perjantai 15. elokuuta 2014

Kesän viimeinen päivä

Ensimmäinen lomanjälkeinen työviikko on jo voiton puolella. Onneksi. Aikamoinen viikko onkin ollut, arki todella iski päälle ilman mitään pehmeitä laskuja. Nyt onkin hyvä vähän vielä palata viime perjantain viimeisen lomapäivän tunnelmiin.


Kuten mainitsin aiemmin, vietimme viimeisen lomapäivän meren äärellä, teimme pienen retken Bengtskärin majakalle.


Omaa venettä meillä ei ole haaveissa olisi, mutta ehkä joskus myöhemmin.. ja teimme reissun Kasnäsistä Saariston loistoreitillä. Ajoimme pienellä Miranda -venellä ensin Rosalaan, jossa pääsimme pikaisesti tutustumaan Viikinkikylään ja nauttimaan ihanasta saaristolaislounaasta (eli kalakeitosta ja saaristolaislimpusta).


Rosalan pysähdys kesti aika lyhyen aikaa, emmekä ehtineet kunnolla tutustumaan viikinkikylän hienouksiin, joten päätimme, että sinne suuntaamme ensi kesänä paremmalla ajalla vaikka yhteysaluksella, jotka lähtevät Kasnäsista.


Rosalasta matka jatkui Bengtskärin majakkasaarelle.


 Kiipesimme majakan huipulle kaikki 252 porrasta ja näköalat olivat aika huikeat.Nautimme kiireettömyydestä, leppoisasta merituulesta, söimme eväitä ja ihailimme karuja, mutta niin kauniita maisemia.
Bongailimme hauskoja kiviin hakattuja kirjoituksia ja piirustuksia ja mietimme tarinoita niiden takana.

Iltapäivällä tuuli navakoitui ja hetken toivoimme, että tuuli kääntyisi niin, että Bengtskärin laituriin ei voisi veneellä parkkeerata ja saisimme jäädä yöksi majakalle.Päivä oli juuri sellainen, että toivoimme, että aika pysähtyisi ja voisimme jäädä karulle saarelle ikuisiksi ajoiksi.


Juuri sellainen, jota on ihana muistella, kun syksy saapuu ja vettä ja räntää sataa vinosyötöllä ja työt kaatuu päälle.


Juuri sellainen viimeinen kesäpäivä, joka jää mieleen ja josta saa talven pimeydessä voimia.

14 kommenttia:

 1. Arjessa kannatteleva "viimeinen" kesäpäivä.... kuulosti juurikin sielua rauhoittavalta. Aurinko, meri, tuuli, äärettömyys, äänettömyys.... niitä tarvitaan ihan kohta. Syksyn hiipiessä ja talvenkin aikanaan saapuessa. Niistä saa sitä kantavaa voimaa. Ja noista kuvista se voima tuntui täällä asti :)

  Hyviä ja aurinkoisia päiviä sinne!

  Minttu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minttu, päivä oli juurikin sellainen, sielua rauhoittava. Toivon, että päivän muistot auttavat taas syksyn pimeinä räntäpäivinä jaksamaan, vaikka tietysti aurinkoa ja hyviä päiviä toivotaankin kaikille!

   Poista
 2. Upeat kuvat! Ihanan näköinen paikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, noissa maisemissa ei voi saada huonoja kuvia;) Paikka on ihana, ihanampi kuin kuvat antavat ymmärtää, ehdottomasti kannattaa joskus käydä, jos siihen tulee mahdollisuus!

   Poista
 3. Bengtskär on kaikessa karuudessaan huikean kaunis ja vaikuttava paikka. Mietin joskus jopa häitämme sinne... Paikka myös oikein houkuttelee valokuvaamaan. Upeita yksityiskohtia, joita sinäkin olet saanut tosi onnistuneesti ikuistettua. Ihanaa viikkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bengtskär on todellakin vaikuttava paikka. Aika hauska, itsekin olen joskus aikanani haaveillut meneväni siellä naimisiin;) Paikka todella houkuttelee valokuvaamaan ja huonoja kuvia on vaikea siellä edes saada, ainakin noin ihanalla kelillä.

   Poista
 4. Aivan ihana paikka. Mun on päästävä tuonne joskus! T: kaksi viikkoa töissä -tänään väsyttääääää

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on kyllä todella ihana ja ehdottomasti kannattaa mennä, jos vaan mahdollisuus tarjoutuu. Tuota loistoreittiä voin suositella, on helppo tapa piipahtaa saaressa päiväseltään.
   Minä olen ekan viikon jälkeen ollut aivan kuollut, viikonloppuna vietettiin vielä kuopuksen synttärijuhlia, ensi viikolla nukun varmaan joka päivä päikkärit;)

   Poista
 5. Hieno paikka, ja upean sileät kalliot. Niitä on meri huuhdellut tyynellä ja myrskyssä. Olenkin joskus miettinyt, pystyisinkö asumaan majakkasaarella. Ehkä kesällä menisi hetken aikaa, mutta syksyn pimeillä menisi pupu pöksyyn :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on todella ihana, kalliot ovat upeita♥ Hyvällä ilmalla paikka on mahtava, talvella myös, mutta en kyllä itse pystyisi myöskään tuolla kokonaan asumaan, luonto on kuitenkin niin julma.

   Poista
 6. Täytyykin joskus käydä tuolla - ja viikinkisaarella myös (siitä en tiennytkään)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kannattaa piipahtaa! Bengtskärin laituri on aika haasteellinen ja joka tuulella sinne ei edes pääse rantautumaan, joten kannattaa mennä hyvällä tuulella:) Viikinkisaari Rosala kannattaa myös tsekata, sinne pääsee veneellä vähän helpommin.

   Poista
 7. Hienoja kuvia!! Upea tuo majakka, olisi hienoa käydä joskus tuollaisessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kuten sanoin noissa maisemissa ei hunoja kuvia taida saadakaan:) Majakkasaarissa on jotain kiehtovaa, ehkä se on se ympärillä oleva meri ja karuus. Ehdottomasti kannattaa käydä!

   Poista