torstai 30. elokuuta 2012

Yli ymmärryksen (kirppareista)

Kävin pitkästä aikaa piipahtamassa ajankulukseni kirpparilla. Pari kivaa juttua löytyi taas Neidille, pojille ei mitään.
Tai olihan siellä vaikka mitä, valikoima oli itseasiassa todella hyvä,
varsinkin Pikkusiilissä oli hyllyt täynnä tavaraa.
Pikkuveljelle olisi löytynyt sopivankokoista ja näköistä vaatetta vaikkaa millä mitalla, osa ihan siistikuntoistakin. 

Mutta..tosiaan se MUTTA.

Ensinnäkin hintapolitiikka oli karannut kesän aikana ihan omiin sfääreihinsä.. keväällä olen viimeksi kirpparilla piipahtanut ja hintalaput näyttivät silloin aivan toisilta.

Pikkusiilistä sekä viereisestä Kirppis-Centeristä löytyi tosiaan runsaasti mm. Me&I ja PO.Pin vaatteita. Meillä molemmat on hyväksi havaittuja ja kuosit tykättyjä ainakin loppukäyttäjän mielestä, joten tottakai iskin niihin monessa pöydässä silmäni. Parin ekan pöydän kohdalla kohautin vain tyynesti olkaani, kun totesin, että selvästi käytetynnäköisestä (siis kaukaa kulahtaneen näköisestä), mahdollisesti tahraisesta tai jopa rikkinäisestä trikoopaidasta sai maksaa vähintään 15e, jos niskalapussa luki PO.P tai Me&I. Ajattelin, että ehkä joku yksittäinen myyjä ei ollut vaan aiemmin myynyt kirpparilla ja oli ehkä laskenut vaatteiden hintaan vähän tunnearvoa mukaan. Tai miettinyt, että Me&I tai PO.P on kalliimpi ja suosittu merkki, niin voihan siitä vähän enemmän käytettynäkin pyytää.
Sama hinnoitteluipolitiikka kuitenkin jatkui kautta linjan molemmissa putiikeissa. 

Järkyttävin löytö oli minusta ehkä Me&I -velourhaalarit 45e..
Hämmästelimme erään selvästi iäkkäämmän rouvan kanssa hintaa, kun joku ohikulkija osasi valistaa meitä, että ko. haalarit ovat suorastaan keräilykappale, ne olivat myyty heti loppuun ja nyt niitä ei enää mistään saa. Totesimme iäkkään rouvan kanssa, että 45 eurolla saa kyllä kauniimpiakin vaatteita ja ennenkaikkea uutena kaupasta. Varsinkin kun samat haalarit uutena taisivat maksaa hieman yli 30e   


 
Pikkuveljen suosikkia,  "myrkkispaitaa" on käytetty jo yli vuosi ja se alkaa olla pieni
ja iloitsin, että kirpparilta löytyi parikin samaa kuosia seuraavassa koossa.
Eipä ne meille 15e hintaan kuitenkaan kotiutuneet,
varsinkaan kun molemmista oli värit lähteneet ja toisessa oli reikä hihassa..
Meidän paidasta on uutena maksettu muistaakseni 16e alessa..
 
 
Hintojen nousun lisäksi minusta myös vaateiden laatu oli selvästi huonontunut ja hinta-laatu -suhde kadonnut kokonaan.. Joka ikinen katsomani Me&I vaate (ja todella monin muukin vaate) oli todellakin sellaisessa kunnossa, etten niitä olisi ottanut meille edes eurolla oli merkki tai alkuperäinen hinta sitten mikä tahansa. Tahroja siellä sun täällä, osa sellaisia, ettei niitä selkeästi oltu edes viitsitty koittaa poistaa, reikiä ja mikä ehkä silmiinpistävintä, kaikissa oli väreistä enää muisto jäljellä. Miten ihmiset saavatkin ne värit vaatteista niin totaalisesti katoamaan..? Ja miten ihmiset sitten vielä viitsivät niitä kirpparille myyntiin kantaa?

