torstai 2. elokuuta 2012

Arkivaatteita ameriikasta

Edellisen postauksen löytöjen innoittamana piipahdin pitkästä aikaa Gymboreen, Crazy8 ja Janie& Jackin sivuilla kurkkimassa, josko syysmallistoja olisi alkanut jo tulla. Aika kesäiseltä vielä näytti, vasta osa syksyn mallistoista saapunut. Kaikilla merkeillä näytti myös olevan loppualet vielä meneillään.
Meille on monta vuotta tullut sisarusmerkkien mallistoista juttuja vähintään kerran kaudessa paketillinen. Eniten paketteja on tullut Gymboreelta.
Eniten sieltä on tullut t-paitoja ja trikoopaitoja kaikille kolmelle arkeen. Gymboreen mallistot ovat yleensä värikkäitä ja aiheet lapsellisia. Kuvat trikoopaidoissa ovat yleensä kirjailtu tai applikoitu ja niissä on ihania yksityiskohtia, timanttejä, nappeja yms. Tytöille löytyy aina mallistosta myös matsaavat sukkikset, pinnit, ponnarit ja korut:)

Kuvat lainattu täältä


Isoveljelle on Gymboreelta tullut todella paljon housuja, niiden mitoitus on aina passannut rotevalle pakille. Enää koot eivät hänelle riitä, tosin eipä hän mallejakaan enää kalpuuttaisi:) Pikkuveljellä on ollut myös monta hupparia ja neuletta Gymbolta.
Kaikissa meille tulleissa vaatteissa on laatu ollut kohdallaan.


Kuvat lainattu täältä

Meillä on Gymboreelta eka paetti tullut muistaakseni vuonna 2007 ja nyt alkaa tuntua, että mallistot alkavat toistaa itseään, tämän kesän paloauto-juttuja meillä oli Pikkuveljellä, kun hän oli puolivuotias;)

Crazy8 on Gymboreen edullisempi sisarmerkki. Mallistot noudattelevat tyyleiltään Gymboreen mallistoja, mutta niitä ei tule ihan niin tiuhaan (Gymboreelta taitaa tulla uusi mallisto joka kuukausi!).  Pienempi hinta tulee varmaankin monesti siitä, että painatuksia on enemmän, eikä applikaatioita ei ole ihan niin paljon tai ainakaan niissä ei ole timantteja ja muita yksityiskohtia ihan yhtä runsaasti, kuin Gymboreen vaatteissa. Meillä on monesti kuitenkin enemmän tykätty näitä vähän yksinkertaisemmista malleista. Myös tyttöjen paidoissa on ollut meidän kokemuksen mukaan hieman pidempi ja kapeampi mitoitus, joka sopii paremmin Neidille.


Kuvat lainattu täältä
Kolmas sisarussarjan merkki on Janie&Jack, joka on taas tyyliltään vähän klassisempi ja hintatasoltaan selkeästi kalliimpi. Janie&Jackilta saa klassisen tyylikkäitä ja kauniita kokonaisuuksia molemmille, tytöille ja pojille. Pojille meillä ei ko. putiikista ola tainnut mitään tulla, mutta Neidille on useampikin mekko aikanaan saapunut. Kauniita ja laadukkaita ovat kaikki olleet.
Kuvat lainattu täältä

Gymboreella ja Crazy8:llä on aina meneillään jonkunlainen ale, en muistaakseni ole mitään kummastakaan paikasta tilannut ihan normaalihinnalla. Samoin kummallakin on omat osta nyt - saat seuraavaksi alennusta -kampanjat - Gymboreella Gymbucksit ja Crazy8:lla CrazyCash. Itselläni meni ainakin hetki, ennekuin ymmärsin, mistä on kyse:) Ensin kerätään alekoodeja ja sitten tiettyyn aikaan ne saa lunastaa, aika hyvä tapa koukuttaa asiakkaita tilaamaan uudestaan:)
Janie&Jackilla en ole juurikaan alennusmyyntejä normaalien aleaikojen ulkopuolella.

Tilaukset ovat aina sujuneet yhtä poikkeusta lukuunottamatta aina ko. kaupoista moitteettomasti. Pitkään tilasin aina DHL:n kautta pikana (hintaero tavalliseen postiin on $5), on tosi näppärää, kun he hoitavat tullit ja tuovat vielä paketin kotiovelle asti. Aiemmin tästä ei tosiaan mennyt pikatoimitusmaksun lisäksi muita kuluja, mutta nykyään DHL veloittaa vielä itse tullauslaskun yhteydessä muistaakseni 15e käsittelymaksuja ja olenkin päätynyt tilaamaan hitaammalla kuljetuksella. Hitaammassa kuljetuksessa on se ero, että jos paketti joutuu tulliin, se pitää itse siltä käydä lunastamassa. Tämä kannattaa huomioida, varsinkin, jos tulli on kauempana. (Minulla se sattuu sopivasti olemaan melkein työmatkan varrella..). Postitse tulleet paketit eivät kaikki ole toki aina menneet tulliin, vaan  osa on tullut suoraan lähipostiin.

Löytyykö muita Gymboree -faneja?

