sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Läksyjä

Meillä tehdään nykyään läksyjä


lattialla

sohvalla

keittiön pöydällä
 
 
olohuoneen pöydällä


Meillä tehdään siis läksyjä
oikeastaan jokapaikassa muualla paitsi siellä missä pitäisi,
 eli omassa huoneessa,
omalla kirjoituspöydällä.
 
Syynä SAATTAA tietysti olla se,
että pöytä useimmiten näyttää kutakuinkin tältä
(isoveljen pöytä näyttää vielä hurjemmalta, kuvauskelvottomalta..)
 
 

Tai sitten läksyjä vaan on mukavampi tehdä siellä missä kaikki muutkin ovat..
 
MISSÄ MUIDEN KOULULAISET TEKEVÄT LÄKSYJÄ?

18 kommenttia:

 1. No just niin kuin teilläkin! Ei ole tainnut poika tehdä kertaakaan läksyjään omassa huoneessa - nykyään olen jo siihen tyytyväinen, että istuu ruokapöydän äärellä, eikä jossakin ihmesykkyrässä matalan sohvapöydän vieressä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muuallakin:)
   Meillä on varsinkin tuo Neiti kyllä välillä aivan ihmeellisissä mutka-asennoissa milloin missäkin.

   Poista
 2. Meillä 11v esikoinen (poika) tekee jo omalla työpöydällään läksyt, mutta 8 v tyttö ei oel kyllä kertaakaan tehnyt läksyjä omassa huoneessaan, vaan yleensä keittiössä tai ruokapöydässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä taitaa olla poika pedantimpi? Meillä molemmat kyllä tekevät ihan jossian muualla kuin omalla pöydällään. Pikkuveljellä ei ole vielä omaa varsinaista kirjoituspöytää ja välillä uhkailen isompia, että annan heidän pöydät pienemmälle, mutta ei sekään ole auttanut toistaiseksi:)

   Poista
 3. Meilläkin on esikoisen pöytä (ja koko huone) ihan kuvauskelvoton ;o) Kyllä se sitten pakon edessä siivoo, mutta ei aina jaksa jankuttaa.. Ovi vaan kiinni, niin johan näyttää paremmalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, sama täällä, ei esikoisen koko huonetta voi kuvata, ei sinne tleensä edes mahdu..Meillä poika siivoaa huoneen kerran viikossa (pakon edessä) mutta parin päivän jälkeen näyttää taas samalta. Olen todennut saman, ovi kiinni on paras vaihtoehto omille hermoille:)

   Poista
 4. Esikoisellamme ei tällä hetkellä ole koulupöytää. Uusi pöytä on hakusessa. Mitään kiirettä sen kanssa ei meilläkään ole, sillä poika on tehnyt aina läksyt joko ruokapöydän ääressä tai lattialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :)
   Ehkä meilläkään ei niitä pöytiä tarvittaisi ollenkaan..

   Poista
 5. Taisit käydä räpsimässä kuvia meiltä. Viimeksi tänään tyttö kysyi, miksi hänen huoneessaan on työpöytä kun ei hän sitä tarvitse! No ei varmaan, kun tekee kaikki läksyt lattialla.... Ja pikkusiskot piirtävät, värittävät ja askartelevat aina lattialla, vaikka heidän huoneessaan on kaksi pöytää. Voisin myydä halvalla kolme täysin käyttämätöntä kirjoituspöytää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :))
   Meillä ei ole vielä kyseenalaistettu pöydän tarvetta, päinvastoin, Neiti haaveilee uudesta pöydästä (vanha kun on liian vanhanaikainen, pitäisi olla MODERNI..). Keskustelimme juuri asiasta, hän totesi, että kyllä hän uudella pöydällä ne läksyt tottakai teksisi, sen kuulemma jaksaisi pitää siistinä paremmin:)

   Poista
 6. Taitaa olla ihan tavallista, että läksyt tehdään siellä, missä muutkin ovat ;) Huomasin kuvista, että tyttäresi on "vasuri" :) Jos en väärin muista, niin jonkin tutkimuksen mukaan vasurit ovat taiteellisempia, kuin oikealla kädellä kirjoittavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osasyy on kyllä varmasti juuri tuo, että seurassa on mukavampi olla. Ollaan kyllä monesti todettu, että se seura usein hidastaa hommaa ja monesti läksyntekijää alkaa ärsyttämään joku keittiössä hääräävä..
   Oikein huomasit, Neiti on vasuri, meillä 3/5 on vasureita, kulkee aika vahvasti suvussa. Ja ainakin meidän perheessä tuo tauteellisuus menee juuri noin, vasurit ovat niitä taiteellisempia - ja boheemimpia:)

   Poista
 7. Pienempänä meidän 12v teki läksyt aina keittiön pöydän ääressä, nykyisin joko oman huoneen lattialla tai omalla sängyllä istuen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin siis samat kuviot:) Tosin meillä 12vee jatkaa tuota touhuaan edelleen, ilmeisesti teillä on löydetty oma pöytä:)

   Poista
 8. Voih, niin tuttua! Tyttö on huomaamatta siirtynyt parin ekan vuoden jälkeen omalta pöydältä lattialle. Nyt villityksenä on, että pitäisi saada katsoa samalla telkkaria! (no siinä menee kyllä raja). Ja pikku hiljaa näyttää tarttuvanb tuo tapa pikkuveljeenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Meillä on aiemminkin mennyt nämä jutut aika yksiin:)
   Kylä meilläkin nuo koittavat salammiten hiipiä läksykirjojen kanssa telkkarin ääreen, mutta kyllä se meilläkin on kiellettyä. Välillä vahtiminen on kyllä aika hankalaa, kun telkkari on myös yläkerrassa. Tässä onneksi sisarkontrolli toimii aika hyvin esteenä:)

   Poista
 9. loistopostaus :D

  Mä on luullut että vain meidän joulupöytä näyttää tolta, kiva saada vertaistukea että muillakin on! Joo ja ne läksyt tehdään meillä myös keittiössä, tai sitten makkarin sängyllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Tää on tätä lapsiperheen arkea:)
   Meillä on nuo koulupöydät aina olleet tuollaisia, vaikka mitä ollaan koitettu niille tehdä..ihanaa todella saada vertaistukea;)

   Poista