sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Normipaniikki

Olen tosi huono ostamaan mitään itselleni verkkokaupoista, vaikka lapsille vaatteet tulee nykyään ostettu lähes pelkästän netistä. Omien vaatteiden kohdalla haluan saada kokeilla ja fiilistellä. Eikä oma vartalonmallinikaan tee asiaa ainakaan helpommaksi. Ongelma onkin lähinnä se, että nykyään ei tunnu olevan koskaan aikaa sinne livekauppoihin mennä, ainakaan ajan kanssa. Lasten kanssa vaatekaupoille lähteminen, saatika sitten jotain sovittelemaan ei kuulosta kovin houkuttelevalta vaihtoehdolta, ainakaan meidän lasten tapauksessa..

Syksyn saavuttua minulla on aina sama ongelma, kaappissa on vaan kesäsisiä vaatteita ja päälle pitäisi pukea jotain ihan muuta. Aika monesti minulla on tässä heti alkusyksystä myös erilaisia konferensseja ja työmatkoja, joissa sitten pitäisi niitä oikeasti siistimpiä syysvaatteita jo olla. Ja aika monta kertaa olen ollut tässä samassa tilanteessa, konferenssimatka edessä, matkalaukku odottaa pakkaamista, mutta ei ole mitään mitä pakata. Ja lento lähtee seuraavana aamuna..Mies naureskeli tuskailuilleni, että jotenkin tuntuu aika tutulta, joskus on ennenkin kuulemma kuullut samaa..Normipaniikki:)

Tällä kertaa reissussa onneksi ei ole kuin pieni virallinen osuus, vaatetuskin voi olla vähän rennompaa. Ehkä sieltä reissusta löytyy sitten täytettä sinne kaappiin..

Jos reissusta ei löydy, suunnittelin jo valmiiksi vähän minne suuntaan täydennystä hankkimaan, seuraava reissu kurkkii kumminkin jo nurkan takana. Arjen tunnit eivät yhtään lisäänny seuraavillakaan viikoilla ja ajattelinkin suunnata seuraavaksi shoppailemaan verkkokauppoihin. Olen jo vähän tutkinut tarjontaa ja positiivisesti yllätti syksyllä Suomeen rantautuneen Zalandon valikoima. Sieltä löytyy monta lempparimerkkiäni, joita uskallan tilata verkonkin kautta, kun tuntee mitoituksen.

Ehdoton lempparimerkkini Gant on verkkokaupoissa ollut minusta tosi huonosti edustettuna, Zalandosta löytyy tosi laaja valikoima, tässä joitain poimintoja, mitä voisin ostaa. Omasta kaapista löytyy liivejä ja rugbymekkoja monessa värissä ja ne pakattiin mukaan:)



Ralph Laurenin vaatteet ovat myös suosikkejani. Mallistot ovat aika klassisia, osa ehkä vähän tätimäisiäkin, mutta neuletakit ja neuleet ovat olleet mieleeni. Niissä on myös minulle  sopiva mitoitus . Ralph Laureniakin löytyy Zalandosta kivasti, joskin en ole ihan varma, onko nämä neuleet Suomeen ostettavissa, kun niitä suoraan merkin alta en löytynyt. Klikkailin sivun yläosaan tulleita kuvia ja pääsin Lauren ja Blue label -mallistoihin, joista nämä poiminnat. Kieli kyllä muuttui tässä kohtaa saksaksi..


Neuletakit ovat muutenkin vaatekaappini kestosuosikki, aika harvoin kuljen jakussa. Koitan aina pärjätä neuletakilla, jos vaan mahdollista:) Zalandon valikoimasta löytyy monta potentiaalista vaihtoehtoa mm. Marc O´pololta, SisleyltäFilippa K:lta.




Kolmas lempimerkkini on ehdottomasti Tommy Hilfiger, jonka naistenvaatteita löytyy puolestaan kiva valikoima Viivi&Viktorilta. Sieltä kaappiin voisi tulla ainakin nämä kaksi sinistä kaunokaista.


 

 
Olenko ainoa,
jonka kaapit ammottaa tyhjyyttään kesän jäljiltä?
 