12 kommenttia:

 1. Meidän pojilla on ollut pienenä paljon Gymboreeta. Leikki-ikäisenä ova olleet niin hoikkia, että ongelmana paitojen suhteen on ollut leveys. Tosin yhdessä vaiheessa tilasin suurimman osan esikoisen housuista Gymboreelta, koska heillä on housuissa erikoiskapea mallisto. Täytyisi melkein tsekata, että vieläkö esikoinen mahtuisi heidän vaatteisiinsa, kun poika on rotevoitunut niin, että nyt joudun tsekkaamaan että housut varmasti menee vyötäröltä ja lantiolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienille nuo Gymboreen mallistot ovat ehkä kaikkein kivoimmat! Ja nuo paidat ovat tosiaan hoikalle turhan leveitä, meillä pojille juuri passeleita, kun ovat tuollaisia rotevia;) Housuissakin normimitoitus on aika leveää (meidän pojille siis passelia..), mutta ne slimfitit on loistavia hoikkeleille, Neidille niitä on jokuset tulleet.

   Poista
 2. Kuulostaa siltä että ei tartte ttuolta edelleenkään tilata, jos paidat ja housut on leveitä. Meillä ei ole ongelmana löytää tarpeeksi isoja housuja, vaan sellaisia jotka pysyvät jalassa :D
  Parit Gymboreen vaatteet on ollut second handina ja toden totta, leveitä ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Juu, paidat ovat tosiaan pääsääntöisesti leveitä ja suhteellisen lyhyitä, mutta housuissa löytyy slim fit mitoitusta, jotka ainakin meillä Neidillä pysyivät päällä;)

   Poista
 3. Milli on saanut paljon lahjaksi gymboreen vaatteita, mutta muhun ne ei kolahda niin paljoa että itse tilaisin. Noi Janie&jack vaatteet taas on enemmän mun makuun, mutta epäilen että en koskaan eksy tonnekkaan tilausta tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lahjaksi minäkin noita olen paljon ostanut:) Nämä ovat niin makuasioita, onneksi kaikille löytyy mieluisi juttuja;) J&J:n vaatteet ovat kyllä tosi kauniita ja klassisia, eivt vaan meillä Neidille enää ikein kelpaa..

   Poista
 4. Tosi kivoja settejä!

  Itse en ole koskaan tilannut noilta merkeiltä mitään, jotenkin olen aina ajatellut sen tullitouhun niin vaikeaksi ja työlääksi. Tuohan on hyvää palvelua, että hoitavat sen tullauksen niin ei tarvitse lähteä matkojen takaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minkäin tykkään noista, tuolta löytyy juuri kivoja kokonaisuuksia.
   Ei tuo tullijuttu ole kyllä mitenkään vaikeaa, varsinkin kun antaa DHL:n hoitaa kaikki!

   Poista
 5. En ole tilannut vuosiin Gymbolta. Osittain siksi että jossain vaiheessa mallistot menivat vaan täysin väärän väriseksi. Pitääkin taas alkaa katastaa valikoimaa sillä ovat mukavan lapsekkaita mutta mitoitus sopii tytölle paremmin kuin esim. henkkiksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tilauksia tullut tasaiseen tahtiin lähinnä isoveljen housujen (ja vähän muunkin..) vuoksi. Osa mallistoista on kyllä aika kamalia ja ärtsyn värisiä, mutta kyllä sieltä yleensä aina joku kiva maltillisempi mallistokin löytyy. Ja tuo mitoitus on kyllä ehdottomasti leveämpää kuin henkkiksen. Ja plussaa on minusta se, että mallistot yltävät kokoon 12 asti. Saa vähän isommillekin jotain muuta kuin kamalia teinivaatteita, joita on tarjolla noissa ruotsalaisketjuissa ihan kiitettävästi:(

   Poista
 6. Monta kertaa olen meillekin tilannut Gymboreelta vaatteita. Lähinnä enää pikkuveljelle, sillä meilläkin ongelmana on paitojen leveys. Tytölle löytyisi vaikka mitä ihanaa, mutta vaatteet ovat aina auttamatta liian leveitä. DHL:n ylimääräiset maksut ovat alkaneet potuttaa sen verran, että päätin olla tilaamatta enää mitään, mutta jos halvempi toimitus kerran skulaa hyvin sekin, niin miksen kokeilisi sitä? Pari päivää sitten katselin, että pienimmälle löytyisi muutama kiva vaate syksyyn. Ehkä teen tilauksen :-). Laatu on mielestäni aina ollut tosi hyvää. Janie & Jackin vaatteitakin meillä on joskus ollut, mutta Crazy8 ei ole mitenkään tuttu muuten kuin nimeltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gymbon vaatteet ovat minustakin tosi kivoja (toki osa mallistoista on niitä vähän liian kikertäviä..) ja laatu ollut hyvää meidänkin kokemuksella. Mutta se paitojen leveys tyttöjen mallistoissa on kyllä hoikkeliinille harmillista. Tunikoita ja mekkoja on meillä hoikkeliinikin voinut pitää. Pikkuveljelle minäkin pienen tilauksen ajattelin tehdä..
   Kannattaaa käydä katsastamasa myös tuo Crazy8, minusta mitoitus on vähän kapeampaa ja pidempää ja laatu ollut ainakin meidän kokemuksella ihan samanlaista!

   Poista