Minulla meni kyllä kirppareilläkäyntifiilis äkillisesti ohi ainakin hetkeksi. Minusta kirpparin perusidea on se, että myyjä pääsee eroon itselle tarpeettomasta ja saa siitä pienen korvauksen ja ostaja tekee löytöjä, joista voi iloita. Enpä usko, että noiden tavaroiden kohdalla kumpikaan toteutuu, koska ainakaan minä en kauppoja moisista tuotteista moisilla hinnoilla tee.

Onneksi jotain vielä löytyi kohtuuhintaan. Neidille parit apinat, jotka ovat taas kovassa huudossa. Näissä oli kinto loistava ja hinta sopiva kipparille, yhteensä 10€. Näistä tuli ostajalle ja myyjälle hyvät kaupat:)


Millaisia kokamuksia muilla on kirpputoreilta?
Onko muualla vielä vallalla "perinteisempi" kirpparimeininki?

34 kommenttia:

 1. halvimmat hinnat on kodin anttilan alakerran suorakirpalla. mutta sunnuntai päivän aikainen alkamis ajan kohta hiemkan rassaa ainakin tällaista matkan päältä tulijaa. lisäksi linkki kirpalla oliskos se nyt pääskyvuorta, tekee aina jotain sopu hinta löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anttilan alakerta on kuulemma tosi hyvä, mutta en ole jaksanut koskaan raahautua sinne, sunnuntai-aamu kun on meillä ainoa aamu, kun ei ole pakko herätä;) Linkki-kirppistä en muistanutkaan, joskus sieltä olen jotain löytänyt. Se vaan on minulle ihan väärässä suunnassa. Vieläköhän siellä maksuksi kelpaa pelkkä käteinen?

   Poista
  2. Asuin vielä kuukausi sitten kävelymatkan päässä Linkkikirppiksestä ja siellä tulikin käytyä suht usein. Harvoin sieltäkään mitään löytöjä tuli tehtyä. Yhtään merkkivaatetta en ole järkevään hintaan sieltä ostanut (lähinnä kuravaatetta ja leluja). Maksuksi käy edelleen vain käteinen.

   Nyt asumme Raisiossa ja täällä en ole käynyt vielä yhdessäkään kirppiksessä. Onkohan niitä täällä edes?

   Poista
  3. Pari kertaa olen Linkkikirppiksellä piipahtanut, eikä siellä tosiaan valikoima niinä kertoina päätä huimannut. Ja se käteismaksu on hankalaa, minulla ei koskaan ole juurikaan käteistä kukkarossa:)
   Raisiossa mekin ahkeraan pyörimme, enkä sieltä ole vielä yhtään kirpparia bongannut (paitsi sen Tornikirppiksen, joka on siinä Tornikadun urheilutilojen vieressä. Kerran erehdyin odotellessa sisälle, ei tarvitse toista kertaa mennä..)

   Poista
 2. Ne harvat kerrat mitä olen viitsinyt kirpparille raahautua, niin kokemus oli just tuo, että kulahtanutta kamaa ja kamalat hinnat. Täällä nyt toki ei kirppareita olekaan, eikä niissä ole myynnissä meidän merkkejä, että pitäisi mennä kauemmas - ja kun kokemukset on mitä on, niin skippaan ja ostan uutta alesta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on pari ystävää, jotka kietelevät kirppareita ja tekevät aina ihan älyttömän hyviä löytyjä ja heiltä saan aina välillä inostuksen mennä itsekin katsastamaan tarjontaa. Vielä en ole mitään kovaa kirppiskärpästä omilla kokemuksillani onnistunut itselleni saamaan. En tiedä onnistunko olemaan väärässä paikassa väärään aikaan, vai mikä on, kun aina tuppaa huonoja kokemuksia tulemaan. Mieluummin minäkin uuteen kallistun, tietää ainakin mitä saa:)

   Poista
 3. Ihan samaan asiaan olen törmännyt silloin tällöin. Itse olen valmis maksamaan vähän enemmän SIISTEISTÄ merkkivaatteista (burberry, gant, hilfiger jne.) Mutta liian usein törmää niihin hennesin ruokatahraisiin/reikäsiin vaatteisiin, ja hintalapussa tyyliin 5e. Itse heitän surutta roskiin rikkinäiset ja jos on isoja tahroja mitä ei saa pois, kuka niitä enään haluaa käyttää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, olisin kyllä valmis maksamaan SIISTISTÄ merkkivaatteesta vähän enemmän, mutta eipä niitä paljon missään näy:( Samma mietin, kirppariltä löytyy paljon sellaista, ja vielä kalliiseen hintaan, mikä meillä päätyisi suoraan roskiin.

