sunnuntai 26. elokuuta 2012

Harjoituksia (syksyn neuletakit)

Meillä aloitettiin perinteinen syksyn sairastelu poikkeuksellisen aikaisin ja yllättävät kotipäivät isompien lasten kanssa ovat antaneet kivasti aikaa vähän järjestellä kaappeihin syksyvaatteita esille ja kesäisempaa pois.

Samalla kun hommaa teimme Neidin kanssa, harjoittelimme vähän stylistin hommaan (ks. aiempi postaus unelmatyöstä!) Personal shopperin homma olisi ollut ehkä vielä hauskempaa, mutta totesimme, että kaapissa on ihan riittävästi kaikkea ja uusille jutuille ei olisi edes tilaa.

Stailattavana tässä casessa siis kolmasluokkalainen luitelijaneitokainen, joka tykkää kaikenlaisista neuletakeista ja farkkutakeista:) Nyt syksyllä niitä on kiva käyttäää koulussa, kun on vähän viileämpää. Neiti kulkee pyörällä kouluun, joten välillä aamuisin on vähän turhan kylmää ja kosteaa ihan pelkällä neuleella mennä, mutta ohuen takin alla neuletakki lämmittää kivasti ja iltapäivällä se riittää jo ihan yksinään.

Olemme jo aiempina vuosina huomanneet, että tällainen settien valmiiksi miettiminen on aika hyödyllistä. Tulee käytettyä vähän monipuolisemmin niitä kaapin vaatteita, kun on etukäteen katseltu, mitä voisi minkäkin kanssa yhdistellä ja mikä sopii mihinkin. Jos tätä ei tee välillä, alkaa ne samat kolme pinon päälimmäistä paitaa kiertää koko ajan päällä.

Tällaisia juttuja kaapista löytyi tällä kertaa.
Tosiaan löytyi, pari juttua oli hautautunut pinojen taakse ja oli päässyt kokonaan unohtumaankin..










22 kommenttia:

  1. Tosi kivoja yhdistelmiä - tyylikkäitä, mutta sopivan lapsekkaita kuitenkin (eli ei siis mitään miniaikuisjuttuja)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ♥ Nämä on Neidin kanssa yhdessä valkattuja, joten ovat varmaan siksi sopivan lapsekkaita. Vaikka alkaa meillä ne teinivaatteet enemmän ja enemmän kiinnostamaan - valitettavasti..

      Poista
  2. Kivoja settejä löytyi!! :) Kyllä tää alkusyksy on hankala pukeutumisen kannalta... aamulla on kylmä, mutta iltapäivällä voi olla lämpöistä, varsinkin jos aurinko paistaa! Yleensä käy niin, että ne aamulla puetut ulkovaatteet löytyy mytyssä repusta kotiin tullessa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Tää syksyn alku on tosiaan aika haasteellista tuon pukeutumisen kanssa, kun lämpötilaerot ovat aamun ja iltapäivän välillä joskus tosi isot. Ja varsinkin kun nuo lapset eivät sitä aina ymmärrä..meilläkin on tuttu näky ne ulkovaatteet siellä repunpohjalla:)

      Poista
  3. Kivoja settejä.
    Kyllä tytön stailaus olisi huomattavasti antoisampaa kuin meidän poikien stailaus. Esimerkiksi neule ja toppaliivi ovat lähes ehdoton ei. Kunnon kaulupaita menee joskus kovalla maanittelulla. Jäljelle jää trikoo ja farkut (tai huonommassa tapauksessa collegehousut).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Juu, pojilla tää stailaus on aika epätoivoista;) Kyllä meilläkin arke mennään pääsääntöisesti trikoolla ja farkkuilla/verskoilla. Ja pikkuveli on nyt ihan rakastunut velourhousuihin.. Meillä on toppaliivit kelvanneet, pikkuveljelle vähän liiankin hyvin..

      Poista
  4. Kivat setit, alin on minun suosikki. Pojille on tosiaan aika paljon vähemmän vaihtoehtoja. Teeppari, huppari ja farkut linjalla mennään ja nekin on usein niitä samoja vaikka yritän jemmata pyykistä tulevat sinne pinon alimmaisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minäkin tykään siitä vimmeisestä kovasti, se on Neidin ihan oma valinta:) Noi pinkit farkut on ihan suosikit..
      Pojilla on tosiaan aika vähän kivoja vaihtoehtoja, vaikka kuinka koittaisi etsiä. JA varsinkin pojilla meillä kyllä samat paidat tuntuu kiertävän liikaa:)

      Poista
  5. Mä en ole edes kaivanut jemmoja vieläkään esiin. Siis minä, en tajua mitä on tapahtunut :). Kai ne pikkuhiljaa pitäisi saada katsottua läpi. Kauniita settejä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho, olisin veikannut, että teillä on jo kaikki valmiina;) Mutta sulle ei taida olla hätää, että ei olisikaan sopivaa, jemmat taitaa olla aika kattavat..:)