IHANAA ALKAVAA VIIKKOA KAIKILLE!

8 kommenttia:

  1. Ihanan näköisiä nuo Ralph Laurenin neuleet.

    Itse olen tosi huono tilaamaan netistä, kun kaupassakin saa sovittaa aika montaa, ennenkuin järkevästi päälle istuva vaate löytyy. Mun suosikki verkkokauppa on Peter Hahn. Niillä on itsesiliäviä paitapuseroita, jotka ovat kiireisen ja laiskan naisen arjen pelastus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ne on kyllä aika ihania, vaikka on kyllä hintakin ihana:)
      Itsekin olen tosi huono nettitilaaja omien vaatteiden kohdalla, mutta ehk pitää pikkuhiljaa koittaa uskaltaa, kun muuten tuo kaupoissakäynti onnistuu niin huonosti. Toiseksi valikoima täällä meillä tuntuu olevan aika ankea verrattuna noihin nettikauppoihin.
      Tuon Peter Hahnin olenkin vallan unohtanut, jossain vaiheessa olen sieltä useammankin neuleen ja neulejakun ostanut pitääkin mennä tarkistamaan vaikoima:) Pitää tsekata nuo paitapuserot, niiden silittäminen kun on tosiaan vihoviimeistä hommaa!

      Poista
  2. Oij, juuri kun kuuluttelin hyvälaatuisten neuletakkien perään niin tässähän niitä olisi. Tulin tosin siihen lopputulokseen, etten satsaakaan paljoa rahallisesti neuleisiin niin kauan, kuin päälleni puklaillaan.
    Sitten kun satsaan, yritän muistaa nämä tässä postauksessa olleet merkit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, muistankin postauksesi, koitin siihen kommentoida, mutta jostain syystä kommenttini meni bittiavaruuteen:( Tuolta Zalandosta löytyy kyllä aika hyvä valikoima!
      Heh, meillä ei enää puklata, mutta aika monena aamuna huomaan töissä, että tummassa paidassa löytyy jäämiä jonkun räkänokasta..:)

      Poista
  3. Täällä yksi ilmoittautuu...vaatteet olivat liian suuria joten annoin ne pois ja mitään en ole ostanut tilalle...tai no kahdet farkut. Töissä en onneksi tarvitse mitään hienoa tai tyylikästä, työvaatteet lähinnä = haalarit ja puseron. Mutta sitten kotona haluan jotain kivaa päälleni laittaa, rentoa ja mukavaa. Joskus ihan olohousut, mutta sitten kun lähtee varta vasten jonnekin niin olisi ihanaa laittaa jotain hienompaa tai no tyylikästä rentoa ja mukavaa pitää päällä...Netti kaupoista en osaa ostaa itselleni tuon taivaallista..Näin syksyisin kaikki neuleet ja huivit olisi ihania...pakko kai lähteä kaupoille ihan yksin ja katselemaan vaatetta ihan itselle...

    MiMa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihanaa, sullahan on sitten asiat hyvin, jos olet onnistunut pienentymään!! Se on täälläkin tavoitteena, mutta vähän huonolta taas tällä erää näyttää..:(
      Mä aina välillä haaveilen sellaisesta työstä, jossa saisi vetää vaan työvaatteet päälle! Sellaisessakin työssä aikanaan olen ollut ja kyllä se monesti olisi aika mukavaa, kun ei tarvitse miettiä vaatteita:)
      Voi kunpa pääsisikin yksin joskus jonnekin;)

      Poista
  4. Et oo, täällä kanssa iha tyhjää tai ei-ainakaan-mitään-kivaa. Vitsit noi neuleet on ihania. Mulla ois vaan ensisijaisesti parin jakun ja sellaisten neuletakkien alle puettavien paitojen tarve noin ekana. En vaan uskalla tilata ja huomenna aion tehdä täsmäiskun kaupoille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, etten ole yksin;) Noi neuleet on kyllä aika ihania!! Olisikin ihana nähdä vilaus, toiko täsmäiskusi tulosta:)

      Poista