   Poista
 4. Täällä meilläpäin e-p:llä kirpparit on kauheita:(
  Juuri tuota rättikuntoa. Itse en ymmärrä, onko ne lasten ainoita vaatteita vai miten vaate saadaan siihen kuntoon? Meillä isännällä on autotallissa PALJON parempia vaatteita, jotka olen siis räteiksi sinne antanut.
  Vähänkin siistimpi vaikka lindexin paita, linjaa 5e. Siis LINDEXIN:D
  Jos kirpparilla huomaa jonkun kiinnostavan pöydän, jossa jotain hyväkuntoista. Se on hinnoiteltu naurettavaksi.
  Itse harrastan kirpparilla käyntiä about 2 kertaa vuodessa ja siinäkin on kaksi kertaa liikaa...D

  T:Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eipä ne kirpparit taida nykyään kovin monessa paikassa kauhean hohdokkaita olla, pääkaupunkiseutu taitaa tehdä poikkeuksen:) Samoihin Lindex 5e rätteihin täälläkin törmää, tuntuu jotenkin NIIN uskomattomalta..

   Poista
 5. En tiedä onko ihan viime aikoina tapahtunut joku muutos, mutta tosi paljon huonokuntoista kamaa on kirppareilla kaupan. Just sellaista mitä en ottaisi edes ilmaiseksi. Toki joskus löytyy järkihinnoiteltujakin juttuja, mutta aika harvoin ne minun kohdalle sattuu.

  Noita "keräilykappaleita" ja alkuperäistä suurempaa hintaa en ymmärrä lainkaan. Kyseessä on kuitenkin käyttövaatteet ja kauppaan tulee aina uusia ihanuuksia. Mieluummin uusia meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minull aon samanlainen fiilis, että homma on jotenkin muuttunut lähiaikoina. En ole koskaan ollut mikään ahkera kirppiskävijä, mutta aiemmin satunnaiset piipahdukset ovat yleensä jotain tulosta tuottaneet. Nyt näytti kyllä tosi kaamealta valikoima:(
   Sama täällä, en ymmärrä, että kirppiksellä pyydetään alkuperäistä korkeampia hintoja. En ymmärrä huutiksessakaan, kun välillä näkee joidenkin tuotteiden hintojen nousevan pilviin. Me&I varsinkin näyttää olevan sellainen..

   Poista
 6. Tiivistit täydellisesti minunkin kirppistunnelmani. Ei lisättävää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Kiva kuulla, etten ole ainoa ajatuksineni:)

   Poista
 7. Ehkä noi Me&I-vaatteiden hinnat perustuvat fb-kirppariryhmä "Sydänpyllyjen" hintoihin, jotka ovat jotain järkyttävää.. Alle 10€:n ei saa mitään, kaikki tahraiset ja reikäisetkin maksavat tuon 10€. Ja haalareista tosiaan maksetaan 40-60euroa, ja muistaakseen jostain harvinaisesta 85€. Ja ostohinta tosiaan alle puolet tuosta. Mutta kyllä siellä vaan vaatteet tuntuvat hyvin löytävän ostajansa. En ymmärrä en...
  Itse hinnoittelin just kirpparille vaatetta ja perus H&M ja Lindex-paidat ja housut laitoin järestään kaikki euron kappale. Alle sen en viitsi sitten kyllä edes hinnoitella, sit vaate on käyttökelvoton ja päätyy roskiin...
  Itse en koskaa löydä kirpparilta mitään. Ei kun olen, kaksi kertaa Viking Goretex- talvikengät 5€ pari, tällaiset on hyviä löytöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niille on omia fb-ryhmiäkin, no ei ole sitten ihme, jos hinnat on tuollaisia:) Mä olen vähän pihalla noista fb-jutuista.. Minusta noi Me&I jutut ei tosiaan ole mitään ihmeellisiä, siksi en myös ihan tavoita tuota hypetystä:)
   Tuollaisella meiningillä itsekin hinnoittelen, kun kirpparilla viimeksi kävin myymässä, euron max. noista H&M yms. paidoista jne. Ja sellaista roskiskamaa on sinne kyllä minusta turha tosiaan viedä, oli merkki mikä tahansa.
   Itse olen aiemmin tehnyt joitain hyvin löytöjä, täälläkin joitain esitellyt, mutta näyttää olevan kyllä tällä meiningillä vähenemään..

