maanantai 10. syyskuuta 2012

Toppanapinaa

Viime talvena Pikkuveljellä osoittautui kaikkein suosituimmaksi asuksi tarhapäivinä 2-osainen puku. Aamuisin hän ei juuri koskaan suostunut pukemaan haalaria ja tarhan täditkin antoivat palautetta, että jostain syystä 2-osainen puku sujahtaa pikkumiehelle nopeammin päälle, kuin haalari. Kotona ulkoiluissa käytettiin kuitenkin melkein poikkeuksetta haalaria.

Viime talven 2-osainen puku jäi vähän hassusti pieneksi, housut passaavat edelleen, mutta takki on liian lyhyt joka suuntan. No, koska takille oli tarvetta, ostin alesta ihanan ruudullisen toppatakin. Ruututakki on kokoa 104cm ja ajattelin mittojen perusteella, että se menee mainiosti ainakin alkutalven. Sovituksessa takki näyttääkin oikein hyvänkokoiselta.

 
Sinisen takin bongasin niin ikään jostain alesta hetki sitten ja ajattelin järkevänä, että otan seuraavan koon (eli 110cm) siltä varalta, että kasvutahti jatkuu samanlaisena, kuin kesällä.
 
Molemmat takit ovat samaa merkkiä ja ajattelin luonnollisesti, että seuraava koko on myös joka suuntaan vähän suurempi. No juu ei ollut. Takkien malli on eri ja niin näyttää olevan mitoituskin. Alakuvassa takit päällekkäin, alla 110cm sininen Castor ja päällä ruudullinen Drive koossa 104cm. Vähän kyllä ärsyttää.. 



Viimevuotisten toppahousujen kaveriksi ostin Molon Pollux toppahousut. Nyt kun housuja soviteltiin, tajusin, että housuissa ei ole henkseleitä ollenkaan. Tähän asti Pikkuveljellä on ollut vain kunnon henkselihousuja ja siltikin lunta on välillä löytynyt ikävästi selästä. Pitänee ostaa vielä "kunnolliset" toppahousut.
 
Millaisia kokemuksia muilla on leikki-ikäisillä
toppahousuista ilman henkseleitä?

Ruututakin kaveriksi tilasin lisäksi Molon siniset tähtihanskat koossa 6-8 ja nehän olivat aivan VALTAVAT, liian isot jopa meidän Neidille. Edellinen koko olisi ollut varmaan passeli, mutta kohta  5 veelle en arvannut tilata kokoa 3-5.. Eli mitoitus ei niissäkään ole kyllä minusta ihan kohdallaan..

Nämä Molon talvivaatteet ovat meidän eka kosketus ko. merkin toppavaatteisiin ja nyt kyllä tuntuu, että ihan heti ei meistä merkin fania tule:) Tai katsotaan nyt sitten talven käyttökokemuksen jälkeen..

33 kommenttia:

  1. No jopas on koot. Meillä on jotkut vanhemmat molon hanskat ja ne taas on pikemminkin naftit kooltaan. Takkeja tai housuja meillä ei ole merkiltä ollut mutta niistä haalareista tykkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, vähän kyllä tosiaan ärsttää, kun noihin kokoihin ei voi yhtään luottaa. Udein koitan katsella vielä tarkempia mittoja ennen ostamista, mutta nyt tietenkään en sitä tehnyt:(
      Molon haalareita onkin kovasti kehuttu ja meille sellainen piti tullakin tänä vuonna, mutta sitten ihastuin täysin siihen Tiketin cinderiin..ehkä ensi vuodeksi sitten Moloa:)

      Poista
  2. Molon housuihin saa ostaa irtona merkin omat henkselit. Tulevat kiinni niihin housujen vyötäröllä oleviin "tarralenksuihin". Meillä toimi mainiosti viimetalvena molemmilla lapsilla. Minäkin tilasin 5 v pojalle nuo isommat rukkaset ja ihan kauheat lapiot ne oli. Vaihdoin sitten siihen 3-5 kokoon ja ne sopii onneksi. Ihan kuin välistä puuttuisi yksi koko noista rukkasista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. tätä samaa olin tulossa sanomaan, että erilliset saman merkin henkselit =)
      meillä on sekä eskarille että viskarille haalarit+kaksiosaiset ja fleecevuorelliset kurakamat (meidän pihassa on kamalat lätäköt noin kuukauden keväällä+syksyllä) ja nämä varmaan riittävät.
      valitkoon sitten itse pitääkö päiväkodissa haalaria vai ei.. ainakin vielä viimevuonna kumpikin ulkoili noin 70% haalarilla ja pari kaksiosaista settiä jäi suunnilleen käyttämättä.

