tiistai 3. heinäkuuta 2012

Kohta se koulu taas alkaa ;)

No onneksi ei ihan vielä sentään lomat ole loppumassa, vaikka puoliväli koulukaisilla jo häämöttääkin uhkaavasti..
Me kyllä vähän mietittiin jo juhannuksena kouluasioita. 
Tai reppuasioita, mutta koulujuttuhan sekin on.
Ja kyllä ne koulunalku-mainokset kohta taa tulee postiluukusta muistuttamaan tästä loman rajallisuudesta..

Juhannusreissuun kaikki lapset pakkasivat omat tavaransa, kirjat, lelut, pelit ym. tietysti reppuihinsa.
Mökillä, kun lasten tavaroita järjestelin toisin sanoen siirtelin pois jaloista.., totesin, että isoille lapsille tarvitaan uudet reput syksyksi kouluun.

Isoveljelle ostettiin urheilukaupasta reppu viime syksynä, mutta vitosen kirjat ovat vissiin niin raskaita kantaa, että aika kamalaan kuntoon reppu oli mennyt.

Neidille ei viime vuonna uutta reppua ostettu, vaan hän meni toista vuotta vaaleanpunaisessa Hello Kitty -unelmassaan. Eikä Hello Kitty ole enää suosikkilistalla..
Keväällä hän tosin osti itse, omilla lahjarahoillaan Marimekon olkalaukun, mutta sitä olen antanut käyttää koulussa vain ajoittain.

Minusta alakoululaiselle paras kassi on ehdottomasti reppu.
Meillä se on ehdoton valinta jo ihan siksi, että lapset pyöräilevät syksyllä ja keväällä reilun kolmen kilometrin matkan.
Olkalaukku ei oikein fillarin kanssa vielä lapsella toimi
(testattu on, ilman äidin lupaa luonnollisesti, saldona rikkinäisiä vaatteita ja paljon asfaltti-ihottumaa, onneksi ei pahempaa).
Repussa koulukirjojen paino jakautuu tasaisemmin ja muistan jo joskus omassa lapsuudessani puhutun siitä, kuinka hyvä reppu tukee ryhtiä ja huonolla repulla tai olkalaukulla voi kasvavaan selkään saada aikaan vahinkoa.

Ollaan lasten kanssa tässä vuosian varrella testailtu monenmoisia reppuja ja tiettyjä ominaisuuksia olen oppinut katsomaan aina reppukaupoilla.

Materiaalin pitää olla kestävää ja vedenpitävää. Koulupäiviä on vuodessa aika monta ja aika usein ainakin täällä sataa:)
Ja heijastimet pitää olla kunnolliset, aamulla on sitten taas syksyllä pimeää.

Samoin vetoketjujen tulee olla kestävät. Vetoketjun, joka sulkee repun, on hyvä olla kaksisuuntainen, silloin ei aina tarvitse avata koko reppua ja todennäköisemmin kaikki tavarat säilyvät kotiin tai kouluun saakka. Tarrakiinnityksistä meillä ei ole kovin hyviä kokemuksia, ne eivät tunnu kestävän napakoina meidän lasten käyttöä..

Repussa olisi hyvä myös meidän kokemuksen mukaan olla erillisiä taskuja ja lokeroita, jotta tavarat pysyvät järjestyksessä, löydyksissä ja siistinä.
Liikaa niitä ei kuitenkaan saisi olla, sitten tavarat tuppaavat ainakin meillä katoamaan niihin taskuihin:)

Superhyvä keksintö on myös erillinen lenkki tai paikka avaimelle sekä kännykkätasku. Meillä kummankaan repuissa ei tänä vuonna niitä ollut ja varsinkin Neidilllä olemmat ovat olleet tasaisen varmasti hukassa..

