tiistai 18. syyskuuta 2012

Kuvauksellisia?

Katselin jonkin aikaa sitten Analysticsistä blogin tilastoja. Hakusanat, joilla blogiin on päädytty ovat varsin mielenkiintoisia:) Top Ten -listalla oli parikin koulukuvauksen vaatteisiin liittyvää hakusanaa. Olen aiheesta pari vuotta sitten kirjoittanut ja tuo postaus näyttää edelleen kiinnostavan.

Isommilla lapsilla oli eilen koulukuvaus, Pikkuveljellä tarhakuvaus on parin viikon päästä. Ajattelinkin vilauttaa meidän valinnat tämänvuotiseen koulukuvaan. Ajatuksena oli ottaa kiva potretti koko porukasta. NO, se jäi taas tällä kertaa haaveeksi..

Pikkuveljelle ei ole vielä valikoitunut sopivaa asua, se, mitä ajattelin, oli jo jäänyt pieneksi..

Isoveli ilmoitti, ettei sitten varmasti pistä mitään, minkä äiti valitsee.  
(viime vuonna valkkasin hänelle pikeepaidan ja se oli kuulemma AIVAN liian hieno, NOLOO..:) )
Oma valinta oli farkut ja alla oleva paita, kelpasi äidillekin.
Joskin äiti olisi valkotukkaiselle pojalle valinnut vähän värikkäämpää..
Katsotaan sitten, millainen haamu kuvassa on..Neidinkin kanssa oli hieman vääntöä. En viitsinyt edes miettiä mitään valmiiksi, kun tällä hetkellä hänelläkin on havaittavissa hienoista kapinointia kaikkea äidin juttuja vastaan..
Nykyään äidin tehtävä on enemmänkin katsoa, että vaatteet ovat tilanteeseen ja keliin sopivat..
Nytkin käytiin aika tiukkaa keskustelua, miksi koulukuvaan ei voi laittaa enää tähän vuodenaikaan niskalenkki-helletoppia, vaikka se olisi kuinka ihana..
Neidin oma valinta oli lopulta pliseeritoppi ja bolero. Ja tietysti ne pillifarkut.
Kyllä tämäkin kelpasi äidille:)


Vaatepohdintojen lisäksi minua vähän huvitti aamuinen tohina hiuksista..
Neidillä kampaus vaihtui aamun aikana moneen kertaan ja isoveljellä geelituubi tyhjeni aikalailla.

Molemmat menevät kouluun reilun kolmen kilometrin matkan fillarilla, joten onkin aika mielenkiintoista nähdä, millaisia kuvia sieltä kotiin tuleekaan:)

JOKO MUIDEN LAPSILLA ON OLLUT KOULUKUVAUS?

10 kommenttia:

 1. meilläkin on kohta ensimmäinen tarhakuvaus, en yhtään tiedä mitä pukisin neidille kun kotiin tulleessa lapussa luki että värikkäillä vaatteilla tulee parhaa kuvat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaatteiden valinta onkin tosi vaikeaa! Meillä on lapuissa myös aina lukenut, että värikäs on parempi. Meillä on kokeiltu sekä värikästä, että hillitympää ja molemmilla on kyllä tullut ihan kivoja kuvia, jos vaan muuten ovat olleet onnistuneita.

   Poista
 2. Lukiossa on ollut jo kuvaus ja loistavat kuvat tulikin. Myös yläasteella oli, tytön kuvat eivät ole vielä tulleet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teilläkin on jo ollut. Meillä on monena vuonna ollut vasta lähellä joulua, jotenkin tämä nyt tuntui olevan niin aikaisin:)

   Poista
 3. Minun esikoisellani oli kuvaus jo heti tokalla kouluviikolla. Yhdessä valittiin vaatteet. Onneksi hän vielä kuuntelee äitiäkin vaikka onkin tarkka omista vaatteista ja tyylistä. Pikkuisilla oli viime viikolla päiväkodissa kuvaus. Hieman jännityksellä odotin, että mitä siellä tapahtuu kun viime syksyn kuvissa Sara itki. Kuvaustilanne ja kuvaaja olivat olleet 1-vuotiaalle pelottavia. Nyt kuitenkin raportoitiin heti useammalta taholta, että kuvaus onnistui loistavasti. Erityisesti sisarusten yhteiskuva. Molemmat kuulemma hymyilivät kuin Naantalin auringot :-) Olin asuja pohtinut jonkin aikaa, kun alunperin sisaruskuvan piti olla eri päivänä kuin omat kuvaukset, mutta se olikin otettu samana päivänä. Yllättäen molemmilla oli vaaleanpunaista päällä ;-) Kovasti tarhatädit kehuivat samistelua ja sanoivat että Sara näytti ihan prinsessalta. Minusta oli todella outoa katsella millaisissa vaatteissa monet muut lapset tuotiin hoitoon ja kuvaukseen. Tosi monilla oli vaan verkkarit päällä eikä minkäänlaista panostusta ulkonäköön kyllä huomannut. No, jokainen tyylillään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teillä oli jo niin aikaisin:) Teillä pojat näyttävätkin aina niin tyylikkäiltä, joten kuvaankin varmaan valikoitui hienot jutut, Sarasta puhumattakaan:)
   Meillä ei kukaan ole pelännyt kuvausta, mutta olen pari kertaa ollut kuvauspaikalla ja kyllä moni lapsi varsinkin tarhassa kokee kuvauksen tosi pelottavaksi. Sisaruskuvasta minäkin haaveilen, mutta koulu ja tarha niin eri paikoissa ja aikataulut erit, että ei taida tänäkään vuonna onnistua. Isommat eivät kahdestaan halunneet yhteiskuvaan mennä:(
   Olen hiljaa mielessäni samaa miettinyt, osalla lapsista on tosiaan päällä ihan normaalit arkivaatteet, ei mitään erityistä. Kukin tottakai saa asiat hoitaa tyylillään, mutta kyllä minusta on kiva panostaa vähän niihin kuvausvaatteisiin. Kuvat jäävät kuitenkin muistoksi ja ainakin meillä niitä annetaan isovanhemmille, kummeille jne. Onhan se kiva, että niihin on täältä kotoakin koitettu vähän panostaa.
   Ja kyllä se kieltämättä näyttää vähän hassulta, jos ryhmäkuvassa osalla on hienot mekot ja hiukset laitettu ja osalla sitten ne lököverkat..sellaiselta ainakin meidän Isoveljen viimevuotinen luokkakuva näytti..

   Poista
  2. Olen myös huomannut, että omat lapset usein pistävät silmään sieltä ryhmäkuvasta kun ovat vähän eri tyyliin puettu :-D

   Poista
  3. Juu, sama ollaan täällä huomattu:)

   Poista
 4. Heippa! Täällä vielä tapettihäirikkö, joka kaipaili Elsa tapettia. Laitoin sulle viime viikolla vastaus sähköpostia, lukaisetko....T.Kiitollinen Ulla
  pst. kauhulla ajattlen koulukuvausvaatehässäkkää ja parturointikierrosta ennen sitä, neljä murusta pitäisi vaatettaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa, vastailin sinulle jo sähköpostiin:) Valitettavasti tapetti oli loppu:(
   Kyllä tuo kuvaushässäkkä neljän kanssa onkin varmasti aikamoinen urakka:) Meillä unohtui tänä vuonna parturi, kun kuvauslappu tuli niin viime tingassa. Siksi aamulla olikin aikamoinen vääntäminen varsinkin Isoveljen tukan kanssa:)

   Poista