      Poista
    2. Kiitos molemmille tiedosta, en tiennytkään tuollaisista irtohenkseleistä! Eikä niitä muuten juuri kukaan kauppias kyllä sivuillaan housujen kohdalla mainostakaan..
      Henkselit meille nyt tulee, mutta olen kyllä sitä mieltä, että tuon hintaisissa housuissa ne voisivat olla ihan vakiovaruste..
      Mari: eikös olekin kamalan kokoiset nuo hanskat..olivat tosiaanmeidän 9vee neidillekin isot:) Mun pitää nyt koittaa metsästää tuo pienempi koko jostain..
      Kippuralla: hauska, kuinka lapset tykkäävät eri jutuista, meillä isommat ovat myös olleet pitkään ehdottomia haalarityyppejä, mutta tämä pikkumies näyttää olevan enemmän 2-osasisten ystävä.

      Poista
  3. Eihän näissä mitoituksissa ole mitään tolkkua! Luulet pelaavasi varman päälle (sama merkki, takki kuitenkin kyseessä, vaikka hiukan eri malli), ja mitoitus ei kuitenkaan ole johdonmukainen. :(

    Meillä tulee olemaan jo toisena talvena tuo ihana Drive takki, ostin alesta suuremman, kun niin kovin tykästyin väritykseen. Minkä pituinen teidän poika on? Varasin pojalle takin koossa 110 (eli kahta kokoa suurempi kuin viime talvinen)... otinkohan liian suuren ei olla vielä sovitettu, koska poika inhoaa ko. touhua.

    Polluxiinhan on saatavissa irralliset henkselit... meillä ei näistä vielä käyttökokemusta, kummatkin kyllä löytyvät varustuksesta. Lisäksi Ticketin henkselihousut pojalla talvea odottamassa.

    Tilasin meidän neitti 5veelle Molon rukkaset koossa 6-8, ja olivat ihan patakintaat... hirveän leveät. Kokoa pienemmässä, jotka otin pikkuveljelle, taasen liian lyhyt peukku ja rukkasosa. Ihan kuin yksi koko puuttuisi välistä Molon rukkasmitoituksesta. :/

    Sorry pitkät avautumiset, mutta tää mitoituksen ihmeellisyys saa mut vauhtiin... Muuten tykkään tosi paljon ko. merkin talvivaatteista (...ja toki muistakin ;D), niitä on meillä paljon ollut ja on myös tulevanakin talvena. :)

    -Mila-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No juu, ei näissä olekaan mitään järkeä! Koitan olla aina tarkka ja katsoa/kysellä mittoja, mutta välillä sitä vaan luottaa, että samalla merkillä olisi joku logiikka mitoituksessa kautta koko malliston.
      Meidän oikkuveljeö ei ole kesän jälkeen mitattu ollenkan, luulisin että pituutta on noin 105cm..ja tosiaan tuo 104cm on sopiva. Jos se 110cm on teille liian iso, voisin olla kiinnostunut siitä..laita viestiä, jos näin on!
      Hekselit lähti tulemaan jo:)
      Samaa muuten mietin noissa hanskoissa, kun niitä sovittelimme, peukalo oli minusta aika lyhyt verrattuna muuhun kokoon. Koitan nyt kumminkin jostain meille sopivat löytää sovitukseen..

      Poista
  4. Meidän kohta viisi veellä (n. 108-109-senttisellä, hoikahkolla pojalla) on talveen Molo kidsin snow denim -kuosinen takki kokoa 116 cm ja on kooltaan sopivan reilu muta hyvin jo pidettävä. Molo kidsin vanhempaa mallia olevat housut eivät meidän pojalle istuneet ollenkaan, kun niistä ei saanut vyötäröä kiristettyä, joten noita toppahousuja meillä ei ole ollut käytössä. Viime talvena meillä oli Minymon toppahousut (joita käytettiin ilman henkseleitä) ja ne olivat sopivan napakat vyötäröltä ja hyvät käytössä. Täksi talveksi meillä on henkselilliset Peakin ja Lassien toppahousut eli ainakin meillä nuo henkselit on useimmissa housumalleissa ehdottomat. Ja kuten joku mainitsi niin noihin Molo kidsin housuihin saa henkselit ostettua erikseen. Meillä nuo Molo kidsin vaatteet on pidettyjä ja tuon toppatakin lisäksi tulevaan talveen on viimetalvinen 110-senttinen tuollainen ruutukuosinen haalari (jos vielä mahtuu, kun talvikelit koittavat, nyt ainakin) ja musta 116-senttinen haalari. Minusta Molo kidsin vaatteet vastaavat aika tavalla kokoaan, sillä parin vuoden kokemuksella mitä meillä on. Muutoinkin on tykätty, sekä ulko- että sisävaatteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän pikkumies ei taida olla ihan noin pitkä vielä ja tuo 110cm castor taitaa olla samaa mallia kuin se snow denim? Eli siitä 116cm olisi varmaan meilläkin sopiva koko talven..
      Kiitos noista toppahousuvinkeistä, vaikka ne henkselit noihin hankinkin, taidan silti hankkia vielä "kunnon" housut.
      Kiva kuulla, että teillä hyviä kokoemuksia Molon vaatteista, kovasti olen positiivista niistä kuullut ja siksi uskalsin ottaa kokoeiluun, ehkä se käyttö sitten näyttää, mitä meillä noista tykätään:) Materiaali tuntuu ainakin todella hyvältä.