Erittäin hyvä keksintö on myös reppuun kiinnitettävä ja irroitettava jumppakassi. Isoveljellä on parissa repussa sellainen ollut ja on toiminut loistavasti. Nyt kun ei ole ollut, on välillä aika fakiiri oltava, että kaikki kirjat ja tavarat saa yhteen reppuun järkevästi mahtumaan. Ja aamulla se vielä onnistuu, kun esim. pyyhe on kuiva ja siististi viikattu, mutta iltapäivällä se onkin jo vähän haastellisempaa..

Olkaimet pitää olla minun ja meidän lapsien mielestä leveät ja pehmeät ja niissä pitää olla hyvät ja helppokäyttöiset säätöominaisuudet.
Isoveljen yhdessä repussa oli kyllä säätövaraa, mutta systeemi oli niin hankala, ettei lapsi sitä itse saanut säädettyä. Se reppu lensikin useaan otteeseen nurkkaan iltapäivällä kotona, kun aamulla täysi reppu oli tyhjentynyt koulussa ja tyhjä reppu oli roikkunut ikävästi satulassa kiinni. 

Neiti on kapea ja kapeaharteinen ja hänellä on todettu hyödylliseksi repussa olkaimien väliin rinnuksille kiinnitettävä lisäkiristys. Auttaa hyvin olkaimia pysymään paikoillaan harteilla varsinkin liukkaiden takkien kanssa.   

Olenkin sitä mieltä, että reppua kannatta kokeilla selkään ennen ostopäätöstä, jotta tietää edes vähän, sopiiko se ollenkaan kantajalleen ja saako säädöillä sen toimimaan.

Nämä ovat siis niitä asioita, mihin äiti kiinnittää reppukaupoilla huomiota,
lapset saavat sitten päättää, mikä on coolein tai ihquin:)

Vielä ei olla reppukaupoille asti päästy, mutta hieman ehdin netissä selata tarjontaa.

Ticketin nettisivuilta löytyi äidin mielestä kivan näköisiä reppuja, joissa näytti ominaisuudet olevan kunnossa. Yllättäen näitä ei ihan kokonaan tyrmätty ja tuo viimeinen oli jopa kuulemma magee. Katsotaa syksyn tullen, millaiseen ratkaisuun pädyttiin:)

Ticketin omassa nettikaupassa on muuten tosi hyvät aletkin, joten ehkä meille tulee yksi reppu ihan siinä sivussa..Neidille pilkkuja?


Pojille samaa kuosia ?
Oikeanpuoleinen kerho/tarhareppu.


Tämä kelpaisi Isoveljelle.
Joko muilla on reppuasiat mielessä?
Millaisia reppuja teidän lapsillanne on ja mihin kiinnitätte huomiota reppuostoksilla?

15 kommenttia:

 1. Ei ole kyllä reppuasiat käväisseetkään mielessä :D Ja luulisin että mennään vanhoilla - pitää toki jossain vaiheessa ne vielä katsastaa. Esikoisella on ollut varmaan jo 3 vuotta Puman reppu, joka on kestänyt hyvin. Ekaluokalla hällä oli joku hahmo-reppu, joka kului puhki jo puolessa vuodessa (ja ekaluokan kirjoilla, mieti!). Pinkin marketti-reppu taitaa olla kunnossa vuoden käytön jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei mekään ihan vielä reppukaupoilla ollaan, kunhan vähän pohdittiin näitikin juttuja:) Meidän Isoveljen yhden kauden kestänyt oli juuri Puman reppu, se kappale ei ainakaan ollut kovin laadukas:(

   Poista
 2. Ei muuta kuin, että teillä on loman puoliväli, kun aloitatte niin aikaisin ;D!!!
  Joillain täällä loma vastaa alkaa :)
  Pikku-tytöillä on Kånkenit, mutta niihin ei kyllä koulukirjat mahtuis :)
  Mukavaa lomat jatkoa :D!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pilkkureppu on mun suosikki :)

   Poista
  2. Juu, eikös se niin mene, että kun aloittaa aikaisin, voi myös lomailla vähän pidempään;) Ja hei, alkavat lomat on paljon mukavampia, kuin jo pidetyt!
   Kånkenit on aika ihania, mulla on itsellä joskus ysärillä ollut sellainen;)
   Pilkkureppu on minunkin suosikki, ehkä ei kuitenkaan Neidin..
   Mukavaa alkavaa lomaa!