   Poista
 8. No apuva. Mä en oo vähään aikaan Pikkusiilissä käynyt, kun ne tuntuu lomailevan aina silloin kun me ollaan Turussa. Mutta alakerrasta löysin Ver de Terren uudenveroisen vk-haalarin 15e! Voi sitä iloa :).

  Musta taas tuntuu, että tässä kaupungissa kirppistely on muuttunut kivemmaksi. Tänne on tullut "kaikki" samat liikkeet kuin Helsingissäkin, ja täten käytettynä on alkanut löytää merkkivaatteitakin, ja toistaiseksi niitä on löytynyt hyväkuntoisenakin + järkihinnalla. Mutta kyllä joo, välillä näkee Po.pin vk-housut selvästi kuluneessa kunnossa 40e ja sitä rataa.. Mutta itsehan kantavat kaiken mukanaan kotiinsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apuva, sellainen fiilis tuli täälläkin:) Aiemmin olen minäkin välillä Pikkusiilistä nimenomaan tehnyt kivoja löytöjä, toista oli tällä kertaa.
   Kiva kuulla, että teillä on vähän paremmat apajat kuin täällä:)

   Poista
 9. Itse en lastenvaatteita osta kirpparilta. Tai ostaisin kyllä, mutta niiden hinta ja kunto, niin ei kiitos. Hyviä pöytiä minulle ovat nuorten, ahkerasti vaatekaappiaan uudistavien naisten pöydät. Niistä löytyy itselle hyviä käyttövaatteita edullisesti. Minusta kun on ihan kohtuullista maksaa esim aikuisten jegginseistä 2e, farkuista 1-3 e, neuleesta 4 e ja t-paidasta/ topista 0,50 e. Vaikka sitten merkkeinä onkin yleensä vain H&M, gina tricot, vero moda tai vastaava :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olem saman pistänyt merkille, tuollaisilla Kirppiscenterin tyylisillä "yleiskirppareilla" monesti sellaisten nuorten naisten pöydissä on loistokuntoista muodikasta tavaraa edullisin hinnoin. Heillä taitaa olla kirppiksen idea hallussa, edullisilla hinnoilla ei tarvitse kantaa kamaa kotiin takaisin ja saa tilaa sinne kaappiin. Minulla vaan harvoin tuollaisissa pöydissä onnistaa, koot kun ovat yleensä niitä nuorten naisten pieniä;)

   Poista
 10. Kirppareille olen laittanut paljon laadukkaita, ehjiä, silitettyjä merkkivatteita ja hintaa karkeasti noin max viidennes ostohinnasta, ulkovaatteita olen myynyt ehkä max kolmannes ostohinnasta. Ja hyvin on mennyt kaupaksi pk-seudulla. Mutta parilla kirppiksellä törmäsin ok-hintojen lieveilmiöön; toisessa pöytäni oli ostettu lähes kokonaan toiseen pöytään ja hinnat tuplattu ja toisen kerran huomasin huutiksessa takuuvarmasti kirpparilla myydyn talvihaalarin, goret ja asusteita myynnissä ja yllätäen yli tuplahinta pyyntinä.

  Minä sain tietysti sen mitä vaatteista halusinkin mutta nämä tienestiostelijat ovat yksi syy kirppisten hintoihin, myisin mieluusti halvalla jos menee omaan käyttöön ja tarpeeseen. Nyt hyvää kamaa makaa huutislistoilla jonkun ahneen bisneksenä eikä seuraavalla käytössä. Äh.
  Sara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnoitteluperiaatteesi kuulostaa hyvältä, noilla hinnoilla mielellään ostaisin SIISTIÄ vaatetta meillekin!
   Toi kuulostaakin tosi ikävältä, että joku viitsii trokata tuolla tavalla, ei ihme, jos menee hommasta maku:( En vaan ymmärrä, miten joku jaksaa nähdä tuollaisen vaivan..ahneus on kyllä kamalaa!!Pöh!