      Poista
  5. Meillä oli viime talvena Castor takki 92cm pojalla noin 78-84cm mittaisella. Takki menee "hikisesti" nyt alkutalven mutta olisi ollut täydellinen noin 85cm mittaiselle. Takissa on pidempi hihansuu-hihansuu mitta entä saman koon haalarissa! Näissä mitoitukset on varsin erilaisia.

    Nätit setit kuitenkin:)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Castor näyttää tosiaan olevan todella noukkaa mitoitusta:( Haalareista olen myös ymmärtänyt, että nekin ovat pientä mitoutusta?

      Poista
  6. Meillä oli viime talvena 5,5-vuotiaalla tytöllä käytössä 122cm Molon se tyttömallinen takki (slimmattu vyötäröltä + vähän pidempi malli) ja saman merkin toppahousut. Pituutta neidillä oli n.118cm. Tuon takkimallin kanssa toimi henkselittömät housut hyvin, mutta tuo unisex-malli onkin leveämpi malliltaan, joten enpä tiedä. Onneksi ne henkselit on tosiaan ostettavissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No onpas teidän viisvee pitkä! Pidemmän mallisen takin kanssa nuo vyötäröhousut voisivat tosiaan toimiakin, mutta ainakin tuo sininen castor on jotenkin aika leveän oloinen, joten hekselit tosiaan ainakin meillä on tarpeen. Enkä ole varma riittääkö nekään:)

      Poista
  7. Mitoitukset on ärsyttäviä, kun ne sitten saattaa muuttua vielä seuraavalle vuodelle... Noita Molon hanskoja on liian vähän, vaan kolme kokoa ikähaarukalla 0-8 v :O Joten kokoerot on tietty valtavat - voisivat tosiaan pari kokoa lisätä sinne väliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, nämä mitoitukset saavat ainakin minulla joka vuosi karvat pystyyn!! Juuri kun luulee oppineensa jonkun merkin mitoituksen, niin sitten se vaihtuukin:(
      Ja samaa mieltä, pari välikokoa ei olisi hanskoihin pahitteeksi..

      Poista
  8. noi mitotukset on tosi ärsyttäviä. Ja sitten kun jostain edellisestä talvesta selvinneenä ja viisastuneena tilaat seuraavana talvena ni taas on mittoja muutettu. murr.

    Tuo ruututakki on kyl niin ihana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just näin, MURR minultakin:)
      Ruututakki on kyllä kieltämättä ihana:)

      Poista
  9. Niin vaikeita nämä ennakoinnit, kun koot ei menekään niin niinkuin suunnittelee. Meillä oli viime talvena Molon haalari, nyt tarkemmassa syynissä peppu ja polvet hieman karheana.
    Mulla on sulle jotakin blogissani :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ennakointi on todella vaikeaa (siksi olenkin luopunut jemmaan ostelusta..).
      Molon materiaali noissa takeissa ja housuissa vaikuttaa todella hyvältä. Teillä ei siis kuitenkaan kestänyt odotetulla tavalla?
      Kivaa, joku ihana yllätys? Pitääkin tulla kurkkimaan..:)

      Poista
  10. Aika monella merkillä (eli varmaan kaikilla) muuttuu mitoitus joka kauteen. Meillä on käynyt näin ainakin Ticketin, Mini a Turen ja Cupcaken kanssa. Se on ärsyttävää ja turhauttavaa!

    Meillä on ollut kerran kokeilussa jotkut H&M:n toppahousut ilman henkseleitä, ja selkä paistoi kyllä koko ajan, vaikka takki oli hieman pidempi takaa. Ostin sitten erilliset henkselit jolla saatiin housut pysymään ylhäällä. Mutta en siis enää osta toppahousuja ilman henkseleitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama kokemus meilläkin, mitoitukset muuttuvat joka kausi ja aina sitä on ihan pihalla niistä:(
      Meilläkin on ollut yhdet toppahousut ilman hekseleitä ja aika huonosti toimi. Koitan nyt noita Moloja niiden hekseleiden kanssa, mutta jatkossa koita olla vähän huolellisempi, kun housuja ostan..

