perjantai 8. elokuuta 2014

Miljoona miljoona miljoona ruusua..

Vielä ennekuin arki ja koulut alkavat, palaan hetkeksi muistelemaan kesän Tanskan-matkaamme. Tänä kesänä Tanskasta minulle jäi mieleen erityisesti kaikki ihanat kukat, erityisesti ruusut, joita matkan aikana näimme eri paikoissa. Kukkakuvia minulta löytyy kamerasta useampi sata (!), joten jokusen tai vähän enemmänkin, kun oli niin vaikeaa päättää.. ajattelin teidänkin kanssanne jakaa. Jos siis olet saanut jo kukista tarpeeksesi, voit skipata tämän jutun lopun:)Sekä Tanskassa että myös Pohjois-Ruotsissa kaupungit ja kylät joissa viereilimme olivat järjestäen ihanan idyllisiä. Joka kulman takaa löytyi upeita taloja, ihania istutuksia ja rauhallisia piilopaikkoja porttien ja aitojen takaa.
 


Vaikka kaikki talot ja kadut eivät välttämättä olleet täysin tiptop -kunnossa, kukat jaksoivat kukkia ja kasvit viheriöidä mitä ihmeellisimmissä paikoissa ja loivat todella huolitellun  tai ehkä paremminkin sellaisen tanskalaisen, hieman boheemin ilmeen kaikelle.


Jopa kivikin oli saatu kukkimaan ;) Ja takaisintulomatkalla totesimme, että siinä puutarhassa kukki kyllä vähän muukin kuin kivi;)


Se, mikä meitä jaksoi ihmetyttää ihanissa ruusuissa ja muissa kukissa, mistä ihmeestä ne saavat voimansa kasvaa ja vielä kukkia valtavan loistokkaasti?


 
Omalla kotipihalla ei juuri voikukkia kummempi kasva, vaikka hyvää multaa on tuotu nuppikaupalla ja lannoitettu minkä kerketty. Tällaisista voi vaan haaveilla. Tai oikeastaan ei voi edes haaveilla.
 


Lenkkeilimme useana iltana vuokratalomme lähimaastoissa ja siellä jo huokailimme luonnon vehreyttä ja kukkaloistoa. Tien pientareilla kasvoi isoja ruusupensaita ja tuoksu oli illalla huuumaava.


 
Välillä kurkimme matkan varrelle osuneisiin pihoihin.
 
 
Ruusujen lisäksi pellonlaidoilta löytyi ihania seljankukkia ja tietysti unikoita ♥
 
 
 
Myös Legolandissa pääsi ihailemaan taitavia istutuksia. Minilandissa kaikki oli tietysti pienemmässä mittakaavassa.
 
 
Egeskovin puutarhat olivat minulle yksi matkan kohokohdista, puutarhan kukkaloisto oli todella vertaansa vailla. Lisäbonuksena oli vielä reissun ainoa parituntinen ilman lapsia. Lapset päätyivät menemään isien kanssa tutustumaan automuseoon, Draculan kryptaan ja Segway-kenttiin. Me äidit saimme siis käyskennellä upeissa puutarhoissa ja haistella miljoonia ruusuja ihan rauhassa. Täytyy sanoa, että vieläkin tulee huokaus, kun muistelen sitä miljöötä ja rauhaa. 
 
 
Alueella oli monta erilaista ja erityylistä puutarhaa.
 
 
Kaikki oli todella huolella hoidettua ja siistiä.
 
 
Kukkia oli todella moneen lähtöön, osa tuttuja osa vähän vieraampia. Kaikki upeita.
 

 
 
 

 Puutarhojen vaikuttavin näky oli upeat köynnösruusukujat. Olisin voinut jäädä niiden alle ikuisiksi ajoiksi ♥ 
 


Egeskovissa oli puutarhojen lisäksi vielä erillinen ruusupuutarha, josta löytyi varmaan miljoona eri ruusulajia. Ruusuja löytyi myös muualta pitkin linnan tiluksia, mutta ruusutarhassa niitä pääsi tarkemmin tutkimaan ja vertailemaan.


Ruusut oli istutettu ruusutarhassa kauniisti väreittäin. Siellä rakastuin lopullisesti ruusuihin. Kuten kuvien määrästä ehkä huomaa.  
Ruusutarhassa päätin, että meidän omalle pihalle tulee ruusuja. Olen aina tykännyt ruusuista, mutta lähinnä maljakossa. En ole oikein osannut ajatella niitä pihakukkina (?!!?).