   Poista
 11. Mä olen katsonut jo noiden Me&I haalareiden hintoja huutiksessakin...joku pyytää jo 80e...mä oon kyl myyny ihan 20e käytettynä, siinäkin jo hintaa ihan tarpeeksi...kerran olen erehtynyt ostaa käyettynä Meandin haalarit ja bodyn ihan tuntemattomalta, blogistilta kylläkin ja kuvatkin oli otettu niin ovelasti ettei "viat" näkyny...hitto kun sain ne niin lähti UFFin laatikkoon alta aika yksikön..ja ilmoitinkin myyjälle (joka siis ihan tunnettu blogisti) et ostan häneltä jos hänellä on tarjota muita kuin näin rupisia vaatteita...et otti päähän ja maksoin kyl niistä ohan ruhtinaallisesti...mut joidenkin mielestä ruopinen kunto vaatteella on ihan ok kunhan se on merkkivaate...meillä taas sellaiset lähtee roskiin merkkivaate tai ei. Siistit ja ehjät myydään tai annetaan eteen päin...

  MiMa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis täh..80e..?? Ihan uskomatonta, en ikipäivänä maksaisi moista hintaa! Menee kyllä aika kovaa yli minun ymmärrykseni..
   No voi harmi, että sait huonoa tavaraa. Eikö myyjä suostunut perumaan kauppoja? Aika erikoista minusta, jos joku noin toimii! (ja tietysti olen täällä äärimmäisen kiinnostunut kuka..:))
   Käytetyn vaatteen kunnon arviointi on aina minusta tosi vaikeaa, toisen siisti on toiselle roskiskamaa, huutiksesta ostaessani olen sen kyllä valitettavasti huomannut. Ja juuri tuo on aika ongelmallista, joku kun ajattelee, että tosiaan merkivaate on jotenkin arvokkaampi, vaikka se olisi täysin kulahtanut ja tahrainen. Vaikeaa, vaikeaa..:)

   Poista
 12. Samaa ilmiötä olen ihmetellyt. Monesti vaatteet on kaikki sellaista tasaisen harmaata lumppua, vaikka alkuperäinen väri olis mikä. Siihen päälle vielä se kammottava pesuaineen löyhkä :(
  Harvoin teen mitään hyviä löytöjä vaikka nykyään aika paljon kirpputoreja kiertelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, etten tosiaan ole ihna ainoa:) Tuota en huomannutkaan tuossa mainita, mutta samaa olen myös ihmetellyt; miten ihmeessä ihmiset saavat kaikki vaatteet sellaisiksi kamalan harmaiksi? Eikö nykyään osata lajitella pyykkiä vai käyttävätkö ihmiset jotain ihme pesuaineita? Itse ainakin lajittelen pyykin tosi tarkkaan ja kyllä ne värit säilyy hyvänä, vaikka kuinka pesisi, kun käyttää vielä eri pesuaineita eri väreille ja materiaaleille.
   Pesuainelöyhkä on monesti myös kamala, mutta olen briteissä tottunut vielä kamalampaan, joten se ei niin haittaa;)

   Poista
 13. Mäkin olen tuon huomannut, mutta sama on monesti myös Huuto.netissä ja täällä blogeissakin, kun myyvät suoraan blogista. Aivan järkkyjä hintoja! Mutta ei se ole tyhmä, joka pyytää... :o)

  Itse en kyllä kehtaa pyytää.. Ainakaan enää, kun on oma kauppa ja kaikki nappaan sisäänostohintaan. Hävettäisi pyytää jotain lähes samaa kuin itse maksanut, vaikka ei sitä monet edes tiedä. Ainakaan missään anonyymissä kirppispöydässä.