   Poista
 3. Reput on ihania!:) Tuo Ticketin pilkkureppu on ihana, harmi ettei ole ketään jolle voisi tuollaista ostaa.:) Meille riittää vielä pieni kerhoreppu, mutta sitä kyllä käytetään ahkerasti aina kun lähdetään johonkin ja pakkaan pojan omat tavarat aina sinne.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reput on kivoja ja nykyään löytyy vaikka kuinka ihania malleja! Pilkkureppu on ihana minustakin, voi olla, että ei kuitenkaan meilläkään ole enää käyttäjää:(
   Meillä pikkuveli myös tykkää pakkailla omaa pientä reppuaan.

   Poista
 4. Toi pilkkureppu on munkin suosikki :). Samoihin ominaisuuksiin kiinnitän minäkin huomiota. Olkaimien pitää ehdottomasti olla leveät ja pehmeät ja se lisäkiristys etenkin pienemmillä on tarpeen.

  Tänä vuonna meillä mennään pitkälti viimevuotisilla repuilla. Ainoastaan tyttö saa uuden repun aloittaessaan koulun. Esikoiselle ostettiin viime vuonna DC:n reppu ulkomailta ja se on kestänyt tosi hyvin. On edelleen kuin uusi. Kuosikin miellyttää edelleen, joten se ajaa vielä asiansa. Kuopuksen kerhoreppukin on vielä hyväkuntoinen, vaikkakin ehkä aavistuksen liian pieni, mutta saa kuitenkin kelvata :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilkkureppu on kyllä ihana!
   Teillähän on sitten hyvin reppuasiat tulevalle syksylle!

   Poista
 5. Tuo pilkkureppu on ihana! Meillä neidillä meni ekaluokalla KOLME reppua. Yksi ihan market reppu ja kaksi puman reppua. Tässä viimeisessäkin näkyy käytönjälkiä:( Tuo ticket olisi kyllä vaihtoehto! Pojilla on päiväkodin aloitus ensivuoden maaliskuussa. Heille on timberlandin ja Hilfigerin reput.Saa nähdä, kuinka pian keskimmäinen saa sitten omansa kauheaan kuntoon.

  T.Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilkut miellyttää aina;) Oho, kolme reppua..mä kun luulin, että meidän Isoveli on kova suohkaamaan tavaroitaan..:) Puman reppu meilläkin oli tuo hajonnut, ei taida niissä kaikissa olla sitten ihan laatu kunnossa!

   Poista
 6. Tästä tuli ihan reppuhimo! :D ENää pari vuotta ni saa meidänkin neidille koulureppua ostaa. :) Mihin se aika meneekän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Hei, ei kivoja reppuja koulun asti tarvitse odotella, nykyään on kerhoreppujakin jo ihan mahtavia!!

   Poista
 7. Mä ostin tytöille Pikkuväen ennakkoalesta Ticketin reput. Isoin reppu on ainakin 6v:lle aika iso. Ticketin omilta sivuilta sitten huomaisin, että niitä löytyy eri kokoja ja pikkusiskon ikäisille oli suositeltu keskimmäistä kokoa. Tytöt ovat kuitenkin käyttäneet uusia reppujaan ahkerasti kesäreissuilla ja hyvin ovat toimineet. Niissä on paljon hyviä oivalluksia mm lämpöeristetty etutasku ja mukana tuli eväsrasia ja juomapullo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo Ticketin reput vaikutti ainakin nettisivujen mukaan tosi hyvilta ja monipuolisilta, joten ehdottomasti koitamme käydä testaamasa livenä sellaiset. Niitä oli tosiaan eri kokoja, mahtaisikohan se isoin olla sopiva meidän neidille, vai mitä luulet?

   Poista