muovilaatikoita, joissa lasten jemmavaatteet tai ei kuluvan kauden vaatteet.

  Pari laatikkoa on myös huutiksessa olevien vaatteiden varastona, osa hengareissa.

  Noissa läpinäkyvissä laatikoissa on se etu, että löytää pian mitä missäkin on kun voi jo päältä nähdä sisällön, vaikkakin pojan ja tytön vaateet onkin koottain eri laatikoissa kumpaisenkin.

  Minä kumma kyllä muistan vaatteet aika tarkkaan, vaikka niitä kahdella lapsella aika paljon onkin, joskus jopa hinnatkin ostopaikkoineen (en tietysti aina) ja sitä mies ihmettelee. Heikkouksena vain on, että koot muistan väärin ja niinpä nytkin on tytölle kaksi 92 cm talvihaalaria odottamassa kun toisen muistin kooksi 98, mutta olikin 92 cm. Meillä hänelle riittäisi ihan hyvin yksi kunnon talvihaalari.

  Ehkä noiden hintojen muistaminen johtuu siitä, että kun rahaa minulla ei määrättömästi ole tuhlata niin muistaa hyvät löydöt ja puolestaan kalliissa tuotteessa sen suolaisen hinnan : D

  Poika ei saa rikki koskaan vaateitaan ja on muutenkin siisti, mutta tytölle täytyy vaihtaa vaatteita kaksi jopa kolme kertaa päivässä, vaikka varoisi kuinka. Hän on vaan niin nautinnollinen ruokailija : )

  En säilytä vaatteita kauaa likaisena, mutta on kiva kun voi vaihtaa erilaisia niin mikään ei ennätä nukkavieruksi.

  Aika ajoin on pakko järjestellä vaatteita juuri noiden kokojen vuoksi sillä niihinkään ei aina ole luottaminen, vaihtelevat niin paljon. Pölyähän noihin laatikoihin ei pääse kun ovat tiukasti kansilla kiinni ja kuinka kiva onkaan nostaa ne kauden vaihtuessa laatikko kerrallaan terassille tuuletettavaksi. Ihanne olisi, jos tankotilaa olisi paljon, mutta laatikotkin toimivat hyvin.

  Hannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla periaatteella olen koittanut myös toimia, mutta viimeksi kirppiksellä ei sukkia eikä sukkiksia liikkunut ollenkaan (eipä paljon kyllä muutakaan..), joten en jaksa enää sinnekään niitä viedä. Meillä on vähän sama, kauden vaatteet on lapsilla omissa kaapeissa ja jemmat vaatehuoneessa, mutta ne kyllä ei kovinkaan hyvässä järjestyksessä, pitää kyllä organisoida ne paremmin ja ostaa noita laatikoita! Minäkin muistan vaatteista tarkkaan hinnan ja ostopaikan, mutta vaan, kun näen sen;) (oliskohan alkavaa dementiaa..). Ja koot unohdan myös..
   Meillä kaikki kolme saavat vaatteensa rikki ja likaiseksi, huoh..ja pesukone meilläkin pyörii ahkerasti.
   Mutta laatikoita minun on kyllä saatava!

   Poista
 5. Voi anteeksi kun tuli (taas) kamalan pitkä kommentti, anteeksi paheeni : ~.

  Hannele

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpsis, turhaan anteeksi pyytelet, kommentit ovat blogin suola ja sinulla on kunnon asiaa!!

   Poista
 6. Minä vien päiväkoti-ikäisten vanhat sukat töihin (olen siis lastentarhanopettaja)Samoin kaiken muunkin mikä ei mene kirpparilla. Yllättävän monelta lapselta puuttuu varavaatteita, ja nämä joutavat siihen käyttöön. Ja ei harmita vaikka eivät löydä koskaan takaisin päiväkodille.

  eli päiväkoti-ikäisiltä kannattaa kysyä ottavatko varavaatteiksi päiväkotiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella loistava idea, toivottavasti moni ottaa vinkistä vaarin!! Olen vienyt meidän päiväkotiin säännöllisesti meidän pieniä ja siellä alkaa olla kuulemma varastot vähäksi aikaa täynnä:)

   Poista
 7. Alkoi vähän ahdistaa muiden järjestelmällisyys. :D
  Itse asiassa muista tosi tarkkaan jemmassa olevat, käyttöön tulevat vaatteet. Jemmat eivät ole isot ja nytkin odotan kärsimättömästi Johanneksen kasvua seuraavaan kokoon. :D
  Ne vaatteet taas, jotka olen siivonnut pois kirppikselle menoa varten unohdan nopeasti, koska niitä ei enää tarvita!
  Ne, jotka eivät mene kaupan, annan mll-tapahtumassa lahjoitukseen tai vien neuvolan kierrätyslaatikkoon. Pitäis jaksaa kuvailla vaatteita fb- kirppiksille... Tuli taas mieleen.
  Seuraavan koon vaatteet ovat minullakin sopivien vaatteiden alla tai lähellä kaapissa. Just kävin läpi 74 ja 80 cm läpi jo toivoa odottamaan. Hui! Isommat ovat molemmat kahden koon välissä joten odotan kesäistä kasvupyrähdystä, joka selkeyttäisi tilanteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Aika järjestelmällistä porukkaa täällä tosiaan näyttää olevan! Mä unohdan nuo jemmat, koska laitan niitä mukamas hyviin paikkoihin pois tieltä, nuo kiertoon lähtevät taas jätän tarkoituksella aina vaatehuoneen yhdelle hyllylle, jotta muistaisin ne..ehkä pitäisi tehdäkin seuraavaksi juuri toisin päin:)
   Nuo fb-kirppikset on mulle ihan viereita, pitäisi varmaan koittaa tutustua, olisko vinkkejä, miten ne löytää..?

   Poista
  2. No usein on paikallisia ryhmiä ja lisäksi on Metsola kirppis, muksujen merkkituotekirppis, popin vaatteille parikin eri ryhmää... Lindex ja hm ryhmät jne. Hae noilla hakusanoilla ja laita ryhmäänliittymis pyyntö niihin!

   Poista
  3. Kiitos tiedoista, koitankin löytää noita ja perehtyä tarkemmin:)

   Poista
 8. mulla on kahdenlaisia jemmavarastoja ;) Nuorimmalle on säästetty (ja ostettu) laatikoittain, eli 74/80, 86/92.. Muovisia, kannellisia laatikoita ja viikattuja vaatteita-jossei jemmat mene oman koon laatikkoon, sitten niitä on liikaa. En kuitenkaan halua ihan kaikki isosiskon vanhoja käyttöön, on se kivempaa ostaa uusiakin ;)

  Isosiskon ja isoveljen jemmat on säälittävän pienet, kummallakin on pienempi kannellinen muovilaatikko jossa on max 2 kokoa liian isoja.
  Ulkovaatteet, asusteet ja kengät ei toki oo näissä mukana.
  Toimii! Opin tän vasta kolmosen kohdalla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikkosysteemi kuulostaa kyllä loistavalta, sain jo jopa aikaiseksi ostaa laatikot, vielä kun jaksasin lajiella kaikki niihin:) Ja tuo on myös loistavaa, yksi laatikko per koko maksimi, mun todellakin pitäisi ottaa oppia tuosta!! Olen huomannut saman, kaikille on kiva ostaa myös sitä uutta, vaikka vanhaakin olisi odottamassa, joten ihan turhaa niitä kaikkia on jemmata. Maku ehtii nopsaan muuttumaan:)
   Mun varmaan pitää hankkia se neljäs, jotta opin:)

   Poista