  Mua kerran harmitti ihan vietävästi, kun myin meidän vanhan CC:n haalarin yhdelle entiselle blogin pitäjälle. Olin alesta ostanut 80 euroon, myin johonkin viiteen kymppiin ja sitten tää bloggari myikin sen heti eteenpäin Huutiksessa melkein 150 eurolla! Että otti päähän. Enpä sitten ole enää myynyt kenellekään mitään suoraan. Pistän Salon kirppiksellä vaan pilkkahintaan :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hinnat ovat kyllä karanneet monessa kohtaa käsistä, vaikka tosiaan, ei se ole tyhmä joka pyytää..joku kohtuus tietysti olisi paikallaan;)
   Aika kurjaa tuo kokemus CC:n haalarikaupasta, välillä mietin miten ihmiset kehtaa toimia tuolla lailla varsinkin ihan julkisesti..ehkä se ahneus aiheuttaa sokeutta..:)
   Minusta hinnoittelu on tosi vaikeaa, varsinkin jos suoraan jollekin myy. Itselläni on periaate, että hinnoittelen samalla periaatteella, kuin veisin kirpparillekin. Samoin laitan huutikseen lähtöhinnan. Kyllä sen huomaa, jos hinta on liian kova, ei vaan sitten mene kaupaksi:) Joskus on kyllä nolottanut, kun hinta on jossain jutuissa noussut pilviin, monesti olenkin sitten laittanut pakettiin mukaan jotain ekstraa..
   Blogikirppikset ovat aika mielenkiintoinen ilmiö..en oikein tiedä mitä mieltä niistä olisin, vaikka itsekin olen moiseen pariin otteeseen "syyllistynyt".

   Poista
 14. Mun kokemukset kirppareista on sitä luokkaa, että kierrän ne nykyään kaukaa. Alesta saa uutta jopa halvemmalla. Itse myyn tytön hyväkuntoiset vaatteet käytettynä eteenpäin todella edulliseen könttähintaan tutuille ja huonokuntoiset vaatteet menevät surutta poistoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä minun viimeaikaisilla kokemuksillakaan enää kirppikset kovin houkuttelevilta vaihtoehdoilta tunnu..ja alesta saa tosiaan nykyään monta kertaa halvemmalla ihan uutta.
   Meillä on vähän huono homma, kun ei ole paljon sellaisia sopivia tuttuja, joille meidän lasten vaatteita saisi jatkokäyttöön, joten muita vaihtoehtoja on keksittävä:)

   Poista
 15. Itse kävin kanssa perjantaina pikkusiilissä ja fiilis oli täysin sama kuin sinulla, käsittämättömäthinnat ja karseeta kamaa. No yhden löydön luulintehneeni,no...kas,kas hintalapun alla hirveä rasvatahra joka ei inahtanutkaan. Taidan käydä siilissä ensiviikolla ilmaisemassa itseäni :( Oiskohan A4 tarpeeksi isolappu ilmaisemaan tuntemukseni kyseisestä kusipäästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ollutkin aika kamlat hinnat, eikä tavarassa tosiaan ollut kehumista:( Voi ei, tuo on minusta NIIN alhaista laittaa hintalappu tahran päälle! Itse olen kerran löytänyt isoon reiän hintalapun alta. Vaikka kirppariostoksissa ei taida ollakaan palautusoikeutta, kannattaa kyllä antaa sinne Pikkusiilin pitäjille palautetta, että ohjeistavat myyjiä vähän tarkemmmin. Ei tuollainen ole heillekään hyvää mainosta.

   Poista
 16. Olen nykyään itse tosi huono kirppisostaja, vaatteita en löydä juurikaan. Sen sijaankirjoja, pelejä ja leluja olen ostellut.

  Omani hinnoittelin mielestäni kohtuullisesti, merkkivaatteista vähän enemmän, ketjuvaatteista euroa ja kahta. Hyvin tuntuu liikkuvan, nyt olen kolmen viikon pöytä vuokrasta saanut käteen 1800 euroa. Mutta muutaman kerran olen törmännyt myös tuohon että edullisesti kysymäni tuote on laitettu muualle myyntiin tuplahinnalla. Aj se kyllä vähän ärsyttää:(

  VastaaPoista
 17. Itse ole katsellut pääasiassa vaatteita lapsille, mutta kun tarjonta näyttää vaan huonontuvan, pitääkin kurkkia seuraavaksi kirjoja ja muita:)

  Aika hyvät tmyynnit olet saanut! Kunto ja hinnoittelu ovta varmasti kohdallasi kunnossa!! Aika tylsää, että tuollaista trokaamista on, näyttää olevan yleisempääkin, kuin kuvittelin:(

  VastaaPoista