Meille on tehty aikanaan pihasuunnitelma, vaikka pihamme ei kyllä näytä yhtään siltä, että sitä joku olisi suunnitellut. Syy on totauttajissa, olemme tehneet pihaa kovin verkkaisella tahdilla ja viimeiset kolme kesää olemme tapelleet nurmikon kanssa Siitä voin kertoa joskus, sitten kun se nurmikko saadaan kuntoon.. Reissusta palattuamme kaivoin suunnitelman esille ja katsastin oliko siihen kirjattu jotain ruusuista. Olihan sinne, JES!


Olemmekin tällä viikolla, tässä kuumuudessa ahkeroineet ja istuttaneet pihalle ruusuja aika liudan. Niihin lupaan palata myöhemmin. Valitettavasti kuitenkaan en lupaa näin kauniita kukkakuvia..
 
Egeskovista, ja parista muustakin paikasta bongasin myös ihania istutuksia, joita voisi ensi vuonna kokeilla itsekin. Aina ei tarvitse olla niin tarkka värien matsaavuuden tai lajikkeiden kanssa.  Näihin isoihin patoihin oli istutettu vähän sitä sun tätä ja ne näyttivät todella upeilta!


Kiva, jos jaksoit tänne asti lukea ja kukkia katsella. Aika urakka oli, mutta eikös ollutkin ihania?


Toivotelen tämän viehättävän, vaikkakin vähän kärsineen ruusun kera
ihanaa viikonloppua kaikille ♥ 
 
Me vietämme huomisen, viimeisen virallisen lomapäivän, saariston syleilyssä.

12 kommenttia:

 1. Ihania kukkakuvia. Minä niin haluaisin edes yhden kukoistavan perennapenkin! Ei oikein ota onnistuakseen, siinä on joka kesä pahoja aukkopaikkoja :( Ruusupenkki olisi kanssa tervetullut. Samoin puutarhuri :)

  Egeskovin kuvilla on kiva fiilistellä meidän viime kesäistä reissua, joka kiersi myös Egeskovin kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kauniita kukkia on helppo kuvata;) Minäkin haluaisia yhden kukoistavan osa pihaamme, tällä hetkellä kaikki on aivan kuollutta:( Perennapenkki minulla on vielä työn alla, ehkä se jonain vuonna näyttää kukoistavalta.. Puutarhuria täälläkin kyllä kaivattaisiin..
   Egeskov oli kyllä mahtava! MInun pitää varmaan kiittää sinua, että sinne menimme, luulen että idea lähti sinun viimevuotisesta matkakertomuksestasi!

   Poista
 2. Ihania kukkia! Ja on se kumma, kun toiset saavat kukat kukkimaan noin karun näköisissä alustoissa, kun itsellä ei onnistu edes ensiluokkaisessa mullassa... Ehkä me yritetäänkin liikkaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuat olivat kyllä aivan mielettömiä, vielä kaunoompia luonnossa, kuin kuvissa!
   On todella kyllä epäreilua, ehkä me tosiaan yritetään vaan liikaa..:)

   Poista
 3. Aivan valtavan kauniita kuvia! Ihanaa loman loppua, nauti joka hetkestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Loppuloma on ollut todella ihana, huominen vielä ja sitten arki alkaa:(

   Poista
 4. Oi uskomatonta mitä ihania kukkia ja puita.Siis mistä kummasta ne tosiaan rehottaa noin upeasti, jonkun kivenkolostako. Huh oma piha näyttää ihan surkeelta vaikka tosiaan täälläkin lannoitellaan ja hellitään puutarhaa mutta ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat ja puut olivat kyllä todella sanoinkuvaamattoman kauniita! Kivenkolossa moni näytti kasvavan, kadulla, jossa oli kivetys..huutava vääryys todella meitä ahkeria kotipuutarhureita kohtaan:)

   Poista
 5. Voiko kukista saada koskaan tarpeekseen... ;) Upeita kuvia, kukkia ja taloja - niin kaunista. Jos joskus saat selville miten tanskalaiset saavat kukkaloistonsa kasvamaan kivenkolostakin, niin vinkkaa ihmeessä. Aivan käsittämätöntä. Ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kukista ei todellakaan voi koskaan saada tarpeekseen! Hienoja kuvia on helppo ottaa, kun kuvattavat ovat niin upeita. Tuo olisikin todella mielekiintoista selvittää, ehkä palaan asiaan vielä joskus.. Ihanaa viikonloppua myös sinne, sunnuntaina toivottavasti tavataankin!

   Poista
 6. Oih, mikä postaus. Kiitos ihanista kuvista. Kiva katsella rakennuksia, niiden tyyliä ja kattojen muotoja, puutarhaa ja kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ♥ Kuvista näitä on ihana katsella, mutta luonnossa ne olivat kyllä vielä paljon upeampia!

   Poista