      Poista
  11. Henkselit ehdottomat isoillekkin ja sellaiset missä on ainakin hieman selkäläppää mukana. Ticketillä parhaat, edullisempana vaihtoehtona Lennellä hyvät selkäläpälliset henkselihousut myös isommille.
    Sara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä ehdottomasti, henkselit ehdottomat ja tosiaan mielellään sellainen korkeampi malli. Noilla isoilla lapsillakin on sellaisia pitkään ollut (Neidille tulevaankin talveen vielä..) En tiedä mikä mielenhäiriö minulla on ollut, kun en noita Moloja ostaessani ole tuota asiaa ollenkaan huomannut..
      Kiitos tuosta Lenne-vinkistä, Ticketiä meillä on ollutkin.

      Poista
  12. Onpa ärsyttävää, grr.. Itselläni ei ko. merkistä ole kokemusta, mutta usein on käynyt meilläkin niin, että koot ihan pyllyllään... Juuri tilasin alesta Vertbaudetilta kaksi takkia tytölle... Toinen on 4-vuotiaiden koko ja toinen 5-vuotiaiden. Meidän tyttöhän täyttää nyt marraskuussa 3! Se 5-vuotiadien takki pääsi jo käyttöön, on vähän reilu, mahtuu varmaan vielä ensi vuonnakin, mutta voi jo käyttää nytkin. Se 4-vuotiaiden koko taas on aivan liian iso! Varmaan ootellaan ensi syksyyn sen käyttöön ottoa! Kaapissa lahjaksi samaisen merkin villakangastakki (4-vuotiaiden koko) samaten varmasti vasta ensi syksyn ja talven, menee vielä nilkkoihin melkein ;) Että ota näistä selvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, tuo mitoituksen sekavuus kyllä ärsyttää tosi paljon!
      No onpas teilläkin takeissa aikamoinen mitoitussekamelska..:( Eihän noista voi kukaan ottaa selkoa!

      Poista
  13. No höh, ei nyt mennyt ihan putkeen! Todella konstikkaita nuo mitoitukset. Molo Kidsiä meillä on ollut vain haalarina. Ihan huippu materiaaliltaan, mutta hihat loppuivat kesken, vaikkeivat neidit edes kovin pitkäraajaisia mielestäni. Talvihousuissa hekselitön malli ei meillä toimi - 5-vuotiaskin rymyää vielä etupäässä haalarissa tulevan talven ja varalla on 2-osainen puku henkselipöksyillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, eipä mennyt ihan putkeen tämäkään:)
      Mitoitukset lähentelevät kyllä jotain avaruusfysiikkaa ainakin minusta.. Kiva kuulla, että Molon materiaali on huippua, minustakin se tuntuu käteen tosi hyvältä.
      Minusta tuntuu, etä meilläkään ei nuo henkselittömät housut vaan toimi, en tosiaan tiedä mikä mielenhäiriö minulla on ollut, kun tuollaiset menin ostamaan..kesällä ei jaksa näköjään ihan kaikkea ajatella:)

      Poista
  14. Itse tilasin rainbow haalarit pojille jemmaan viimetalvena. Noh. Ne on aivan liian pitkät. Myin molemmat pois. Ärsyttävää. Meillä ei ole kuin eriväreinä noita molon ns. kauppatakkeja 4 kpl kaapissa ja sitten sorruin nyt vielä Rodiniin...liikaa...:D
    Yritän saada joskus sen meilin sulle aikaiseksi:)

    T:Sanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ne Rainbowt ovat myös ihanat!! Olisit voinut tarjota meille, jos teille liian isot, olis voinut mennä meille;)
      Ei mitään hätää sen mailin kanssa:)

      Poista
  15. Hei! Löysin blogiisi toisen blogin kautta. Mainitsit, että sinulla on keittiössä Sanbergin Elsa tapettia...olisiko sattumalta beigeä? Sen valmistus on lopetettu ja tarttisin sitä pari vuodallista...Löytyiskö sattumalta kaapin perukoilta. Sandberin varastolta se on loppu :( Tai osaisko kukaan neuvoa mistä sitä löytyisi? T. Epätoivoinen Ulla, jonka tapetti loppuu himpan kesken

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on tosiaan keittiössä Elsaa, mutta sinisenä, eli valitettavasti en voi auttaa. Beige taitaa olla tosiaan lopetettu, muistaakseni sitä vielä parista brittikaupasta hetki sitten sai (tiedän, koska ystävättäreni kanssa sitä koitimme hänelle metsästää..) Koitan kaivella kauppojen nimet ja vastailen mailiisi!

      Poista