      Poista
  6. Kivoja tämmöiset postaukset! Voitaisiin kopsata toi keltahoususetti, kun samat housut ja tunika löytyy meiltäkin. Meillä tytöt eivät ole löytäneet neuletakkeja arkikäytössä. Kouluun laitetaan huppari tai fleece aamuksi. Sadekeleillä on ollut jo ihan välikausisettiäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos, minusta tällaisia on kiva tehdä, näistä hyötyy kyllä itsekin. Keltahoususetti on pinkkien farkkujen ohella ollua aika suosittu, sillä tänäänkin Neiti lähti matkaan. Meillä neuletakit löytyi viime keväänä ja nyt niitä käytetetään vähän liiankin kanssa. Fleece ja huppari ovat ehkä parempia viileämmällä ilmalla, ei tuule niin helposti läpi.
      Meilläkin on ollut vk-takki jo käytössä, kun on niin kosteaa. Villatakki lämmittää välissa kivasti aamuisin ja iltapäivällä takki on repun pohjalla ja neuletakki vaan päällä.

      Poista
  7. Tosi kivoja juttuja. Meillä neiti eskarilainen fanittaa noita ratsarihousuja, sellaiset pitäisi käydä jostain ostamassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Meilläkin on nyt noi ratsarit aika kova juttu (heppainnostus on aika kova tällä hetkellä..). Syysmallistoissa en ole niitä mistään bongannut. Vinkkaa jos löytyy, noi kuvassa olevat ovat ainoat sopivat..Parit pienet tuolla on odottamassa, jos kiinnostaa:)

      Poista
    2. Heissan! Mäkin meinasin kysellä noista ratsareista, että mistähän ne on ostettu? Mutta ainakin H&M:n syysmallistossa vastaavia näin, muutamassa eri värissä :)

      Poista
    3. Kuvassa olevat ratsarit ovat Gantin viimevuoden mallistosta. H&M:llä tosiaan näyttää olevan pienille, isoille tytöille ei taaskaan ole mitään kivaa:(

      Poista
  8. Meillä ei neuletakit ole pk-käytössä olleet, mutta muuten yleensä aina. Erityisesti ohuemmat versiot on suosiossa. Tosi kivoja kokonaisuuksia teillä! Tuo vaaleapunainen 2-rivinen neuletakki on ihana, onko jotain uutta mallistoa? Entä hupullinen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä tosiaan neuletakit löydettiin arkikäyttöön vasta viime keväänä, muuten ollaan niitä aina käytetty. Vaaleanpunainen 2-rivinen on Bonpointin jotain tosi vanhaa mallistoa, hupullinen Gantia ja myös vanhempaa mallia, olen molemmat aikoinaan jemmaan ostanut isona ja nyt niitä on käytetty jo vuosi:)

      Poista
  9. Tosi kivoja asuja, kelpaisi meidän 2. luokkalaiselle -ainakin äidin mielestä :) Kovasti olen tarjonnut värillisiä farkkuja ainaisten tavallisten farkkujen sijaan vaihteluksi, mutta huonolla menestyksellä. Tähän mennessä ainoataan valkoiset on kelpuutettu kaappiin.

    Muutosta on tapahtunut täälläkin: vielä viime keväänä useimmat vaatteet kelpasivat päälle, mutta nyt tyttö on hyvinkin tarkka ja suunnittelee aina edellisenä iltana, mitä päälleen laittaa ja siinä touhussa jää (äidin mielestä) moni kaunokainen kaappiin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos:) Nämä kelpaa meillä nyt molemmille, sekä äidille ja tyttärelle, joskin aina ei mene maut täällä yksiin..Meillä Neiti itse keksi nuo värilliset farkut, itse en niistä aluksi oikein innostunut, mutta on ne kyllä kivoja piristyksiä ainaisiin perusfarkkuihin.
      Juu, nämä koululaiset taitavat olla aika kranttuja, meilläkin valitaan aina illalla valmiiksi vaatteet (ja aamulla vielä monesti asu vaihtuu..) ja meilläkin äidin mielestä moni ihanuus jää turhan vähälle käytölle. Olen jo antanut periksi ja ostan vain sellaisia, mille saan hyväksynnän itse käyttäjältä. Välillä sekään kyllä ei auta..

      Poista
  10. Söpöjä! Tokavika etenkin iskee,ihana!

    VastaaPoista
  11. Kiitos:) Se on minustakin kiva, voisin ottaa samanlaisen itsellenikin, jos olisin vähän solakampi..:)

    VastaaPoista